• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

100+ Amazing Rock Trivia Questions and Answers for Rock Music Fans

March 6, 2024 by Triviaquestions

Have you been searching for rock trivia that compares to the kind of music you enjoy? It is being seen by you! You must pass this awesome rock trivia test! Find out who among you is the greatest by playing classic rock games and challenging one another.

A variety of different musical genres, including R&B, country, classical, jazz, and other musical forms, have been incorporated into rock music over the years since its creation in the US in the late 1940s.

However, lyrics aren’t necessarily political; they can also be sentimental, thought-provoking, and inspirational. This genre may be considered the expression of teenage rebellion against conformity and commercialization. Rock music has brought us comfort and more, whether it was because of the Beatles or Eric Clapton. There is countless rock and roll trivia multiple choice available for this genre. Here is a fun quiz to disprove your claim that you are an expert on rock music and can answer any questions on classic or modern rock.

You certainly know a lot about the classic rock era, whether you’re a musician yourself or just like listening to the greats. You still have a lot to learn, though. For the biggest rock aficionados, here is some pop rock trivia. Your understanding of classic rock music and classic rock bands will be put to the test.

Get ready to rock with our trivia questions! Test your knowledge with easy questions about legendary bands, iconic albums and unforgettable rock stars. Invite your friends who are music lovers to join in the fun and see who knows the most about rock music.

Table of Contents

  • Rock Trivia
  • Rock Trivia Facts
  • Hard Rock Trivia
  • Pop Rock Trivia
  • 80’s Rock Trivia
  • 90’s Rock Trivia Questions and Answers
  • 60’s Rock Trivia
  • Rock And Roll Trivia Multiple Choice

Rock Trivia

Rock Trivia

1. How many times was Linkin Park rejected by record labels?

Answer: 44 times

2. Who sang Midnight Rider?

Answer: The Allman Brothers Band

3. How many studio albums did Nirvana release?

Answer: Three albums

4. Whose son became the Who’s drummer in 1996?

Answer: Ringo Starr’s son Zak Starkey

5. What rock star once broke into Graceland?

Answer: Bruce Springsteen

6. Who wrote the Eric Clapton hit I Shot the Sheriff?

Answer: Bob Marley.

7. Which androgynous musician is known for his album ‘Purple Rain’?

Answer: Prince

8. How old was Jim Morrison when he died?

Answer: 27

9. Which hotel chain banned the Who for Life?

Answer: Holiday Inn

10. Who recorded the 1973 album, titled Tres Hombres?

Answer: ZZ Top

Click here to read: 65+ Country Music Trivia Questions And Answers

11. How many drummers have played for the famous band AC/DC?

Answer: Twelve

12. Which group recorded the song Pictures of Lily in 1967?

Answer: The Who

13. What was the name of the airplane Buddy Holly last flew in?

Answer: American Pie

14. Which group had a top ten hit in 1970 with Lola?

Answer: The Kinks

15. Which American pop-rock band was wildly popular in Japan?

Answer: Cheap Trick

16. Who once kicked Jimi Hendrix out of his band?

Answer: Little Richard.

17. When was the first-ever album of Aerosmith released?

Answer: 1973.

18. Who financed Van Halen’s first demo?

Answer: Gene Simmons.

19. Which goddess inspired the Rolling Stones’ logo?

Answer: The Hindu goddess Kali.

20. Who is the only member of ZZ Top who doesn’t have a beard?

Answer: The drummer, Frank Beard.

Also try this: 130+ Music Trivia Questions [Modern+Old Music]

Rock Trivia Facts

21. What did MUSE stand for?

Answer: Musicians United for Safe Energy.

22. Who brought us the song Live Wire?

Answer: Motley Crue.

23. Which famous Queen Song is notably remembered from the movie Wayne’s World?

Answer: Bohemian Rhapsody.

24. Who sang Old Time Rock & Roll?

Answer: Bob Seger and the Silver Bullet Band.

25. Which Beatle crossed Abbey Road barefoot?

Answer: Paul

You may like this: 60+ 80’s music trivia questions and answers

26. How many encores did Elvis Presley usually give?

Answer: Elvis never gave an encore at his concerts.

27. The album ‘On an Island’ was released by which Pink Floyd member?

Answer: David Gilmour

28. What is Elton John’s birth name?

Answer: Reginald Kenneth Dwight

29. What did Freddie Mercury die of?

Answer: AIDS

30. Who played the guitar for Guns N’ Roses originally?

Answer: Tracii Guns

Hard Rock Trivia

31. When was the first-ever album of Aerosmith released?

Answer: 1973

32. Which restaurant chain is Bill Wyman’s?

Answer: Sticky Fingers

33. Which band gave Eric Clapton his initial fame?

Answer: The Yardbirds

34. What was Elvis Presley’s favorite collectible?

Answer: Badges

35. Which song created the rumor that Paul McCartney died?

Answer: Strawberry Fields Forever

You may also try this: 60+ 80’s music trivia questions and answers

36. How many bands has Eric Clapton been a part of?

Answer: Nine

37. Which of the Beatles members are still alive?

Answer: Paul and Starr

38. How old was George Harrison when the band Beatles broke up?

Answer: Twenty-Seven

39. How many Grammys has Aerosmith bagged?

Answer: Four

40. Who dated a 14-year-old girl while touring with Led Zeppelin?

Answer: Jimmy Page

Pop Rock Trivia

41. Why did Phil Spector go to jail?

Answer: For murder

42. What was the song ‘Yesterday’ initially titled as?

Answer: Scrambled Eggs

43. What was the band ‘Blondie’ named after?

Answer: Hitler’s dog- Blondi

44. How much did Nirvana’s first album cost to produce?

Answer: 606 USD

45. What caused the death of Stuart Sutcliffe?

Answer: Brain aneurysm

Read more: 50+ Fun Hamilton Trivia Questions These Are Perfect for a Pub Quiz

46. Which album was George Harrison’s favorite?

Answer: Rubber Soul

47. Who made it mainstream and popular to use Guitar Distortion?

Answer: The Kinks

48. Which music icon began his career as a member of a group called The Wailers?

Answer: Bob Marley

49. Which music legend was sentenced to six years in prison in 1988?

Answer: James Brown

50. Which hardcore rock bad boy is known for taking ballet lessons?

Answer: Mick Jagger

80’s Rock Trivia

51. Who was the best-selling female artist of the decade?

Answer: Madonna

52. What genre peaked in success between 1986 and 1990?

Answer: Hard rock

53. Whose debut album was called Forever Your Girl?

Answer: Paula Abdul.

54. What hugely successful (to this day) song did Journey release in 1981?

Answer: Don’t Stop Believin.

55. What was the 1982 single by Paul McCartney and Michael Jackson?

Answer: Ebony and Ivory

56. Who was cited as the ‘Voice of the MTV Generation of the 80s’?

Answer: Cyndi Lauper.

57. Whose 1982 Thriller album is the best-selling album of all time?

Answer: Michael Jackson

58. What was the first song to be shown on MTV when it launched in 1981?

Answer: Video Killed the Radio Star by The Buggles.

59. Who just called to say they loved you?

Answer: Stevie Wonder

60. Which British ska band sang about their ‘Baggy Trousers’?

Answer: Madness

90’s Rock Trivia Questions and Answers

61. Which riot did the Cherry Poppin’ Daddies have in the ’90s?

Answer: Zoot Suit Riot

62. In which year was the Red-Hot Chili Peppers ‘Give It Away’ released?

Answer: 1991

63. Billy Corgan is the lead singer of which band?

Answer: Smashing Pumpkins

64. Who is the lead singer of the hole band?

Answer: Kurt Cobain’s wife, Courtney Love

65. The Alternative rock band from Massachusetts was?

Answer: Godsmack

66. What was the most successful song in the 90s?

Answer: Nirvana, Smells Like Teen Spirit (1991)

67. Who sang Save Tonight?

Answer: Eagle Eye Cherry

68. Which singer sang Torn?

Answer: Natalie Imbruglia

69. What Would You Do was sung by which band?

Answer: City High

70. Who sang the song Stacy’s Mom?

Answer: Fountains of Wayne

60’s Rock Trivia

71. Which singer performed the theme tune for the James Bond version Thunderball in 1966?

Answer: Tom Jones

72. What is the first song by Elvis Presley to become his first U.S. Number 1 in the 60s?

Answer: Stuck on You

73. Peter Noone was the lead singer of which band?

Answer: Herman’s Hermits

74. What is the debut album of Dolly Parton in 1967?

Answer: Hello, I’m Dolly

75. Which band was formed by Jack Bruce, Eric Clapton, and Ginger Baker in the 1960s?

Answer: Cream

Don’t forget to read: 130+ Music Trivia Questions [Modern+Old Music]

76. In 1961, which famous singer established Reprise Records?

Answer: Frank Sinatra

77. Which song gave the Beatles the first number 1 hit in the U.S?

Answer: I Want to Hold Your Hand

78. What is the name of the lead singer of the English rock band The Who?

Answer: Roger Daltrey

79. Which female singer was known as the face of 60s country music?

Answer: Dolly Parton

80. Which band started their career as a fictional group on a sitcom?

Answer: The Monkees

Rock And Roll Trivia Multiple Choice

81. What was the best-selling single in the United Kingdom during the 60s?

  1. I Got You, Babe
  2. Wouldn’t It Be Nice
  3. She Loves You

Answer: She Love You

82. In which city was the rock band The Animals formed?

  1. Black pool
  2. Leeds
  3. Newcastle

Answer: Newcastle

83. Which famous music show was first launched on the BBC on 1st January 1964?

  1. Lock-In Beats
  2. Top of the Pops
  3. Sounds of the Sixties

Answer: Top of the Pops

84. How many albums by Cilla Black made it number one in the 1960s?

  1. 0
  2. 3
  3. 6

Answer: 0

85. Which U.S. rock singer had the final performance at the 1969 Woodstock festival?

  1. Elvis Presley
  2. Chubby Checker
  3. Jimi Hendrix

Answer: Jimi Hendrix

86. When were the Rolling Stones formed?

  1. 1952
  2. 1962
  3. 1972

Answer: 1962

87. Which of the following wasn’t a Joan Jett and the Blackhearts song?

  1. I Love Rock’n’Roll
  2. Comfortably Numb
  3. Bad Reputation

Answer: Comfortably Numb

88. Which US state was Allman Brothers Band from?

  1. Montana
  2. California
  3. Florida

Answer: Florida

89. What London neighborhood was David Bowie from?

  1. Elephant and Castles
  2. Chiswick
  3. Brixton

Answer: Brixton

90. When was Baba O’Riley by The Who released?

  1. 1966
  2. 1971
  3. 1979

Answer: 1971

91. Which member of Aerosmith played the piano?

  1. Joe Perry
  2. Brad Whitford
  3. Steven Tyler

Answer: Steven Tyler

92. Which band is often considered the first true punk rock group?

  1. The Ramones
  2. Green Day
  3. Dead Kennedys

Answer: The Ramones

93. Which of the following Fleetwood Mac albums was released first?

  1. Live
  2. The Dance
  3. Rumors

Answer: Rumours

94. Who is known as the King of Rock and Roll?

  1.  Elvis Presley
  2.  Michael Jackson
  3. Chuck Berry
  4. Buddy Holly

Answer: Elvis Presley

95. Which band released the album The Dark Side of the Moon?

  1. Led Zeppelin
  2.  The Beatles
  3.  Pink Floyd
  4. The Rolling Stones

Answer: Pink Floyd

96. Who is the lead singer of the band Queen?

  1.  Freddie Mercury
  2. David Bowie
  3. Mick Jagger
  4. Robert Plant

Answer: Freddie Mercury

97. Which rock band wrote and performed the song Stairway to Heaven?

  1. Led Zeppelin
  2. The Eagles
  3. AC/DC
  4. Guns N’ Roses

Answer: Led Zeppelin

98. Who is known for the hit song Johnny B. Goode?

  1. Chuck Berry
  2. Little Richard
  3. Jerry Lee Lewis
  4. Buddy Holly

Answer: Chuck Berry

99. Which rock band released the iconic album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band?

  1. The Beach Boys
  2. The Doors
  3. The Rolling Stones
  4. The Beatles

Answer: The Beatles

100. Who is the lead guitarist of the band Guns N’ Roses?

  1. Slash
  2. Jimmy Page
  3. Eddie Van Halen
  4. Eric Clapton

Answer: Slash

101. Which rock band’s frontman is known for his distinctive makeup and stage persona, including a long tongue?

  1. KISS
  2. Aerosmith
  3. Black Sabbath
  4. Deep Purple

Answer: KISS

102. Who is the drummer for the band The Who?

  1. Keith Moon
  2. John Bonham
  3. Ringo Starr
  4. Neil Peart

Answer: Keith Moon

103. Which rock band wrote and performed the song Bohemian Rhapsody?

  1. Queen
  2. Led Zeppelin
  3. Pink Floyd
  4. The Rolling Stones

Answer: Queen

Related Posts:

  • Rock And Roll Trivia
    80+ Rock and Roll Trivia Questions and Answers
  • Country music trivia
    75+ Country Music Trivia Questions And Answers
  • Hamilton-Trivia
    65+ Fun Hamilton Trivia Questions These Are Perfect…
  • 80's music trivia
    70+ 80's music trivia questions and answers
  • Beatles trivia question
    85+ Beatles Trivia Questions and Answers
  • 80s trivia question
    120+ 80s Trivia Questions and Answers
  • trivia questions on music
    160+ Music Trivia Questions [Modern+Old Music]
  • trivia board games
    80+ Trivia Board Games Questions And Answers
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

March 6, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us