• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

70+ Random Trivia Questions Everyone Should Know

March 29, 2024 by Triviaquestions

In this blog post, we’ve compiled a list of random trivia questions everyone should know. How much do you think you know about the world around you? A lot of us like to believe that we know quite a bit, but there are always little bits of information that manage to slip through the cracks. From history and geography to pop culture and science, these questions will test your knowledge of the world around you. So, whether you’re looking to impress your friends at your next trivia night or simply want to learn something new, read on for some fun and interesting trivia questions everyone should know.

Have you  ever wondered about those random facts everyone should know? Get ready for some cool trivia questions that are random too and cover everything from history to pop culture.

Random-Trivia-Questions-Everyone-Should-Know

Interested in putting your Simple But Hard random trivia questions and answers skills to the test or in organizing the next family game night? You must; what else will you do when your children are restless at home in the evenings when you are home alone? Playing classic favorites like Are You Smarter than a Fifth Grader, enjoyable party games, and kid-friendly games with the family when you have extra time to spend together is among the most enjoyable activities. But now is also the ideal time to brush up on your general knowledge by answering fun trivia questions.

Table of Contents

  • Random Trivia Questions
  • Simple But Hard Random Trivia Questions
  • General Random Trivia Questions and Answers
  • Family Random Trivia Questions
  • Funny Random Trivia Questions and Answers

Random Trivia Questions

1. What did Queen Anne Die from?

Answer: A Stroke

2. Zurich is the capital of?

Answer: Switzerland

3. What was the nationality of Marco Polo?

Answer: Venetian

4. Which is the World’s Largest Ocean?

Answer: Pacific

5. What is the hardest rock on earth?

Answer: Diamond

6. Which is considered a semi-planet?

Answer: Pluto

7. Who was the most beautiful woman in the 50s and 60s?

Answer: Marilyn Monroe

8. What are nails made of?

Answer: Keratin

9. Was Oprah Winfrey married?

Answer: No

10. Who is the richest and the youngest person in the world?

Answer: Kevin David Lehmann

Click here to check this: 50+ Random Trivia Questions for Kids with Answers

11. What band was Harry Styles in before his solo career?

Answer: One Direction

12. How many weeks are in a year?

Answer: 52

13. How many Earths could fit inside the sun?

Answer: 1.3 million.

14. Where were the Declaration of Independence, the Constitution, and the Bill of Rights stored during World War II?

Answer: Fort Knox.

15. How many of the speeches in Shakespeare’s plays are recited by women?

Answer: 17%.

Simple But Hard Random Trivia Questions

16. When did Michael Jordan play for the Chicago Bulls, and how many NBA Championships did he win?

Answer: Six.

17. Which African country was formerly known as Abyssinia?

Answer: Ethiopia.

18. Which singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer: Lady Gaga.

19. What’s the shortcut for the “copy” function on most PC computers?

Answer: Ctrl C.

20. Which Jamaican runner is an 11-time world champion and holds the record in the 100 and 200-meter races?

Answer: Usain Bolt.

You may like this: 50+ Random Trivia Questions for Adults to Improve Your Knowledge

21. How many neck bones does a giraffe have?

Answer: Seven.

22. In the movie The Golden Child, what does the child animate to amuse his captor?

Answer: A Coke can.

23. Who received the first artificial heart transplant surgery in 1982?

Answer: Barney Clark.

24. In which video game did Super Mario first appear?

Answer: Donkey Kong.

25. Which animal has the largest eye in the world?

Answer: The giant squid.

General Random Trivia Questions and Answers

26. Where would you find the Sea of Tranquility?

Answer: The moon.

27. What is someone who shoes horses called?

Answer: Farrier.

28. What kind of weapon is a falchion?

Answer: A sword.

29. Who invented the rabies vaccine?

Answer: Louis Pasteur.

30. Which garden is considered to be among the Seven Wonders of the Ancient World?

Answer: The Hanging Gardens of Babylon.

Don’t forget to check: 40+ random trivia generator [Questions]

31. Which kind of bulbs were once exchanged as a form of currency?

Answer: Tulips (17th century Holland).

32. Which chess piece can only move diagonally?

Answer: Bishop.

33. How many valves does a trumpet have?

Answer: Three.

34. Is red velvet considered chocolate or vanilla cake?

Answer: Vanilla with a few tablespoons of cocoa powder (and red food coloring).

35. Who wrote the Vampire Chronicles, which include Noel Armand, Blood and Gold, and Interview with the Vampire?

Answer: Anne Rice.

Family Random Trivia Questions

36. In publishing, what does POD mean?

Answer: Print on demand.

37. Who was Henry VIII’s first wife?

Answer: Catherine of Aragon.

38. What dinosaur fossil was originally mistaken for a type of bison?

Answer: Triceratops.

40. What dinosaur name means “fast thief”?

Answer: Velociraptor.

You may like to read: 50+ Exciting Easy Random Trivia Questions and Answers

41. How many pairs of legs do millipedes have per body segment?

Answer: Two pairs.

42. What’s a “king” honeybee called?

Answer: A drone.

43. What animal was framed in the unfinished paint-by-number in Rizzo’s room in Grease?

Answer: A horse.

44. What is the name of the boat in Jaws?

Answer: Orca.

45. In what U.S. city was the Brown Marmorated Stink Bug first detected?

Answer: Allentown, Pennsylvania.

Funny Random Trivia Questions and Answers

46. Which insect has been named America’s Top Nuisance Pest?

Answer: Ants.

47. Which organ do insects not have?

Answer: Lungs.

48. What is the strongest insect for its size?

Answer: Horned dung beetle.

49. How many teeth does a dog have?

Answer: 28 teeth

50. What was Walt Disney afraid of?

Answer: He was scared of Mice

Don’t forget to read: 50+ Most Random Trivia Questions with Answers

51. Where were fortune cookies invented?

Answer: San Francisco

52. How many miles is New Zealand’s Ninety-Mile Beach?

Answer: 55 miles long

53. The national dish of Japan is what?

Answer: Pufferfish

54. The computer mouse speed is measured in what?

Answer: Mickeys

55. Which animal’s urine glows in the dark?

Answer: A cat’s urine

56. What is the name of the Academy Award trophy?

Answer: Academy Award for Merit

57. Which language has the most words?

Answer: English and Russian

Also try this: 50+ Random Trivia Questions for Kids with Answers

58. What was the size of the largest human on Earth?

Answer: 8ft 11in

59. What has a lower acceptance rate than Harvard?

Answer: Walmart

60. What word did China once censor?
Answer: Censorship

  1. What kind of music do mummies listen to?

Answer: Wrap music!

  1. What do you call fake spaghetti?

Answer: An impasta!

  1. Why don’t skeletons fight each other?

Answer: They don’t have the guts!

  1. What do you call a cheese that isn’t yours?

Answer: Nacho cheese!

  1. Why did the math book look sad?

Answer: Because it had too many problems!

  1. What did one hat say to the other?

Answer: You stay here, I’ll go on ahead!

  1. What’s brown and sticky?

Answer: A stick!

  1. What did one ocean say to the other ocean?

Answer: Nothing, they just waved!

  1. Why don’t scientists trust atoms?

Answer: Because they make up everything!

  1. How does a penguin build its house?

Answer: Igloos it together!

Related Posts:

  • Random-Trivia-Questions-for-Adults
    50+ Random Trivia Questions for Adults to Improve…
  • Random-Trivia-Questions-for-Middle-Schoolers
    Most Important 70+ Random Trivia Questions for…
  • Random-Trivia-Questions-for-High-Schoolers
    60+ Most Motivating Random Trivia Questions for High…
  • random-trivia-questions
    180+ Random Trivia Questions and Answers
  • Random-Trivia-Questions-for-Kids
    60+ Random Trivia Questions for Kids with Answers
  • Random-Trivia-Questions-With-Number-Answers
    Most Interesting 60+ Random Trivia Questions With…
  • random trivia generator
    50+ random trivia generator [Questions]
  • Easy-Random-Trivia-Questions
    60+ Exciting Easy Random Trivia Questions and Answers
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

March 29, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us