• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

95+ Stranger things trivia questions and answers

March 6, 2024 by triviaquestions4u

Stranger Things is an American horror show created by The Duffer Brothers. Three seasons of the series are released since 2016. All the seasons of the series are released on Netflix and attracted a record of viewers. The first season was released on July 15, 2016, the second one in the year 2017 and the third season was released in 2019. The series was set in the fictional town of Hawkins, Indiana. The first season started in the year 1983 when a young boy named Will Byers disappeared from the Upside Down. Some more details about the story can be gathered through these 95+ Stranger Things Trivia questions and answers.

Step into the Upside Down with our Stranger Things Trivia! Test your knowledge with simple questions about Eleven, the Demogorgon, and the mysteries of Hawkins, Indiana. Challenge your friends to see who the biggest fan of this thrilling series is. Let’s unravel the secrets and enjoy these easy trivia questions!

Table of Contents

  • Stranger Things Trivia
  • Stranger Things Trivia Printable
  • Stranger Things Trivia Questions and Answers
  • Stranger Things Trivia Season 3
  • Stranger Things Trivia 2019
  • Stranger Things Trivia Night

Stranger Things Trivia

Stranger Things Trivia

1. Who created the series ‘Stranger Things’?

Answer: The Duffer Brothers

2. Which production company released the series?

Answer: Netflix

3. When the first season of the series was released?

Answer: On July 15, 2016

4. What is the name of the fictional town where the movie is set in?

Answer: Hawkins, Indiana

5. What is the focus of the first season of the series?

Answer: The investigation of the disappearance of a young boy (Will Byers)

6. What abilities Eleven had?

Answer: Psychokinesis

7. How many seasons of the series are released?

Answer: Three

8. Who are the writers of ‘Stranger Things’?

Answer: Matt and Ross Duffer (The Duffer brothers)

9. What was the age of Byers when he disappeared?

Answer: Twelve years

10. Which British actress played the role of Eleven?

Answer: Millie Bobby Brown

11. Which film was followed by the Duffer brother for making their one?

Answer: ‘Stand by Me’

12. Who was the executive director of the series?

Answer: Shawn Levy

13. Who played the character of Nancy?

Answer: Natalia Dyer

14. What disease Dustin was facing both in the show and in real life?

Answer: Congenital Disorder

15. What was the name of Will Byer’s own fort?

Answer: Castle Byers

Read more: 50+ the office trivia questions and answers [Most Common]

Stranger Things Trivia Printable

16. When was the finale episode of season one?

Answer: Near Christmas of the same year of the first episode

17. What was the Upside Down in the film?

Answer: It was a reflection of the real world

18. Who was Mike’s older sister?

Answer: Nancy

19. Who played the role of Mike Wheeler in the film?

Answer: Finn Wolfhard

20. Who first entered the Upside Down?

Answer: Nancy

21. How Nancy entered in the Upside Down?

Answer: Through an opening in a tree trunk

22. Who was the favorite teacher of the boys?

Answer: Mr. Clarke

23. Why Dustic called Clarke at his home?

Answer: To ask for help making a bathtub for Eleven

24. What was the name of the final chapter of season one?

Answer: Chapter Eight: The Upside Down

25. After finding the girl in the woods where they boys took her?

Answer: Back to Mike’s basement

26. The first season begins in which year?

Answer: In 1983

27. Which game Byers and his friends were playing when he disappeared?

Answer: Dungeons and Dragons

28. Who was the lab’s director?

Answer: Dr. Martin Brenner

29. How Dr. Brenner claimed that the girl can’t have gone far?

Answer: By investigating an organic substance emitting from the lab’s basement

30. How did ‘Benny’ know the name of the young girl Eleven?

Answer: From the tattoo on her arm

The Stranger Things is created as an investigative as well as a horror story. Hence, the first season of the show was all about the investigation of the disappearance of Will Byers and also it shows the appearance of a girl (Eleven) with some superpowers. You can know from these Stranger Things trivia questions how Will’s family and friends can find him and what would be their role of Eleven in this process of finding Will.

Stranger Things Trivia Questions and Answers

Stranger Things Trivia

31. What Eleven indicated using the Dungeons and Dragons board?

Answer: She shows that Will is on the Upside Down of the board

32. Will Byers be haunted by which creature?

Answer: Demogorgon

Try this also: 75+ Superhero Trivia Questions and Answers

33. Nancy and her friend go to a party with whom?

Answer: Nancy’s boyfriend Steve Harrington

34. Why Jonathan secretly took photographs of the party?

Answer: For searching Will near Steve’s home

35. What happened with Barb (Nancy’s friend) at the swimming pool?

Answer: She was attacked by Demogorgon and vanishes

36. Who directed the third and fourth chapters of season 1?

Answer: Shawn Levy

37. When Barb awakens where she was?

Answer: In the Upside Down

38. How Will was communicating with Joyce?

Answer: Through electric pulses in Christmas lights

39. Why Steve destroyed Jonathan’s camera?

Answer: When he discovers the party photographs

40. Who recovers the picture of Barb?

Answer: Nancy

41. What Hopper found when he awakes at his house?

Answer: A hidden microphone

42. What was the name of the science teacher?

Answer: Mr. Clarke

43. What Mr. Clark suggested to travel between the alternate dimensions?

Answer: He proposed the existence of a theoretical gate between the dimensions

44. Who planned to kill the Demogorgon?

Answer: Nancy and Jonathan

45. About whom Nancy assumed that they are dating and got into a fight?

Answer: Nancy and Jonathan

Link_Image-Recovered-Recovered

Stranger Things Trivia Season 3

46. When the third season of Stranger Things was released?

Answer: On July 4, 2019

47. Who was forced to open a new gate to the Upside Down?

Answer: Soviet Scientists

48. The season started in which year?

Answer: In summers of 1985

49. Which Mall gets so much popularity in Hawkins?

Answer: Starcourt Mall

50. What was the suggestion of Joyce?

Answer: To have a heart-to-heart conversation with Mike and Eleven

51. Why Dustin sets up an improvised radio tower?

Answer: To contact his camp girlfriend Suzie

52. What was hit by an unseen creature?

Answer: Billy’s car

53. Where Nancy and Jonathan started working as an intern?

Answer: At the Hawkins Posts

54. With whom Steve started working at an ice cream parlor at Starcourt Mall?

Answer: With his former classmate Robin Buckley

55. Who used her power to spy on Mike and Billy?

Answer: Eleven

56. What Nancy and Jonathan found when they reached Mrs. Driscoll’s home?

Answer: They found her eating fertilizers herself

57. Who decodes Russian communication?

Answer: Robin

58. Who attacked Hopper while he was investigating at the lab?

Answer: Grigori, a Russian soldier

59. Why Nancy and Jonathan were fired?

Answer: For harassing Mrs. Driscoll

60. Hopper and Joyce forced Kline to reveal what?

Answer: That Grigori works for the owners of Starcourt

In 2019 the third season of Stranger Things was released. The story started with a celebration on July 4, 1985. A new Mall Starcourt was built in Hawkins which became the central attraction of the citizens. Steve started working at an ice cream parlor at the Starcourt Mall. More importantly, a secret Soviet laboratory was there under the Mall. Steve and Robin were captured, drugged and interrogated in the lab while Dustin and Erica rescued them. More information about the story can get from Stranger Things Trivia 2019.

Stranger Things Trivia 2019

StrangerTriviaQuestions

61. What was the name of chapter six in season 3?

Answer: Chapter Six: E Pluribus Unum

62. Who alerts Grigori about Hopper and Joyce searching for the properties?

Answer: Kline

63. Where Hopper and Joyce took the Russian soldier Alexei?

Answer: They took him to Murray

64. Who was Murray?

Answer: A Russian speaker

65. Why they took Alexie to Murray?

Answer: Because Alexie could not speak English and Murray was only the known translator to them

66. Who attacked the group of Nancy, Jonathan, Will, Mike Lucas, Eleven, and Max?

Answer: Tom and Bruce

67. What happened with Steve and Robin in the Russian lab beneath Starcourt?

Answer: They were captured, drugged and interrogated

68. Who rescued them from the Russian lab?

Answer: Dustin and Erica

69. What was the Mind Flayer’s plan?

Answer: To kill Eleven in revenge of her closing the gate

70. In which season the Mind Flayer was introduced?

Answer: In the second season

71. Where Dustin and Erica dragged Steve and Robin when they were drunk?

Answer: Towards the movie theater in Starcourt

72. What happened with Alexie?

Answer: Grigori in front of Murray disastrously shot him

73. What happened with Eleven after three months?

Answer: She became powerless

74. Who moved out from Hawkins?

Answer: Joyce’s family and Eleven

75. What was embedded in Eleven’s wound?

Answer: A piece of the Mind Flayer

Link_Image

Stranger Things Trivia Night

76. What was the name of the game the kids play in season 2?

Answer: Dragon’s Lair

77. What was the name of the character from the game ‘Dungeons and Dragons the kids called the first monster in season 1?

Answer: Demogorgan

78. Where the show was originally meant to take place?

Answer: In Montauk

79. When is the full name of Barb known?

Answer: When news reports her death

80. Joyce works at Melvald’s General store as what in the second season?

Answer: Cashier

81. From where Max came to Hawkins?

Answer: California

82. Who stole Eleven from her mother?

Answer: Dr. Martin Brenner

83. Why Dr. Brenner stole Eleven?

Answer: Because he knew about her special powers

84. What was the original name of the Upside Down?

Answer: The Nether

Try this also: 60+ Easy Movie Trivia Questions and Answers [latest and old moves]

85. How Hopper’s daughter died?

Answer: She died from cancer

86. Why Barb’s parents hired Murray?

Answer: To find out what happened to their daughter

87. Who composed the soundtrack of the show?

Answer: Kyle Dixon and Michael Stein

  1. What is the name of the alternate dimension in Stranger Things?

Answer: The Upside Down

  1. Who is the telekinetic girl with a buzzed haircut who escapes from Hawkins Laboratory?

Answer: Eleven (or El)

  1. What is the name of the group of friends who are at the center of the show?

Answer: The Party (or The AV Club)

  1. What is the name of the town where the series takes place?

Answer: Hawkins, Indiana

  1. Who is the chief of police in Hawkins?

Answer: Jim Hopper

  1. What is the name of Will’s missing brother?

Answer: Jonathan Byers

  1. What is the name of the mysterious organization conducting experiments in Hawkins Laboratory?

Answer: Hawkins National Laboratory (or simply Hawkins Lab)

  1. What is the nickname given to the monster that terrorizes Hawkins?

Answer: The Demogorgon

  1. What is the name of the arcade where the kids spend much of their time?

Answer: The Palace Arcade

  1. What is the name of the alternate dimension creature introduced in the second season?

Answer: The Mind Flayer

Related Posts:

  • Ricky and Morty Trivia
    100+ Rick and Morty trivia questions and answers [Unique]
  • The Office Trivia Questions
    70+ The Office Trivia Questions and Answers [Most…
  • game-of-thrones
    70+ Game of Thrones Trivia (All Time Famous Season)
  • Seinfeld trivia
    75+ Seinfeld Trivia Questions and Answers
  • MASH Trivia
    95+ MASH Trivia Questions And Answers
  • Andy Griffith
    80+ Highly Informative Andy Griffith Trivia Questions
  • SpongeBob Trivia
    90+ SpongeBob Trivia Questions and Answers
  • entertainment trivia questions
    75+ Entertainment Trivia Questions and Answers [Updated]
shehzadonepa
triviaquestions4u

A computer graduate who has 16 years of education and 5 years of working experience in the field. I am a professional writer also and can write amazing articles in the following categories: sports, movies, and animals.

Sharing is caring!

17 shares
  • Share
  • Tweet

March 6, 2024 by triviaquestions4u

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 150+ Hard Trivia Questions: Test Your Brain with Challenging & Fun Quizzes
  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

17 shares

Last Updated on March 6, 2024 by triviaquestions4u