• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

28+ Rhode Island trivia questions [informational]

September 6, 2022 by Triviaquestions

Are you excited to know about some amazing Rhode Island facts? Or do you need Rhode Island trivia questions. If yes then you are at the right place. Today we are going to discuss the facts of Rhode Island State in detail. Rhode Island is the smallest state of the USA by area and it is located in the Northeastern United States.

The Rhode Island lands are mostly mainland. The population of this state is also very low, according to calculation of 2020 the total population is 1.1 million. From the west it is bordered with Connecticut, from the north and east it is bordered with Massachusetts and from the south it is connected with Atlantic Ocean. The capital of Rhode Island is Providence which is the most populous city of this state.

So after reading this fact summary about Rhode Island, Are you excited to know more about this amazing United States state? Below are the trivia questions about Rhode Island, which covered Rhode Island history facts, Rhode Island geology trivia questions and also discuss about the weather.

Rhode Island Trivia Questions

1. Rhode Island share small maritime border with New York. Is it true?

Answer: True

2. What is the name of the capital city of the Rhode Island?

Answer: Providence

3. According to the 2020 calculation, what is the population of Rhode Island?

Answer: 1.1 Million

4. In which year the Rhode Island got the title of Continental Congress?

Answer: In 1774

5. On which date the Rhode Island become a member of the Articles of Confederation?

Answer: On February 9, 1778

6. What is the official name of Rhode Island?

Answer: State of Rhode Island and Providence Plantations

Try this also: 60+ West Virginia trivia questions

7. What is the nickname of Rhode Island?

Answer: Ocean State

8. On which date did the state’s voter-approved the amendment to drop the “and Providence Plantations” from the state name?

Answer: In November 2020

9. True or false: Rhode Island fall in New England region?

Answer: True

10. Officially the name of Aquidneck changed to Rhode Island in which year?

Answer: In 1644

11. In English the term “Providence Plantations” is used for what?

Answer: Colony

Rhode Island History Trivia Fact

12. In which year Roger Williams was banished from the Massachusetts Bay Colony

Answer: In 1636

13. After being banished from Massachusetts Roger Williams settled in which area?

Answer: Top of Narragansett Bay

14. In which year Anne Hutchinson, William Coddington, and other religious dissenters settled on Aquidneck Island?

Answer: In 1638

15. Do you know the total area of Rhode Island?

Answer: 1214 square miles.

16. The famous sport Polo was played first time in the USA in 1876, Do you know near which place it was played?

Answer: Near Newport.

17. In 1881 the first US Open tennis championship was held at which state?

Answer: In Rhode Island

18. Rhode Island hosted the first open golf tournament in which year?

Answer: In 1895

19. The oldest national Horse Carousel is located in which area?

Answer: Resort town of Watch Hill

20. The first circus event in the United States was held in which year at Newport?

Answer: In 1774

21. What is the name of the Rhode Island state bird?

Answer: Red Chicken

22. Rhode Island is also known as the Sailing capital of the world. True or false?

Answer: True

23. Who established the first Baptist Church in America in 1638?

Answer: Roger Williams

You may like this also: 60+ Oklahoma Trivia Questions

24. The oldest library building of the USA Redwood Library and Athenaeum exist in which state of the USA?

Answer: Rhode Island

25. In 1887 the first torpedo boat “Stiletto” was built in which city?

Answer: Bristol

26. In which United States street the first gas-illuminated streetlights were used?

Answer: Pelham Street

27. What is the name of the official state rock?

Answer: Cumberlandite

28. Which hill is known as the state’s highest point at 812 feet above sea level?

Answer: Jerimoth Hill

These were the most amazing Rhode Island trivia questions. If you want to learn more facts about Rhode Island then you can visit the state official website, where you can find the complete details about government, Business, Living, Employment, and all other state-relevant information.

Official website URL: https://www.ri.gov/

Related Posts:

  • Easy-Random-Trivia-Questions
    60+ Exciting Easy Random Trivia Questions and Answers
  • trivia questions for middle school
    85+ Trivia Questions for Middle School(just for kids)
  • Iowa Trivia Questions
    50+ Iowa Trivia Questions With Answer
  • famous australian trivia questions and answers
    75+ Australian Trivia Questions and Answers [Updated]
  • Charm-City-Trivia
    75+ Encouraging Charm City Trivia to Start Your…
  • Pennsylvania Trivia questions and answers
    65+ Pennsylvania Trivia Questions And Answers
  • 55+ Ohio Trivia Questions with Answers
    65+ Ohio Trivia Questions
  • Impossible Trivia
    80+ Impossible Trivia Questions and Answers
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

September 6, 2022 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 150+ Hard Trivia Questions: Test Your Brain with Challenging & Fun Quizzes
  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

Last Updated on June 5, 2023 by Triviaquestions