• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

50+ Hampshire Trivia Questions

June 12, 2022 by Ambreen Zahra

Hampshire shortened to Hants is a South East England district on the English Channel bank. The district town is Winchester, however, the province is named after Southampton. Its two biggest urban communities are Southampton and Portsmouth, controlled independently as unitary specialists; the remainder of the province is represented by a blend of the Hampshire County Council and non-metropolitan locale committees.

First settled around quite a while back, Hampshire’s written history dates to Roman Britain, when its main town was Winchester, then, at that point, known as Venta Belgarum. The district was kept in the eleventh-century Domesday Book, isolated into 44 hundred. From the twelfth 100 years, the ports filled in significance, fuelled in terms of professional career with the landmass, fleece and material production, fishing, and enormous shipbuilding businesses. Here we have gathered some informative Hampshire trivia questions for you to enjoy and get some information.

You may also like:55+ Nebraska Trivia Questions

Hampshire Trivia Questions

1 New Hampshire was the _____ state to join the Union.

Answer: 9th

2 What is New Hampshire’s state animal?

Answer: White-tailed Deer

3 What is the largest city in New Hampshire?

Answer: Manchester

4 What is the capital of New Hampshire?

Answer: Concord

5 How many states does New Hampshire border?

Answer: 3

6 What is the state insect?

Answer: Ladybug

7 Where is ‘America’s Stonehenge’ located?

Answer: Salem

8 What is the state tree?

Answer: white birch tree

10 What is the state amphibian?

Answer: Red-spotted Newt

11 What year was Dartmouth College founded?

Answer: 1769

12 Prior to 2007, what was the state song of New Hampshire?

Answer: Old New Hampshire

13 What color is the background of New Hampshire’s flag?

Answer: blue

YOU MAY ALSO LIKE: 50+ Delaware Trivia questions

Hampshire State Trivia

14 What is New Hampshire’s state rock?

Answer: granite

15 Where was the first potato in the U.S. planted?

Answer: Derry

16 What is the state bird?

Answer: Purple Finch

17 What is the state gem?

Answer: Smoky Quartz

18 How many counties are there in New Hampshire?

Answer: 10

19 What was the date of entry into the union?

Answer: June 21, 1788

20 What is the state of freshwater fish?

Answer: Brook Trout

21 Who named New Hampshire?

Answer: John Mason

22 Name one President born in New Hampshire.

Answer: Franklin Pierce

23 What is the approximate average temperature (degrees Fahrenheit) in Concord, New Hampshire during the month of January?

Answer: 20

24 What is the state saltwater fish?

Answer: Striped Bass

25 What is the state capital of New Hampshire?

Answer: Concord

26 What is the population of New Hampshire according to the 1980 census?

Answer: 920610

ALSO CHECK: 50+ Minnesota trivia questions

Hampshire trivia quiz

27 In what year was the New Hampshire lottery started?

Answer: 1964

28 What is New Hampshire’s state motto?

Answer: Live Free or Die

29 What did Levi Hutchins of Concord invent in 1787?

Answer: Alarm Clock

30 In order from largest to smallest (land area) what number did New Hampshire rank?

Answer: 44th

31 Where is the second most extreme tidal flow in the world located?

Answer: Dover

32 Out of the 13 original colonies,(from first to last), when did NH declare its independence from Great Britain?

Answer: 1st

33 Where is New Hampshire’s highest point?

Answer: Mount Washington

34 What is the state flower?

Answer: Purple Lilac

35 What record has New Hampshire’s largest mountain (Mt. Washington) set?

Answer: Highest wind speed ever recorded on earth

36 How many state parks are in New Hampshire?

Answer: 42

37 What town is home to a ten-foot wooden Trojan horse?

Answer: Gossville

38 How many state forests are there?

Answer: 116

39 Where can you find the original x-ray of Muhammad Ali’s broken jaw from his 1973 fight against Ken Norton?

Answer: Hooksett

ALSO CHECK: 55+ Maryland trivia questions

Hampshire facts trivia

40 In what town would you find the Indian Mortar Stone?

Answer: Franklin

41 What town was author and journalist Sarah Josepha Hale from?

Answer: Newport

42 What is the average temperature in July?

Answer: 68 degrees F

43 What town in New Hampshire is the first to vote in every New Hampshire election?

Answer: Dixville Notch

44 What is the average temperature in January?

Answer: 19 degrees F

45 What was the name of the New Hampshire school teacher who died in the explosion of the space shuttle Challenger?

Answer: Christa McAuliffe

46 What town is the ‘Oldest Summer Resort’ in America?

Answer: Wolfeboro

47 Where can you see a four-legged chicken?

Answer: Dover

48 In the center of what town can you find a ‘Redstone Intermediate-Range Ballistic’ missile?

Answer: Warren

49 What is the geographic center of New Hampshire?

Answer: Belknap

50 What U. S. president was born in Hillsboro?

Answer: Franklin Pierce

51 What year did New Hampshire adopt the first legal lottery in twentieth-century America?

Answer: 1963

52 What town was Luther C. Ladd born in?

Answer: Alexandria

53 What town, settled in 1623 is the oldest permanent settlement in New Hampshire?

Answer: Dover

54 What number of states was New Hampshire when ratifying the constitution?

Answer: 9th

55 In what town is the Belknap Mill located?

Answer: Laconia

ALSO CHECK: 65+ Utah trivia questions

Related Posts:

  • Iowa Trivia Questions
    50+ Iowa Trivia Questions With Answer
  • World Trivia Questions
    75+ world trivia questions and answers
  • Pennsylvania Trivia questions and answers
    65+ Pennsylvania Trivia Questions And Answers
  • Holiday trivia question
    60+ Holiday Trivia Questions and Answers
  • difficult trivia questions
    110+ Very Difficult Trivia Questions [Mind Tester, 2024]
  • 55+ Ohio Trivia Questions with Answers
    65+ Ohio Trivia Questions
  • MASH Trivia
    95+ MASH Trivia Questions And Answers
  • Parks-and-Rec-Trivia
    65+ Exciting Parks and Rec Trivia Questions and Answers
ambreen
Ambreen Zahra

A Master in Economics having over 8 years of field experience. I am also a pro blogger loves to write articles for different blogs post related to kids, Christmas, harry potter, movies, and animals.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

June 12, 2022 by Ambreen Zahra

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us