• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

50+ Dragon ball z trivia questions [fun facts]

February 28, 2024 by Triviaquestions

If you are a lover of the Dragon Ball Z series then you’ll definitely be going to love these Dragon Ball Z trivia questions and answers. Dragon Ball Z is a famous Japanese anime TV series that was produced by the famous company Toei Animation with the help of famous producer Kenji Shimizu. It was basically part of the Dragon Ball media franchise.

Dragon Ball Z contains too many characters, which makes this anime series too much complicated and interesting, due to which the popularity of this series spread over the globe. If you are a true fan of Dragon Ball Z then these Dragon Ball Z fun facts will go to inspire you. Dragon ball super questions will also go to help you if you are going to participate in any game trivia or any quiz held in your school or college.

The main character of this anime is Son Goku who is basically the Super Saiyan. The main theme of this anime is that Goku and his friends try to save their planet from different enemies. During this adventure, they meet too many other characters and making too many interesting adventures which make the movie really interesting, especially for kids.

Kids always love to watch such types of adventures, which has some learning points as well. By watching Dragon Ball Z you can learn too many things. In this specific article, we will discuss Dragon Ball super trivia questions, which include the power of levels, which will also cover the story of the series and some different characters.

Dive into anime fun with our Anime Trivia! Test your knowledge with simple and short questions about your favorite characters and shows. Challenge your friends to see who knows the most about the colorful world of anime. Let’s have some otaku fun with these easy trivia questions and answers!

Table of Contents

  • Dragon ball z trivia
  • Dragon ball z quiz which character are you
  • Dragon ball super trivia
  • Dragon ball z trivia night
  • Dragon ball z quiz power level
  • Dragon ball super quiz 2018
  • Dragon ball super questions
  • Dragon ball z quiz easy

Dragon ball z trivia

dragon ball z trivia

1. Dragon Ball Z was part of which famous series?

Answer: Dragon Ball media franchise

2. Dragon Ball manga series was created by which artist?

Answer: Akira Toriyama

3. What is the name of the main character of the Dragon Ball Z series?

Answer: Son Goku

4. What was the main purpose of Son Goku and his friend?

Answer: To save the planet from the enemies

5. What is the name of the main villains in Dragon Ball Z?

Answer: Vegeta and Frieza

6. What is the name of the revised version of the Dragon Ball Z series?

Answer: Dragon Ball Z Kai

7. Between which years did the sequel series of Dragon Ball Z series Dragon Ball GT run?

Answer: Between 1996 – 1997

You may like this also: 50+ comic book trivia questions [Superheroes]

8. Between which year Dragon Ball Super sequel runs?

Answer: Between 2015 – 2018

9. The famous TV anime series Dragon Ball Z was written by who?

Answer: Takao Koyama

10. Which TV originally aired the Dragon Ball Z series?

Answer: Fuji TV

Dragon ball z quiz which character are you

In this type of Dragon ball Z quiz, you need to choose an answer from the set of answers, After the end of the quiz, On the bases of your answers, A character name will be specified from the Dragon Ball Z series, which nature will be very similar to your nature. If you want to play that quiz and want to your nearest character then you can play the quiz here.

Dragon ball super trivia

11. What was the name of the 7th god of destruction?

Answer: Beerus

12. Frieza’s new form was?

Answer: Golden

13. What was the name of God of Destruction of Universe 6?

Answer: Champa

14. True or false: Majin Buu was in the team of Universe 7 team, but didn’t get to fight?

Answer: True

15. Future Trucks return in an arc following the Universe 6 Saga. True or false?

Answer: True

16. What is the name of the new villain for the Future Trunks arc?

Answer: Black

17. Which famous character gets a new transformation?

Answer: Future Trunks

18. How do Trunks, Goku, and Vegeta get rid of Zamasu?

Answer: Zen-Oh destroys Future Trunks’ universe.

Dragon ball z trivia night

19. Do you know the original name of Son Goku?

Answer: Kakarrot

20. Which famous character first time appears using Dragon Radar?

Answer: Bulma

Read more: 160+ Harry Potter Trivia Questions [Movie+History, 2022]

21. Which character is invented using the Kamehameha technique?

Answer: Master Roshi

22. Who said this famous line “I would rather be a brainless monkey than a heartless monster”

Answer: Goku

23. “Never send a boy to do a man’s job”. Who asks these famous lines?

Answer: Vegeta

24. Who said this: “You’ll laugh at your fears when you find out who you are”.

Answer: Piccolo

25. These famous lines are “it’s been so long since I felt pain. It’s such a strange sensation”.

Answer: Frieza

Dragon ball z quiz power level

26. True or false: Vegeta was a major player but was only ever intended to have a very short run.

Answer: True

27. Some of the voice actors fainted due to exertion. True or false?

Answer: True

28. The fight between Goku and Frieza is considered to be the longest in anime history. What was the duration of that fight?

Answer: 3.5 hours

29. How many times did Goku win the martial arts tournament?

Answer: Only one

30. In 1999 how much profit had the series made in Asia?

Answer: $3 Billion

Dragon ball super quiz 2018

31. By using Senzu bean a wounded Z fighter can restore full health. True or false?

Answer: True

32. By following who’s way Goku reaches the planet of king Kai?

Answer: By walking along the Snake way

33. Bardock was the name of who?

Answer: Goku

34. 1 minute in Hyperbolic Time Chamber is equivalent to how much time in the real world.

Answer: 365 minutes

Try this also: 75+ Star Wars Trivia Questions and Answers List [Updated]

35. Highest level of Super Saiyan that Vegeta can reach?

Answer: Level 2

Dragon ball super questions

36. By using which device the Frieza’s army measure the power level?

Answer: Gauger

37. Do you remember the race name of Piccolo?

Answer: Namekian

38. From which planet did Goku learn the instant transmission skill?

Answer: Planet Yardrat

39. Chi Chi was the name of who?

Answer: Goku Wife

40. True or false: Yamoshi was the name of the first Super Saiyan God.

Answer: True

Dragon ball z quiz easy

41. Do you remember the name of the boss of captain Ginyu?

Answer: Frieza

42. Briefs were the family name of who?

Answer: Bulma

43. Do you remember in which city the headquarter of Capsule Corporation was located?

Answer: West City

You may try this also: 60+ Easy Movie Trivia Questions and Answers [Modern & Old Movies, 2022]

44. Do you remember the total number of beings that exist on King Kai’s planet?

Answer: Total 3 beings

45. Through which source did Goku fly before he learns how to fly?

Answer: He uses the nimbus cloud

  1. Who is the main protagonist of Dragon Ball Z?

Answer: Goku

  1. What is the name of Goku’s signature attack?

Answer: Kamehameha

  1. Who is Goku’s greatest rival throughout the series?

Answer: Vegeta

  1. What is Goku’s home planet?

Answer: Vegeta

  1. What form does Goku achieve for the first time during the battle against Frieza?

Answer: Super Saiyan

  1. Who is the prince of the Saiyan race?

Answer: Vegeta

  1. What is the name of the series’ main villain in the Saiyan Saga?

Answer: Raditz

  1. Who is Gohan’s father?

Answer: Goku

  1. Who is the Supreme Kai’s evil counterpart?

Answer: Babidi

  1. What item allows Goku to instantly teleport to any location?

Answer: Instant Transmission technique

So I hope you like all these Dragon Ball Z trivia questions and answers. If you want to read more trivia questions like these. Then you can check our list of trivia questions.

Related Posts:

  • anime_trivia_questions
    55+ Best Anime trivia questions and answers
  • Pokemon Trivia
    85+ Best Pokemon Trivia With Answers
  • simpsons_trivia_questions
    100+ Best Simpsons trivia questions for Simpsons lovers
  • Breaking-Bad
    70+ Wonderful Breaking Bad Trivia Questions and Answers
  • star wars trivia questions
    85+ Star Wars Trivia Questions and Answers List [Updated]
  • Parks-and-Rec-Trivia
    65+ Exciting Parks and Rec Trivia Questions and Answers
  • game-of-thrones
    70+ Game of Thrones Trivia (All Time Famous Season)
  • avenger trivia questions
    120+ The Avengers Trivia Questions and Answers [Marvel]
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

February 28, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 150+ Hard Trivia Questions: Test Your Brain with Challenging & Fun Quizzes
  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

Last Updated on February 28, 2024 by triviaquestions4u