• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

65+ Louisiana Trivia Questions

May 31, 2022 by Ambreen Zahra

Louisiana is a state in the Deep South and South Central districts of the United States. It is the twentieth smallest by area and the 25th most generally crowded of the 50 U.S. states. Louisiana is lined by the state of Texas toward the west, Arkansas toward the north, Mississippi toward the east, and the Gulf of Mexico toward the south. A large part of its eastern boundary is demarcated by the Mississippi River. Louisiana is the main U.S. state with political subdivisions named parishes, which are equivalent to regions, making it one of just two U.S. states not partitioned into regions (the other being Alaska and its precincts). The state’s capital is Baton Rouge, and its largest city is New Orleans.

A large part of the state’s lands was framed from residue washed down the Mississippi River, leaving huge deltas and vast areas of coastal marsh and swamp. Here we have gathered some informative Louisiana trivia questions for you to enjoy and get some information.

YOU MAY ALSO LIKE: 50+ Delaware Trivia questions

Louisiana Trivia Questions

1 Which Louisiana parish is named for an assassinated U. S. president?

Answer: Lincoln

2 What natural phenomenon threatens Baton Rouge because of its closeness to the coastline?

Answer: Hurricanes

3 What Olympic Games did Baton Rouge host in 1983?

Answer: Special Olympics

4 In 2001, the airport serving New Orleans changed its name to honor one of the city’s famous residents. What famous New Orleans personality is it now named for?

Answer: Louis Armstrong

6 Which bodies of water do not border New Orleans?

Answer: Gulf of Mexico

7 Louisiana is the ___ state?

Answer: 18th

8 What is the state wildflower?

Answer: Louisiana iris

9 What year did the Louisiana Purchase take place?

Answer: 1803

10 Joan of Arc is sometimes called the “Maid of _____.” What Louisiana parish name could be placed in the blank?

Answer: Orleans

11 Approximately how many miles inland is Baton Rouge from the closest point on the Gulf of Mexico?

Answer: 60 miles

12 After what war did the Battle of New Orleans begin?

Answer: War of 1812

13 Which street in the Faubourg Marigny district is well-known for its live music venues?

Answer: Frenchmen Street

14 What is the capital of Louisiana?

Answer: Baton Rouge

15 Which style of cooking is most associated with the City that Care Forgot?

Answer: Creole

16 What is the date that Louisiana joined the United States?

Answer: April 30, 1812

17 What is the state reptile?

Answer: american alligator

ALSO CHECK: 50+ Minnesota trivia questions

Louisiana State Trivia

18 North Louisiana is primarily…?

Answer: Rural and Protestant

19 One northwest Louisiana parish has the same name as the last name of the first European explorer to see the Mississippi River. What is it?

Answer: DeSoto

20 What is the meaning of “Baton Rouge”?

Answer: Red stick

21 What famous type of music has its roots in Louisiana?

Answer: Jazz

22 What is NOT true about the Mid-City Bowling Lanes?

Answer: It still uses manual pinsetting

23 Mardi Gras in New Orleans is famous all over the world for its parades and parties. Of course, all that revelry and debauchery leads up to what Christian religious season?

Answer: Lent

24 Which generals led U.S. forces in the battle of New Orleans?

Answer: Andrew Jackson

25 How many state songs does Louisiana have?

Answer: 4

26 What is the state bird?

Answer: brown pelican

27 Louisiana has a rich and colorful political history. Name the Louisiana governor that promised ‘a chicken in every pot.’

Answer: Huey Long

28 A southwest Louisiana parish has the same name as the last name of the man who served as Prime Minister of the United Kingdom from 2010 to 2016. What is it?

Answer: Cameron

29 What Baton Rouge newspaper was founded in 1842?

Answer: The Advocate

30 What does the term “bayou” mean?

Answer: slow-moving river

31 The Hurricane, a potent mix of rum and fruit juice, is the signature drink of what Bourbon Street restaurant and bar?

Answer: Pat O’Brien’s

32 Which Louisiana town is home to the longest bridge over water in the world?

Answer: Metairie

33 What is Louisiana’s state amphibian?

Answer: Green Tree Frog

34 Which of the following jazz greats did not hail from the Crescent City?

Answer: B.B. King

ALSO CHECK: 55+ Maryland trivia questions

Louisiana trivia quiz

35 What are Louisiana nicknames?

Answer: [ Sugar State ][ Pelican State ] [ Bayou State ]

36 What is the state colors?

Answer: blue, white, and gold

37 What future American President commanded American troops at The Battle of New Orleans?

Answer: Andrew Jackson

38 One South Louisiana parish has the same name as the mother of Jesus. What is it?

Answer: St. Mary

39 What is a well-known college football team from Baton Rouge?

Answer: LSU Tigers

40 What is the largest city in Louisiana?

Answer: New Orleans

41 The French Quarter is commonly referred to as the Vieux Carre. What does the phrase “Vieux Carre” literally mean in English?

Answer: Old Square

42 What French settlers founded the city of New Orleans?

Answer: Iberville and Bienville

43 Where is the Louisiana State Fair held?

Answer: Shreveport

44 What style of architecture is most of the French Quarter’s buildings reminiscent of?

Answer: Spanish

45 What game is played every year in the Superdome?

Answer: Sugar Bowl

46 What is the state crustacean?

Answer: crawfish

47 What building, located in New Orleans, is the oldest apartment building in the United States?

Answer: Pontalba

48 A central Louisiana parish has the same name as the last name of the Union General at the Civil War siege of Vicksburg. What is it?

Answer: Grant

49 What body of water is Baton Rouge situated on?

Answer: Mississippi River

50 What is one of Louisiana’s nicknames?

Answer: The Holland of America

51 Why are New Orleans’ cemeteries built above ground?

Answer: The water table is too high to bury below ground

ALSO CHECK: 65+ Utah trivia questions

Louisiana facts trivia

52 What is the state dog?

Answer: Catahoula Leopard dog

53 Where is Louisiana’s geographic center?

Answer: Avoyelles

54 New Orleans is near the longest bridge in the US. What is it called?

Answer: Causeway

55 Which person is not a famous person from Louisiana?

Answer: Andrew Jackson

56 What is the state drink?

Answer: milk

57 What is the name of the Louisiana plantation home considered to be America’s most haunted house?

Answer: The Myrtles

58 A southeast Louisiana parish has the same name as the most common name of counties in the United States. What is it?

Answer: Washington

59 A Baton Rouge bridge was named after which former governor of Louisiana?

Answer: Huey P. Long

60 What is the Zulu Diamond Cutters?

Answer: a New Orleans Social Aid & Pleasure Club

61 What is Louisiana’s highest point?

Answer: Driskill Mountain

Answer: 1718

63 What is the name of Louisiana’s longest bridge?

Answer: Lake Pontchartrain Causeway

64 What is the state flower?

Answer: magnolia

65 Cajun people fled to Louisiana from where?

Answer: Canada

66 One Louisiana parish is named for the man who was president of the Confederate States of America. What is it?

Answer: Jefferson Davis

67 What is the name of the zoo located in Baton Rouge?

Answer: Baton Rouge Zoo

68 Louisiana has two official languages. Besides English, what is the other official language?

Answer: French

69 In New Orleans, what is the strip of ground between two sides of a divided road called?

Answer: neutral ground

YOU MAY ALSO LIKE: 55+ Arkansas Trivia Questions

Related Posts:

  • Iowa Trivia Questions
    50+ Iowa Trivia Questions With Answer
  • alabama_trivia_
    70+ Alabama Trivia questions And Answers
  • trivia questions on geography
    85+ Geography trivia questions [Updated]
  • Pennsylvania Trivia questions and answers
    65+ Pennsylvania Trivia Questions And Answers
  • 55+ Ohio Trivia Questions with Answers
    65+ Ohio Trivia Questions
  • Turkey-Trivia
    70+ Surprising and Fascinating Turkey Trivia Questions 2024
  • Random-Trivia-Questions-Multiple-Choice
    70+ Entertaining Random Trivia Questions Multiple Choice
  • Mardi Gras Trivia
    70+ Fun Facts About Mardi Gras Trivia Questions and Answers
ambreen
Ambreen Zahra

A Master in Economics having over 8 years of field experience. I am also a pro blogger loves to write articles for different blogs post related to kids, Christmas, harry potter, movies, and animals.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

May 31, 2022 by Ambreen Zahra

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 150+ Hard Trivia Questions: Test Your Brain with Challenging & Fun Quizzes
  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us