• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

55+ North Dakota Trivia Questions

June 12, 2022 by Ambreen Zahra

North Dakota is a U.S. state in the Upper Midwest, named after the indigenous Dakota Sioux. North Dakota is lined by the Canadian provinces of Saskatchewan and Manitoba toward the north and by the U.S. states of Minnesota toward the east, South Dakota toward the south, and Montana toward the west. It is accepted to host the geographic focus of North America, Rugby, and is home to the tallest man-made structure in the Western Hemisphere, the KVLY-TV mast.

North Dakota is the nineteenth largest state, but with a population of less than 780,000 as of 2020, it is the fourth-least populous and fourth most sparsely populated. The capital is Bismarck while the largest city is Fargo, which accounts for nearly a fifth of the state’s population.

Here we have gathered some informative North Dakota trivia questions for you to enjoy and get some information.

You may also like:55+ Nebraska Trivia Questions

North Dakota Trivia Questions

1 Which is a Native American tribe located within North Dakota?

Answer: Mandan

2 North Dakota and South Dakota were signed into the union by President Benjamin Harrison on November 2, 1889. Which state was signed in first?

Answer: No one knows for sure

3 What college is located in Grand Forks?

Answer: University of North Dakota

4 Bismarck is the capital of North Dakota. What strange phenomenon occurred there in 1953?

Answer: UFO Sightings

5 How many states border North Dakota?

Answer: three

6 When did North Dakota become a state?

Answer: November 2, 1889

7 Agriculture is North Dakota’s primary industry. What is its principal crop?

Answer: Wheat

8 In what month are Catfish Days traditionally held?

Answer: August

9 North Dakota became the 39th state on November 2, 1889. Another state became a state that day, putting the United States “Over the Hill” with its 40th state. Which was it?

Answer: South Dakota

10 What is North Dakota’s state bird?

Answer: Western meadowlark

Try this also: 65+ Kentucky Trivia Questions

11 What Canadian provinces are immediately north of the state?

Answer: Manitoba and Saskatchewan

12 What river creates the boundary between North Dakota and Minnesota, while also flowing north?

Answer: Red River

13 In western North Dakota, there is a huge concentration of coal. How much is estimated to be there?

Answer: 400-600 billion tons

14 A state park is only about 20-25 miles away from Grand Forks, what is the name of this park?

Answer: Turtle River State Park

YOU MAY ALSO LIKE: 50+ Delaware Trivia questions

North Dakota State Trivia

15 What flower does North Dakota grow more of than any other state?

Answer: Sunflower

16 What is the state flower?

Answer: Wild prairie rose

17 What river forms the eastern border of the state?

Answer: Red

18 Which US President is most associated with North Dakota, which is why North Dakota’s only National Park is named after him?

Answer: Theodore “Teddy” Roosevelt

19 A US president moved from New York and settled in the Badlands of North Dakota (then the Dakota Territory) and ranched cattle. Who was he?

Answer: Theodore Roosevelt

20 What is the name of the Grand Forks local newspaper?

Answer: Grand Forks Herald

21 When you go to a bar or restaurant in North Dakota you can have a beer, but what snack is against the law for you to have at the same time?

Answer: Pretzels

22 What is the state fish?

Answer: Northern pike

23 What scenic attraction symbolizes the enduring friendship between the people of the United States and Canada?

Answer: International Peace Garden

24 Which North Dakota city has an airbase?

Answer: Minot

25 In what year was Grand Forks big flood?

Answer: 1997

26 In North Dakota there is an Air Force Base, the Minot Air Force Base, which is located a few miles outside Minot’s city limits. What is the base’s motto?

Answer: “Only the Best Come North”

27 What is North Dakota’s state grass?

Answer: Western wheatgrass

28 Which of these is most important for North Dakota’s economy?

Answer: agriculture

ALSO CHECK: 50+ Minnesota trivia questions

North Dakota trivia quiz

29 Which lake is the largest lake in North Dakota?

Answer: Lake Sakakawea

30 What is the record for the lowest temperature in North Dakota?

Answer: -60 degrees Fahrenheit

31 Which branch of the military has an institution located near Grand Forks?

Answer: Air Force

32 Lewis and Clark, What animal did they first encounter in North Dakota?

Answer: Grizzly Bear

33 What is North Dakota’s most precious resource?

Answer: soil

34 What albino animal is known for its spiritual significance to many Native American tribes, and is located in Jamestown, North Dakota?

Answer: Buffalo

35 What is the official state language of North Dakota?

Answer: English

36 What is the name of the river which separates North Dakota and Minnesota?

Answer: Red River

37 Who was a famous singer who was born in North Dakota?

Answer: Peggy Lee

38 What is the state tree?

Answer: American elm

39 What is the largest city in the state?

Answer: Fargo

40 Which North Dakota city, the county seat of Cass County, became the name of a major motion picture?

Answer: Fargo

41 The word “Dakota” is derived from the Sioux language. What does “Dakota” mean in Sioux?

Answer: Friend

42 _____ Grand Forks is located in Minnesota. What comes before Grand Forks?

Answer: East

ALSO CHECK: 55+ Maryland trivia questions

North Dakota Facts trivia

43 How many wildlife refugees were there in North Dakota in 2006?

Answer: 63

44 What is the state beverage?

Answer: Milk

45 North Dakota received national attention for what natural disasters in 1997 and 2009?

Answer: Flooding

46 Ride ‘um Cowboy! What is North Dakota’s oldest PRCA (Professional Rodeo Cowboy Association) rodeo?

Answer: Killdeer Mountain Roundup

47 When was the first season the Ralph Engelstad Arena was used?

Answer: 2001-2002

Read more: 50+ Wyoming Trivia Questions

48 What motto is on the Coat of Arms of North Dakota?

Answer: Strength from the Soil

49 What is the name of the state song?

Answer: “North Dakota Hymn”

50 In 2011, what one natural commodity caused a boom within the state of North Dakota?

Answer: Oil

51 In 2006 the U.S. Mint released the North Dakota State Quarter! What’s on the reverse of the ND quarter?

Answer: Two buffalo

52 What is the major highway which crosses the North Dakota and Minnesota border from Grand Forks into East Grand Forks?

Answer: Highway 2

53 What is the average temperature in January?

Answer: 7 degrees F

54 Where was the North Dakota state fair held?

Answer: Minot

55 Which river drains about sixty percent of North Dakota?

Answer: Missouri

56 What is North Dakota’s highest point?

Answer: White Butte

57 Where is North Dakota’s geographic center?

Answer: Sheridan

58 What is the average daily temperature in July?

Answer: 80 degrees F

ALSO CHECK: 65+ Utah trivia questions

Related Posts:

  • Iowa Trivia Questions
    50+ Iowa Trivia Questions With Answer
  • trivia questions on geography
    125+ Geography Trivia Questions to Test Your World…
  • 55+ Ohio Trivia Questions with Answers
    65+ Ohio Trivia Questions
  • Pennsylvania Trivia questions and answers
    65+ Pennsylvania Trivia Questions And Answers
  • canadian trivia questions
    65+ Best Canadian Trivia Questions with Answers
  • alabama_trivia_
    70+ Alabama Trivia questions And Answers
  • Summer trivia
    85+ Summer Trivia Questions and Answers
  • World of Beer Trivia
    80+ World Of Beer Trivia Questions and Answers
ambreen
Ambreen Zahra

A Master in Economics having over 8 years of field experience. I am also a pro blogger loves to write articles for different blogs post related to kids, Christmas, harry potter, movies, and animals.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

June 12, 2022 by Ambreen Zahra

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 150+ Hard Trivia Questions: Test Your Brain with Challenging & Fun Quizzes
  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

Last Updated on October 8, 2025 by Triviaquestions