• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

95+ List of Trivia Questions and Answers [Updated]

February 17, 2024 by triviaquestions4u

Do you hear about HQ trivia game? or are you studying in middle school? if yes then this post is absolutely for you. because in this post you are going to find a list of trivia questions about the above-mentioned topic. Too many multiple-choice questions about movies and history. It will improve the knowledge of kids as well as youngsters. In short, this post is a complete package for all who are curiously trying to improve their general knowledge.

Step into the world of trivia with our captivating collection of Trivia Questions and Answers! From pop culture to history science to literature, our trivia covers a wide range of topics to satisfy every curiosity. Let the trivia adventure begin!

Table of Contents

  • List of Trivia Questions
  • List of Trivia Questions for Middle School Students
  • List of Trivia Questions and Answers for Adults
  • List of Trivia Questions about Yourself
  • List of Trivia Questions Multiple Choice
  • List of HQ Trivia Questions

List of Trivia Questions

list of trivia questions

1. Which color is on the top of the rainbow?

Answer: Red

2. Which country is closest to Australia?

Answer: New Zealand

3. Which sweet food do bees make?

Answer: Honey

4. Which part of the flower is used to make honey?

Answer: Nectar

5. The green light on a standard traffic signal is at the _______.

Answer: Bottom

6. There are total _______ states in the United States.

Answer: 50

7. In which direction does the fan rotate?

Answer: Clockwise

8. How many colors are there on the classic Cambell’s soup label?

Answer: Six

9. Who was the first president of the United States?

Answer: George Washington

10. Which is the longest river in the world?

Answer: Nile

11. Which is the biggest island in the world?

Answer: Greenland

12. What is the name of Barack Obama’s wife?

Answer: Michelle Obama

13. In which year William Wordsworth died?

Answer: 1850

14. Which is the largest continent in the world?

Answer: Asia

15. What is the diameter of the earth in kilometers?

Answer: 12, 742 kilometers

16. Which is the largest ocean in the world?

Answer: Pacific Ocean

Read more: 120+ Interesting Trivia Questions with Answers [2022]

17. Which state of the U.S. is known as the Empire State?

Answer: The New York state

18. When did Princess Diana die?

Answer: 31st August 1997

19. Bermuda Triangle is situated in the _______ part of the North Atlantic Ocean.

Answer: Western

20. In 2005, America was affected by _______.

Answer: Hurricane Katarina

21. When did wheels were invented?

Answer: 3,500 B.C

22. Which is the largest dam in the world?

Answer: Three Gorges Dam

23. If February has 29 days, the year is known as _______.

Answer: Leap year

24. Who is associated with the discovery of cells?

Answer: Robert Hooke

25. Which is the largest sea in the world?

Answer: Philippine Sea

26. Who is associated with the invention of the airplane?

Answer: Wright Brothers

27. The first dollar coin was made in _______.

Answer: 1794

list of trivia questions

28. How many degrees are there in a semi-circle?

Answer: 180

29. Which is the largest lake in the world?

Answer: Caspian Lake

30. Microsoft was established on _______.

Answer: 4th April 1975

List of Trivia Questions for Middle School Students

31. How many member countries are there in the United Nations?

Answer: 193

32. Human body has total _______ bones.

Answer: 206

33. What was the period of World War-I?

Answer: 1914 to 1918

34. William Hanna and Joseph Barbera developed which cartoon series?

Answer: Tom and Jerry

35. How many years make one century?

Answer: 100 years

36. The tallest mammal in the world is _______.

Answer: Giraffe

37. Which country is associated with the invention of pizza?

Answer: Italy

38. Which is the fastest animal in the world?

Answer: Peregrine

39. A hexagon has _______ sides.

Answer: Six

40. The word “Hello” was first used on the telephone by _______.

Answer: Thomas Edison

 

List of Trivia Questions and Answers for Adults

41. Which invention is associated with Thomas Edison?

Answer: Bulb

42. Which cartoon character was created by A.A. Milne and Walt Disney?

Answer: Pooh

43. One kilometer has _______ meters.

Answer: 100

44. White House is the residency of _______.

Answer: American President

45. A fortnight has _______ days.

Answer: 14

Try more trivia: 70+ General Knowledge Trivia Questions with Answers [Updated]

46. What is the national game of America?

Answer: Baseball

47. Who invented Microsoft?

Answer: Bill Gates

48. On which date boxing day is celebrated?

Answer: 26th December

49. How many colors are there in the flag of U.K.?

Answer: Three (Red, Blue, and White)

50. What is the national food of America?

Answer: Hamburger

51. Which day is celebrated on 23rd September?

Answer: Harvest day

52. Which country invented the game football?

Answer: England

53. What is the date of birth of Queen Elizabeth II?

Answer: 21st April 1926

54. In which palace does the royal family live?

Answer: Buckingham Palace

List of Trivia Questions and Answers for Adults

List of Trivia Questions about Yourself

55. What did you do in your spare time?

56. How often do you go for outings?

57. What kind of food do you enjoy most?

58. Which place do you want to go for vacations?

59. How much time do you spend with your family?

60. What do you do first when you wake up in the morning?

61. Who is your favorite author?

62. Which type of games did you play in your childhood?

63. What kind of job do you think is preferable for you?

64. What would be your ideal way to spend your weekend?

65. What is the most annoying habit of yourself?

66. What is the most impressive work you have done?

67. Which is the most adventurous place you have visited?

68. Have you ever given anything to charity?

69. Have you ever visited any old age home?

70. What is the most criticized thing about you?

Want to know more?: 100+ very difficult trivia questions [Mind Tester]

List of Trivia Questions Multiple Choice

71. How many stripes are there in the flag of the United States?

  1. 6
  2. 0
  3. 13

Answer: 13

72. Which is the more practiced religion in India?

  1. Muslim
  2. Sikhism
  3. Hinduism

Answer: Sikhism

73. Which country has only a one-time zone?

  1. Pakistan
  2. England
  3. China

Answer: China

74. What percent of the total adult population in the world had diabetes in 2014?

  1. 1
  2. 2.8
  3. 8.5

Answer: 8.5

75. Which country hosted the World Cup 2019?

  1. Australia
  2. England
  3. Pakistan

Answer: England

76. Which country hosted the Winter Olympics 2018?

  1. Brazil
  2. China
  3. South Korea

Answer: South Korea

77. Which vaccine was first developed in history?

  1. Cholera
  2. Polio
  3. Smallpox

Answer: Smallpox

78. What is the capital of Ireland?

  1. Canberra
  2. Dublin
  3. Ottawa

Answer: Dublin

79. What is “woman” in French?

  1. Mujer
  2. Fille
  3. Femme

Answer: Femme

80. What temperature is the same in Fahrenheit and Celsius?

  1. 40
  2. 0
  3. -40

Answer: -40

 

List of HQ Trivia Questions

81. When the HQ trivia app was released?

Answer: 26, August 2017

82. Who is the creator of HQ trivia game?

Answer: Rus Yusupov and Colin Kroll

83. From where the hosts broadcast the show?

Answer: New York city

Want to read more HQ trivia? 80+ hq trivia questions with answers

84. When did HQ introduce HQ sports?

Answer: 31 May 2018

85. What are the average participants of the app?

Answer: 100,000 to 300,000

86. How many are there in a rainbow?

Answer: Seven

87. Who is the writer of Jurassic Park?

Answer: Micheal Crichton

88. When was the film ‘Jurassic Park’ released in the USA?

Answer: June 10, 2022

  1. Who is the creator of the Harry Potter book series?

Answer: J.K. Rowling

  1. Which planet is closest to the sun?

Answer: Mercury

  1. What is the capital city of Canada?

Answer: Ottawa

  1. What is the chemical symbol for the element gold?

Answer: Au

  1. Who painted the Mona Lisa?

Answer: Leonardo da Vinci

  1. What is the largest organ in the human body?

Answer: Skin

  1. What is the tallest mammal on Earth?

Answer: Giraffe

  1. Who wrote the play Romeo and Juliet?

Answer: William Shakespeare

  1. In which year did World War I begin?

Answer: 1914

  1. What is the square root of 64?

Answer: 8

Related Posts:

  • animal-trivia
    Trivia Questions And Answers
  • Trivia Question Of The Day
    70+ Trivia Questions of The Day
  • couple trivia questions
    115+ Famous Couple Trivia Questions with Answers
  • general trivia questions and answers
    115+ General Trivia Questions and Answers [Updated]
  • anime_trivia_questions
    55+ Best Anime trivia questions and answers
  • trivia questions for middle school
    85+ Trivia Questions for Middle School(just for kids)
  • Random-Trivia-Questions-for-Middle-Schoolers
    Most Important 70+ Random Trivia Questions for…
  • popular trivia questions and answers
    80+ Popular Trivia Questions and Answers to Boost…
shehzadonepa
triviaquestions4u

A computer graduate who has 16 years of education and 5 years of working experience in the field. I am a professional writer also and can write amazing articles in the following categories: sports, movies, and animals.

Sharing is caring!

34 shares
  • Share
  • Tweet

February 17, 2024 by triviaquestions4u

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

34 shares