• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

90+ Challenging Batman Trivia Questions and Answers for Super Fans of batman

February 27, 2024 by Triviaquestions

How much do you know about the caped crusader? Take this Batman trivia quiz to find out! There has been a total of eight Batman movies released so far. These include the original Batman movie from 1989, Batman Returns in 1992, Batman Forever in 1995, Batman & Robin in 1997, Batman Begins in 2005, The Dark Knight in 2008, The Dark Knight Rises in 2012, and most recently, Batman v Superman: Dawn of Justice from 2016.

A number of different actors have played the role of Batman in the various movies that have been released over the years. These include Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale, and Ben Affleck.
The name of Batman’s secret headquarters is the Batcave. This is where he keeps all of his equipment and where he plans out his crime-fighting strategies. The name of Bruce Wayne’s butler is Alfred Pennyworth.

Unleash your inner superhero with our Challenging Batman Trivia Questions and Answers for Super Fans of Batman! Explore the Gotham City universe iconic villains and the Dark Knight’s epic adventures. Think you know everything there is to know about the Dark Knight? Take our ultimate Batman fan quiz and find out!

Table of Contents

  • Batman Trivia
  • Batman Trivia Facts
  • Batman Fan Quiz
  • Batman Movie Trivia
  • Batman Trivia Play buzz
  • Batman TV Show Trivia
  • Obscure Batman Trivia

Batman Trivia

1. What were the names of Bruce Wayne’s parents?

Answer: Thomas and Martha Wayne

2. Who is credited with creating Batman?

Answer: Bob Kane

3. What year was the character of Robin first introduced?

Answer: 1940

4. Which of these Bat-villains was introduced first?

Answer: Catwoman

5. What was Alfred the butler’s original family name?

Answer: Alfred Beagle

6. What was Bat-hound’s name?

Answer: Ace the Bat-Hound

7. What former District Attorney became the villain known as Two-Face?

Answer: Harvey Dent

8. What writer first referred to Batman as the “Dark Knight”?

Answer: Bill Finger

9. What Batman villain lost his beloved wife Nora to a terminal illness?

Answer: Mr. Freeze

10. What member of the Batman family became Oracle?

Answer: Batgirl

Click here to read: 80+ Batman Trivia Questions and Answers

11. What villain did Arnold Schwarzenegger play in Batman & Robin?

Answer: Mr. Freeze

12. Which Batgirl is the daughter of Lady Shiva?

Answer: Cassandra Cain

13. Who is Professor Jonathan Crane?

Answer: Scarecrow

14. What Batman villain is a jewel thief?

Answer: Catwoman

15. What superpower does the Joker have?

Answer: No superhuman abilities

16. Who is Mogo?

Answer: Circus ape

17. What is the original Robin’s secret identity?

Answer: Dick Grayson

18. What is the name of the Penguin’s nightclub?

Answer: Iceberg Lounge

19. Who was Batman’s first love interest?

Answer: Julie Madison

20. Where does Batman send his most twisted foes for rehabilitation?

Answer: Arkham Asylum

Also try this: 110+ The Avenger Trivia Questions and Answers [Marvel-2022]

Batman Trivia Facts

21. Who played Robin in the 1960s Batman TV series?

Answer: Burt Ward

22. What alias does Batman often use when working undercover?

Answer: Matches Malone

23. Who was Dick Grayson’s aunt?

Answer: Aunt Harriet

24. What character did Vincent Price play in the 1960s Batman television series?

Answer: Egghead

25. Who was the first female Robin?

Answer: Julie Madison

You may like this: 50+ comic book trivia questions [Superheroes]

26. What character helps design and build Batman’s equipment?

Answer: Harold Allnut

27. What color was the original Batmobile?

Answer: Red Convertible

28. Who was the first villain defeated by Batgirl?

Answer: Killer Moth

29. What Batman villain owns his private history museum?

Answer: Cavalier

30. What villain did Dr. Kirk Langstrom’s wife become?

Answer: She-Bat

Batman Fan Quiz

31. What is the name of the mystic crime syndicate in Gotham City?

Answer: Medusa

32. What animal masks did the Terrible Trio wear?

Answer: Shark, Fox, and Vulture

33. Who provides secret lairs to Batman’s enemies?

Answer: The Broker

34. According to the 1960s TV show, how far is the Batcave from Gotham City?

Answer: 14 miles to Gotham City

35. What did Batman do in the very first episode of the 1960s Batman TV show?

Answer: Tried to pursue the Batmobile

Also try this: 65+ Entertainment Trivia Questions and Answers-2022

36. What villain once tried to change Gotham’s water supply into chocolate?

Answer: Sweet Tooth

37. When did Batman first appear?

Answer: March 30, 1939.

38. Batman operates in what fictional city?

Answer: Gotham City.

39. Who played Two-Face in the movie “Batman Forever”?

Answer: Tommy Lee Jones

40. Which character kills Bane in the popular Batman movie The Dark Knight Rises?

Answer: Cat Woman

Batman Movie Trivia

41. Who played the role of the Joker in Batman (1989)?

Answer: Joker.

42. Which Hollywood Actor played the role of Mr. Freeze in the movie ‘Batman And Robin’?

Answer: Arnold Schwarzenegger

43. Which popular director directed the movies Batman and the sequel Batman Returns?

Answer: Tim Burton

44. Who plays the popular character of Robin in Batman: The Movie?

Answer: Burt Ward

45. Which actress plays the role of Selina Kyle in the movie Batman Returns?

Answer: Michelle Pfeiffer

You may try this: 100+ Back to the Future Trivia Questions and Answers [Updated-2022]

46. Who is the murderer of Thomas and Martha Wayne in the movie ‘Batman Begins’?

Answer: Joe Chill

47. What is the secret identity of Barbara Wilson in the movie ‘Batman And Robin’?

Answer: Batgirl

48. What’s the name of the main villain in the movie ‘Batman Begins’?

Answer: Ra’s Al Ghul

49. Who is the voice behind Batman in the Lego Batman Movie?

Answer: Will Arnett

50. Who is known as Little Miss Crown Princess?

Answer: Harley Quinn

Batman Trivia Play buzz

51. Penguin is the alias for which gun-selling mobster?

Answer: Oswald Cobblepot

52. What is Killer Croc’s actual name?

Answer: Waylon Jones

53. Who is the supervillain alias of Jervis Tetch?

Answer: The Mad Hatter

54. Which Batman villain formed an army of the homeless?

Answer: Deacon Blackfire

55. What was the first movie to star Michael Keaton as Batman?

Answer: Batman (1989).

56. What’s Deadshot’s actual name?

Answer: Floyd Lawton

57. Who is the current writer of the Batman comics?

Answer: Scott Snyder

58. Which character is shot in ‘The Killing Joke’?

Answer: Barbara Gordon

59. What’s the original name for Poison Ivy?

Answer: Pamela Isley

60. Which infamous Batgirl is the child of the assassin duo Lady Shiva and David Cain?

Answer: Cassandra Cain

Batman TV Show Trivia

61. How long have the Batman comics been running?

Answer: 81 years

62. What’s the villain alias for Edward Nigma?

Answer: The Riddler

63. Which obscure villain wanted to kill members of his own family?

Answer: Abattoir.

64. Who broke Batman’s back?

Answer: Bane

65. What’s the original name for Poison Ivy?

Answer: Pamela Isley

Don’t forget to try this: 40+ Best Anime trivia questions and answers

66. Morgan Freeman played which character in Batman Begins (2005)?

Answer: Lucius Fox

67. What is a popular hobby of the beloved Batman Butler, Alfred?

Answer: Breeding Roses

68. Thomas and Martha Wayne are killed outside which theatre?

Answer: Monarch Theatre

69. Who works as a trustworthy Business Manager at Wayne Enterprises?

Answer: Lucius Fox

70. When was Bruce Wayne born?

Answer: February 19

Obscure Batman Trivia

71. Dick Grayson is the real name of which Batman sidekick?

Answer: Robin

72. What’s the name of Batman’s company?

Answer: Wayne Enterprises

73. In which State is the fictional city of Gotham located?

Answer: Gotham is located in New Jersey

74. What gadget does Batman use the most?

Answer: Batarang

75. What was the first story of Batman?

Answer: The Case of the Chemical Syndicate

Also try this: 60+ Easy Movie Trivia Questions and Answers [Modern & Old Movies, 2022]

76. Which obscure villain wanted to kill members of his own family?

Answer: Abattoir

77. What is the original name of one of Batman’s worst villains, Professor Pyg, who kidnaps and disfigures his victims?

Answer: Lazlo Valentin

78. Which Batman villain formed an army of the homeless?

Answer: Deacon Blackfire

79. What was the villain’s name of Theodore Carrigan, a con artist who used deception?

Answer: Dr. Zodiac

80. What color is used in the costume of the Riddler in the movie Batman Forever?

Answer: Green

  1. What is the real name of the villainous psychiatrist who becomes Harley Quinn?

Answer: Dr. Harleen Quinzel

  1. In which comic book storyline does Batman become the temporary god of knowledge?

Answer: Batman: The Dark Knight #18-20 (2013)

  1. What is the name of the sentient Bat-Computer created by Bruce Wayne?

Answer: Brother Eye

  1. Who is the only villain to have successfully broken Batman’s back in the comics?

Answer: Bane

  1. What is the name of the alternate reality where Batman becomes a vampire?

Answer: Batman: Red Rain

  1. Who is the daughter of Ra’s al Ghul and a former love interest of Batman?

Answer: Talia al Ghul

  1. What is the name of the superhero persona adopted by Terry McGinnis in the Batman Beyond series?

Answer: Batman

  1. What is the name of the underground prison where Batman is held captive in the storyline Knightfall?

Answer: Arkham Asylum.

  1. What is the real name of the criminal mastermind known as the Penguin?

Answer: Oswald Cobblepot

  1. What is the name of the organization led by Ra’s al Ghul that seeks to cleanse the world of corruption through eco-terrorism?

Answer: The League of Assassins.

Related Posts:

  • Batman trivia
    90+ Batman Trivia Questions and Answers
  • comic book trivia questions
    60+ comic book trivia questions [Superheroes]
  • Superhero trivia
    85+ Superhero Trivia Questions and Answers
  • harry potter trivia questions and answers
    70+ Harry Potter Trivia Questions and Answers [Updated]
  • Lord of the rings trivia
    55+ Lord Of The Rings Trivia Questions and Answers
  • horror-movies-trivia
    75+ Best Horror Movie Trivia (Updated)
  • Star Trek Trivia
    125+ Star Trek Trivia Questions and Answers [Updated]
  • Breaking-Bad
    70+ Wonderful Breaking Bad Trivia Questions and Answers
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

February 27, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us