• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

150+ Disney Movie & Disney World Trivia Questions 2024 [Updated]

February 10, 2024 by Triviaquestions

Walt Disney Company is one of the world biggest companies in the world, they are doing business in different fields including movies, Parks, Broadcasting, etc. You are definitely a Disney products lover, that’s why you are here to know more about Disney. You are at the right place. In this post, we are dealing with Disney trivia questions.

Trivia questions about different topics. Some questions are related to Disney movies, Some quiz questions are related to Walt Disney World, and some general questions answers related to the Disney family are also included in this post.

Are you ready to have some Disney fun with our Disney Trivia Game and Movie Questions! Let’s explore the magical world of Disney movies and find out some of the coolest facts through these trivia questions. If you’re a big Disney fan or just enjoy a good movie, this game is perfect for you. Challenge your friends and family to see who knows the most about Disney classics and new favorites.

disney trivia questions

Table of Contents

  • Disney trivia questions
  • Disney trivia questions and answers
  • Hard Disney trivia questions
  • Easy Disney trivia questions
  • Difficult Disney trivia questions
  • Disney trivia questions printable
  • Disney trivia questions Buzzfeed
  • Disney trivia questions multiple choice
  • Disney trivia facts
  • Hard Disney trivia questions and answers
  • Unique Disney trivia questions
  • Disney trivia board game
  • Disney quiz games
  • 90s Disney trivia

Disney trivia questions

1. Sher Khan was the name of a tiger in which Disney movie?

Answer: The jungle book

2. Cinderella’s slipper is made up of which material?

Answer: Glass

3. Who was the Villain of the movie The Lion King?

Answer: Scar

4. The movie “Ratatouille” shooting was held in which country?

Answer: Paris

5. The Disney famous character Dumbo uses what to fly?

Answer: A Feather

6. In the movie “The Sword in the Stone” Merlin refers to what?

Answer: Wizards

7. The official Mickey Mouse short color is what?

Answer: Red

8. “You can fly” a famous song belongs from which movie?

Answer: Peter Pan

9. Simba is a name of what?

Answer: Loin King

10. In the movie Robin Hood, what type of character is Robin?

Answer: Robin is a Fox

Disney trivia questions and answers

11. In the movie Aladdin, what is the name of Jasmin’s tiger?

Answer: Rajah

12. The first Disney movie that won the Oscar award for best picture?

Answer: Beauty and the beast

13. Who was the villain of the movie “A bug’s life”?

Answer: Hooper

14. Dumbella is the name of who’s sister?

Answer: Donald Duck’s

15. Captain Hook has a hook on his left hand or right hand?

Answer: Left hand

16. In the Jungle Book to whom Baloo teaches about the bare necessities of life?

Answer: Mowgli

17. “Let it Go” is the famous song of which movie?

Answer: Frozen

Hard Disney trivia questions

Too much easy questions about Disney. Now it’s time to face some hard questions, so open your mind, and be active to give the answer to a little bit of hard but informative questions. I hope you enjoying our effort. feedback in the comment section will be highly appreciable act.

18. In the movie Mulan, who produce the original voice of Mushu (Dragon)?

Answer: Eddie Murphy

19. Tony calls what to Tramp in the movie the “Lady And Tramp”?

Answer: Butch

20. Monstro is the name of the whale of which movie?

Answer: Pinocchio

21. In the Disney movie Bambi, Owl uses the word Twitter patted to describe what?

Answer: Falling in love

disney-trivia-questions-and-answers

22. In the movie “In Alice in Wonderland” Dinah is the name of what?

Answer: Name of Alice Kitten

23. “In Splash Mountain” there was a book titled “How to Catch a Rabbit” Who is the author of that book?

Answer: Brer Wolf

24. In front of Cinderella’s Castle, there is a statue called Partners. In that statue, Mickey Mouse holds who’s hand?

Answer: Walt Disney

25. What is a roaming trek in Walt Disney World?

Answer: A restaurant exists in the wilderness lodge

26. In Walt Disney World, Crescent Lake exists near which club?

Answer: Yacht and beach club

27. Hoop-Dee-Doo Dinner show was held in which hall of Walt Disney World?

Answer: Pioneer Hall

28. What was the name of the first colored Mickey Mouse Cartoon?

Answer: The Band Concert

Easy Disney trivia questions

29. The movie in which the main character doesn’t speak, guess the movie?

Answer: Dumbo

30. While living in a cottage in the woods, Princess Aurora uses what name?

Answer: Briar Rose

31. At the beginning of The Little Mermaid which type of party celebrating on the ship?

Answer: Prince Eric’s Birthday

32. Royal ball starts in Cinderella at which time?

Answer: 8 pm

33. What is the name of the Disney princess who has the ability to heal others?

Answer: Rapunzel

Try these also: 80+ Fun Facts about the MCU Trivia Questions

34. Which Disney Princess is famous for wearing a green dress?

Answer: Tiana

35. Which Princess can transform herself into a man?

Answer: Mulan

36. Belle belongs from which country in Beauty and the Beast?

Answer: France

37. What is the total area of Disney World in acres?

Answer: 27,442 acres

Difficult Disney trivia questions

38. In the first year of opening how many people visited Disney World?

Answer: 10,000 people

39. Who was the host during the MGM studio opening ceremony

Answer: John Ritter

tricky trivia questions

40. In EPCOT, what is the name of the river exists at Mexico pavilion

Answer: River of time

41. How many total rooms exist in the Disney World Ground?

Answer: 30469 rooms

42. EPCOT stands for what?

Answer: Experimental Prototype Community of Tomorrow

43. A gift shop is dedicated to the villains. In which Disney theme park it exists?

Answer: Hollywood Studio

44. The animal kingdom opened on which date?

Answer: It opened on earth day April 22, 1998

45. The first Disney princess was who?

Answer: Now White

46. The princess that has no royalties?

Answer: Mulan

Disney trivia questions printable

To print these disney trivia questions please save the image and then print.

47. According to Merlin in the movie “The Sword in The Stone”, what is the greatest force on the earth?

Answer: Love

48. Which medium Roy had used to propose to his wife Edna?

Answer: Telegram

49. True or false: Test track is the fastest ride in Walt Disney World?

Answer: True

50. On which Occasion Marry Poppins says she will leave the bank’s house?

Answer: When the wind changes

Do you love Disney games? 50+ Disney Trivia Game and Movie Questions [Updated]

51. Do you remember the name of a palace where Mufasa and his family live in the movie “Lion King”?

Answer: Pride Rock

52. The Love Bug movie shooting was held in which city?

Answer: San Francisco

Disney trivia questions Buzzfeed

53. What is the name of Walt Disney’s three brothers?

Answer: Herb, Roy, and Ray

54. Gaston eats how many eggs in breakfast in the movie Beauty and the Beast?

Answer: 60 eggs

55. While fighting with Alladin, Jafar changes himself into what animal?

Answer: A Cobra

56. On earth, Hercules met with his Father first time in which place?

Answer: In the temple of Zeus

57. At the Occasion of Walt Disney World Opening Ceremony, who gave the opening speech?

Answer: Roy Disney

Read more: 75+ Disney Trivia Facts about Princess, Disney World and Walt Disney [Updated]

Disney trivia questions multiple choice

58. Stinky play which game in the movie Toy Story?

  1. Golf
  2. Checkers
  3. Baseball

Answer: Checkers

59. Who was the mother of Huey Dewey and Louie?

  1. Cinderella
  2. Dumbella
  3. Maira

Answer: Dumbella

60. In the movie “Beauty and the Beast”, the voice of Limeira is actually the voice of who?

  1. Jerry Orbach
  2. Walt Ray
  3. Smith

Answer: Jerry Orbach

61. The cartoon in which Walt Disney put the Easter theme?

  1. Beauty and the Beast
  2. Funny Little Bunnies

Answer: Funny Little Bunnies

62. Sykes is the name of the villain of which movie?

  1. Funny Little Bunnies,
  2. Oliver And Company

Answer: Oliver And Company

63. What is Prince Eric’s dog’s name in the movie ‘The Little Mermaid’?

Answer: Max

64. In which city ‘The Princess and the Frog ‘ set in?

Answer: New Orleans

65. Which animal raised Mowgli in ‘The Jungle Book’?

Answer: Wolves

66. Who was Simba and Nala’s daughter?

Answer: Kiara

67. Who was the first black princess in Disney?

Answer: Princess Tiana

68. What does the bell ringer of Notre Dame Cathedral call?

Answer: Quasimodo

69. What is a famous saying of Bruce about fish?

Answer: ‘Fish are friends not food’

70. Who was Zazu in The Lion King?

Answer: Mufasa’s trusted advisor

71. What does Hakuna Matata means?

Answer: No Worries

Are you a Disney movie lover? How much do you know about the Disney family? If you are a lover of Disney movies, then I am sure you also want to know the background of Disney. These Disney trivia questions help you in this regard. In this questions and answers list, you will find the complete history of Walt Disney Studio.

A company found in 1923, and grow amazing in the market. The famous mascot of Disney is Mickey Mouse, and this company produce too many movies till now and won too many Academic awards.

72. The main headquarter of Walt Disney Studio is located at where?

Answer: Burbank California

73. The very first name of Walt Disney Studio was what?

Answer: Disney Brothers Cartoon Studio

74. Between 1929 – 1986 what was the name of Walt Disney Studio?

Answer: Walt Disney Production

75. The first setup of Walt Disney Studio was founded on which date?

Answer: October 16, 1923

76. The position of Bob Iger in Walt Disney Studio was what?

Answer: He was the CEO of Walt Disney Studio

77. What are the 5 most popular products of Disney Studio?

Answer: The film, Music, Video Games, Amusement Parks, and broadcasting

78. The total number of employees working with Disney?

Answer: 201000 till the date September 30, 2018

79. Who were the founders of the Disney Company?

Answer: Walt and Roy O. Disney

80. The world-famous character Mickey Mouse first come into the market in which year?

Answer: In 1928

81. Which 2 persons create the character of Mickey Mouse?

Answer: Walt Disney and UB Iwerks

Disney trivia facts

82. What is the official mascot of Walt Disney Studio?

Answer: Mickey Mouse

83. Who was the creator of the Disney short film “Alice’s Wonderland”?

Answer: Missouri

84. “Steamboat Willie” the first Disney sound film released on which date?

Answer: November 18, 1928

85. What was the old name of Mickey Mouse?

Answer: Mortimer

86. The movie “Steamboat Willie” was distributed by which company?

Answer: Pat Powers

Read this also: 54+ Disney trivia quiz questions about movies

87. At which theater the Steamboat Willie premiered was held?

Answer: B.S Moss’s Colony Theater in New York. The current name is the Broadway Theater.

88. In September 1929 who request Walt to make Mickey Mouse Club?

Answer: Harry Woodin

89. On December 16, 1929, Walt Disney Studio divided into 2 subsidiaries, what was the name of that 2 subsidiaries?

Answer: Disney film recording company limited and Liled realty and Investment Company

90. In which year did Disney Studio sign a contract with Technicolor?

Answer: In 1932

Hard Disney trivia questions and answers

91. Disney’s first feature-length movie “Snow White and the Seven Dwarfs” took how much time to complete?

Answer: It took 3 years to complete

92. Which company distributes the Disney movie “Snow White and the Seven Dwarfs”?

Answer: RKO Radio Pictures

93. In which year was the new Walt Disney Studio in Burbank California ready?

Answer: In 1939

94. The Disney movie Pinocchio was released in which year?

Answer: In 1940

95. The famous Disney movie Cinderella was released in which year?

Answer: In 1950

96. Which was the first Disney’s first all-live-action feature movie?

Answer: Treasure Island 1950

97. In which year Disney Studio ended the distribution contract with RKO?

Answer: In 1953

Unique Disney trivia questions

98. In 1954, which broadcast company launched Disney’s first regular television series?

Answer: ABC (American Broadcast Company)

99. On which date Disneyland opened to the public?

Answer: On July 8, 1955

100. America’s first Monorail system was installed in Disneyland in which year?

Answer: In 1959

101. In 1965 a new addition was held to the Disney family, what was that?

Answer: Addition of Disney World

102. During the 1950s which Disney afternoon television program became famous among children?

Answer: Mickey Mouse Club

103. The American Action-Adventure western series “Zorro” was produced by which famous company?

Answer: Walt Disney

Disney trivia board game

104. On which date the last episode of “Zorro” was broadcast?

Answer: July 2, 1959

105. The Disney movie “Lady and the Tramp” was released on which date?

Answer: In 1955

106. In the 1960s which was Disney’s most successful movie and got 5 Academic Awards?

Answer: Mary Poppins

107. On 15 December 1966, Walt Disney died due to which disease?

Answer: Due to Lung cancer

108. Who was the CEO of the Walt Disney Company after the death of Walt Disney?

Answer: Roy Disney

109. Who renames the “Disney World” to Walt Disney World?

Answer: Roy Disney

110. The famous Disney movie “The computer wore tennis shoes” was released in which year?

Answer: In 1969

Disney quiz games

111. Walt Disney World is open to the public on which date?

Answer: October 1, 1971

112. The CEO of Walt Disney “Roy Disney” died on which date?

Answer: December 20, 1971

113. Which 3 people take the responsibility to control Walt Disney after their death of Walt Disney and Walt Disney?

Answer: Donn Tatum, Card Walker, Roy Miller

114. Which was the first Disney theme park outside of the USA?

Answer: Tokyo Disney Land

115. Which Japanese company partnered with Disney to create Tokyo Disneyland?

Answer: The Oriental Land Company

116. “Epcot Center” the Disney theme park opened in which year?

Answer: In 1982

90s Disney trivia

117. In which year did Disney move to first place in the box office and increased its revenue by 20%?

Answer: In 1988

118. In which year Disney entered the internet world and purchase Starwave and 43% share of Infoseek?

Answer: In 1998

119. In which year Disney launched its cruise line?

Answer: In 1999

120. On which date Disney sold their stakes in the Anaheim Angels baseball team to Arte Moreno?

Answer: May 15, 2003

121. In 2005 Disney sold the Mighty Ducks of Anaheim hockey team to whom?

Answer: To Henry and Susan Samueli

122. “Chicken Little” was the first 3D animated movie by Disney. On which date it was released?

Answer: September 12, 2005

123. On which date Iger replaced Eisner as CEO?

Answer: October 1, 2005

124. Who trained Hercules to be a hero in the animated film ‘Hercules’?

Answer: Philoctetes

125. What does the toy store in the film ‘Toy Story 2’ called?

Answer: Al’s Toy Barn

126. Who were Princess Melody’s parents?

Answer: Ariel and Prince Eric

127. Who were Pain and Panic in the film ‘Hercules’?

Answer: Hades Minions

128. How many fingers does Mickey Mouse have?

Answer: Four including the thumb

129. What was Walt Disney’s first cartoon character?

Answer: Oswald the Lucky Rabbit

130. What was the first Pixar movie?

Answer: Toy Story

131. Who was Tarzan’s adopted mother?

Answer: Kala

132. Who sang the song ‘Kiss the Girl’?

Answer: Sebastian

  1. In the animated film “The Hunchback of Notre Dame” (1996), what is the name of the cathedral’s friendly gargoyle who dreams of being a real person?

Answer: Laverne

  1. Which 1990s Disney film features a character named Kuzco, who is transformed into a llama by his power-hungry advisor?

Answer: “The Emperor’s New Groove” (2000)

  1. In “Hercules” (1997), what is the name of the winged horse that becomes Hercules’ loyal companion?

Answer: Pegasus

  1. Which 1991 Disney film tells the story of a young Indian boy raised by wolves in the jungle?

Answer: “The Jungle Book” (1994)

  1. In the film “Tarzan” (1999), what is the name of the eccentric British explorer who becomes Tarzan’s friend and mentor?

Answer: Professor Archimedes Q. Porter

  1. Which 1990s Disney film features a team of elite commando ducks on a mission to save the world from an alien invasion?

Answer: “Mighty Ducks: The Animated Series” (1996-1997)

  1. In “A Goofy Movie” (1995), what is the name of Max’s crush who he tries to impress by faking a concert featuring Powerline?

Answer: Roxanne

  1. Which 1990s Disney film features a group of ragtag animals living in New York City who embark on a quest to find a missing dinosaur egg?

Answer: “We’re Back! A Dinosaur’s Story” (1993)

  1. In the film “The Rescuers Down Under” (1990), what is the name of the golden eagle who assists Bernard and Bianca in their rescue mission?

Answer: Marahute

  1. Which 1990s Disney film tells the story of a young Chinese girl who disguises herself as a man to take her father’s place in the army?

Answer: “Mulan” (1998)

  1. Which 1994 Disney animated film features a young Inuit girl named Kenai who is transformed into a bear?

Answer: “Brother Bear.”

  1. In the 1995 film “Pocahontas,” what is the name of Pocahontas’ pet raccoon?

Answer: Meeko

  1. What is the name of the villainous puppeteer in the 1996 Disney film “James and the Giant Peach”?

Answer: Aunt Sponge and Aunt Spiker

  1. Which 1991 Disney film features a trio of mischievous cats named Toulouse, Berlioz, and Marie?

Answer: “The Aristocats.”

  1. In the 1993 film “Homeward Bound: The Incredible Journey,” what are the names of the two dogs and one cat who embark on a journey to find their owners?

Answer: Chance (dog), Shadow (dog), and Sassy (cat)

  1. Which 1997 Disney animated film features a young girl named Anastasia who discovers she is a princess?

Answer: “Anastasia”

  1. In the 1998 film “Mighty Joe Young,” what is the name of the giant gorilla who forms a bond with a young woman named Jill?

Answer: Joe

  1. Which 1990s Disney film features a group of alien fugitives who crash-land on Earth and befriend a young boy named Cody?

Answer: “Flight of the Navigator” (1986)

  1. In the 1995 Disney film “A Goofy Movie,” what is the name of Max’s friend who is obsessed with the rock star Powerline?

Answer: P.J

Related Posts:

  • Disney trivia facts
    95+ Disney Trivia Facts about Princess, Disney World…
  • disney trivia quiz
    70+ Disney trivia quiz questions about movies 2024
  • disney trivia game
    70+ Disney Trivia Game and Movie Questions 2024 [Updated]
  • Cartoon Trivia
    75+ Cartoon Trivia Questions and Answers
  • MCU-Trivia
    100+ Fun Facts about the MCU Trivia Questions 2024
  • 2000s Trivia
    85+ Best 2000s Trivia Questions (Events,…
  • common trivia questions
    80+ Common Trivia Questions with Answers [Updated]
  • Oscar trivia question
    70+ Oscar Trivia Questions And Answers
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

148 shares
  • Share
  • Tweet

February 10, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

148 shares