• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

120+ Trivia Quiz Questions with Answer [Updated]

February 17, 2024 by Triviaquestions

Do you really want to test your mind? Are you very serious about your memory? Do you think that you are genius enough, and you have a lot of knowledge? I accept that you have a sharp mind, but I bet that 50% or 70% of these trivia quiz questions are new for you. And I dam sure that it will be going to boost your knowledge. As I said before general knowledge questions are the best way to increase knowledge. It also gives tuff time to your brain. So your brain thinking ability became increase.

Join the excitement of our Trivia Quiz Questions with Answers! Test your knowledge across various topics and challenge yourself to answer fun and engaging questions. Whether you’re playing solo or with friends, our trivia quiz promises an entertaining and educational experience.

In this article, we are going to discuss some movie trivia, general questions and answers, some multiple choice questions and also a section for UK based quiz questions.

Table of Contents

  • Trivia questions quiz
  • Quiz questions with answers
  • General trivia quizzes
  • Pub quiz questions
  • Multiple choice trivia quiz questions
  • Movie trivia quizzes
  • Trivia quiz questions the UK
  • Trivia quiz questions about Australia
  • Trivia quiz questions and answers 2017

Trivia questions quiz

trivia quiz questions

1. The longest mountain range “Andes” found in which country?

Answer: South America

2. In which state of the USA, was Las Vegas City found?

Answer: Nevada

3. What was the old name of the country of Iraq?

Answer: Mesopotamia

4. Which company uses the Android application on their mobiles the first time?

Answer: HTC

5. Which is the longest river in Europe?

Answer: Volga

6. What is the largest gold mine in the world?

Answer: Grasberg gold mine

7. Severn is the largest river in which country?

Answer: United Kingdom

8. Thistle is the symbol of which country?

Answer: Scotland

9. Which is the highest mountain in the UK?

Answer: Ben Nevis

10. Admiral Nelson statue is place on which square in the UK?

Answer: Trafalgar Square

11. Henry VIII English king had how many wives?

Answer: 6

12. Which famous pass connects Pakistan and Afghanistan?

Answer: Khyber pass

13. Which is the main Island in Japan?

Answer: Honshu Island

14. What was the old name of Sri Lanka?

Answer: Ceylon

15. New York city before called what?

Answer: New Amsterdam

Quiz questions with answers

general trivia quizzes

16. What is the highest recorded temperature of the earth?

Answer: 134 F

17. In which Peninsula Serbia and Albania are located?

Answer: Balkan

18. Strait of Gibraltar is a border between which countries?

Answer: Morocco and Spain

19. Which country map is like a board?

Answer: Italy

20. Sicily is the largest Island of which sea?

Answer: Mediterranean Sea

21. Which is the world’s largest Orphan children charity?

Answer: SOS Children’s village UK

22. Hillary Tenzing airport is the airport of which country?

Answer: Nepal

23. Which country is the largest producer of eggs?

Answer: China

24. How many oceans exist in the world, and which is the largest ocean?

Answer: Total 5 Oceans exist from which the Pacific Ocean is the largest

25. Between Jorden and Israel which ocean is located?

Answer: Dead Sea

26. “Bermuda Triangle” region located in which Ocean?

Answer: Atlantic Ocean

27. “Land of Midnight Sun” is titled for which country?

Answer: Norway

28. “Playground of Europe” referred to which country?

Answer: Switzerland

29. “Land of Rising Sun” referred to which country?

Answer: Japan

General trivia quizzes

30. Bhutan is also known as what?

Answer: “Land of Thunderbolts”

31. White elephants found in which country?

Answer: Thailand

32. The highest number of countries exist in which continent?

Answer: Africa

33. Suez Canal joins which 2 Seas?

Answer: The Red Sea and the Mediterranean Sea

34. “Battleground of Europe” referred to which country?

Answer: Belgium

35. Which is the highest continental mountain range in the world?

Answer: Andes

36. Hong Kong became part of China in which year?

Answer: 1997

family trivia questions

37. Yellow Stone national park is located in which country?

Answer: USA

38. World’s tallest waterfall “Angel Falls” is located in Venezuela. Is it true?

Answer: Yes

39. How many time zones are there in France?

Answer: 12 time zones (Highest of all)

40. “Machu Picchu” is the historic city located in which country?

Answer: Peru

41. Which is the largest salt lake in the world?

Answer: Salar de Uyuni

42. Ecology is the study of what?

Answer: Study of Environment

43. Cosmology is the study of what?

Answer: Study of Universe

44. The famous scientist who invent radium?

Answer: Marie Sklodowska- Curie

45. The battery was invented by whom?

Answer: Alessandro Volta

Pub quiz questions

46. Phonograph invented by whom?

Answer: Thomas Edison and John Kruesi

47. The inventor of the bicycle was?

Answer: Kirkpatrick Macmillan

48. Locomotive invented by whom?

Answer: George Stephenson

49. Amnesty International was founded in which year?

Answer: In 1961

50. African Union was founded in which year?

Answer: 2001

51. American Civil Liberties Union was founded in which year?

Answer: In 1920

52. The global family day date is?

Answer: 1st January

53. The global data protection day celebrate on which date?

Answer: 28 January

54. Ringgit is the currency name of which country?

Answer: Malaysia

55. Damascus is the capital of which country?

Answer: Syria

56. In which form, does a data store in computer hardware?

Answer: Binary form

57. Does Assembly language consider to be a high programming language low-level programming language?

Answer: Low-level programming language

58. Who discovered Bluetooth?

Answer: Ericson

59. The web page is based on which language?

Answer: Html

60. Which part of the computer considers to be the heart of the computer?

Answer: Microprocessor

61. What is PHP? And where is it used?

Answer: PHP is a programming language, use to develop website or web applications.

quiz-quesitons

Multiple choice trivia quiz questions

62. China’s highest-ranked military award is what?

  1. Meritorious Service Medal
  2. Heroic Exemplar

Answer: Heroic Exemplar

63. The only Indian who got Nishan e Pakistan?

  1. Gandhi Ji
  2. Man Mohan Singh
  3. Morarji Desai

Answer: Morarji Desai

64. The highest-ranked civilian award of Sri Lanka?

  1. Sri Lankabhimanya
  2. Deshamanya
  3. Deshabandu

Answer: Sri Lankabhimanya

65. Param Vir Chakkar is the highest military award of which country?

  1. Pakistan
  2. Bangladesh
  3. India

Answer: India

66. Nishan e Haider is the highest-ranked military award of which country?

  1. Mexico
  2. Brazil
  3. Pakistan

Answer: Pakistan

67. The first Asian Film Award got by which movie?

  1. Goal Mall
  2. War
  3. The Host (Goemul)

Answer: The Host (Goemul)

68. Who has the highest number of film fare awards?

  1. Gulzar
  2. Shabnam

Answer: Gulzar

69. Which country of Europe is divided into cantons?

  1. Scotland
  2. Switzerland
  3. Ireland

Answer: Switzerland

70. Peseta is the currency name of which country?

  1. Poland
  2. Spain
  3. Italy

Answer: Spain

71. Tuscany is the name of a location. In which country it is located?

  1. France
  2. Jorden
  3. Italy

Answer: Italy

72. Which area of Europe is mostly covered with mountains?

  1. Scotland
  2. Finland
  3. Switzerland

Answer: Switzerland

Movie trivia quizzes

73. During shooting which movie named Production 9401

Answer: Psycho

74. Which actor got an Oscar award as the best actor in the movie “The Kiss of the Spider Woman”?

Answer: William Hunt

75. The famous actor Loelia Ponsonby was born in which country?

Answer: Chihuahua Mexico

trivia questions australia

76. The last name of the Emperor in the movie star wars was?

Answer: Palpatine

77. Which movie got the first title of “Blockbuster”?

Answer: Jaws

78. Which screenwriter has got the highest number of Oscar nominations?

Answer: Woody Allen

79. Which part of the body of Charlie Chaplin was insured?

Answer: His feet

80. In Italian translation “Kiss Kiss Bang Bang” referred to whom?

Answer: James Bond

81. Do you know the James Bond father name?

Answer: Andrew

82. The first movie made in Cinemascope was?

Answer: The Robe

83. Which is the only silent movie that won the best picture, Oscar?

Answer: Wings

Trivia quiz questions the UK

84. Which flower is most popular in England?

Answer: Rose

85. The Proms is the classical music event of which region?

Answer: United Kingdom

Halloween trivia questions

86. What is the task of the charity trust “The national trust”?

Answer: To preserve important buildings

87. Snowdonia fall in which country of the UK?

Answer: Wales

88. Queen Elizabeth II married whom?

Answer: Prince Philip

89. The population of the UK was only 40 million in which year?

Answer: In 1901

90. What is the name of the system in the UK that automatically deduct Taxes?

Answer: PAYE

91. How many years did Roman stay in Britain?

Answer: 400 years

92. You must know which language before applying to the UK.

Answer: English

93. The day before 40 days of Easter is called what?

Answer: Lent

Trivia quiz questions about Australia

94. Do you know the smallest continent in the world?

Answer: Australia

95. The name of the highest point in Australia?

Answer: Mount McClintock

You may try this also: 70+ Common Trivia Questions with Answers [Updated]

96. Australia day celebrate on which date?

Answer: 26 January

97. Of which years Paul Keating was Prime Minister of Australia?

Answer: 1991 – 1996

98. Torres Strait separates which two countries?

Answer: Australia and Papua New Guinea

99. In the 18th century what, was the name of Australia?

Answer: New Holland

100. Patrick White got the noble prize in literature in which year?

Answer: 1973

101. In 1987 who won the men’s singles Wimbledon championship?

Answer: Patrick Cash

102. Tim Flannery was the Australian of which year?

Answer: 2007

103. True or false questions: Olympics 2000 declared by Queen Elizabeth?

Answer: False

Trivia quiz questions and answers 2017

  1. On August 18, 2017, the first-ever terrorist attack was reported in Finland. How many people were killed and how many were injured in that incident?

Also try this: 95+ pub night trivia questions with answers

Answer: 2 kills and 8 injures

  1. When North Korea conducts its 6th and most powerful nuclear test?

Answer: September 3, 2017

  1. On which date did Stephen Paddock open fire on a crowd in Las Vegas, and killed 58 people?

Answer: October 1, 2017

  1. On which date the US announces its decision to withdraw from UNESCO?

Answer: October 12, 2017

108. Which version of Android is given the name ‘Jelly Bean’?

Answer: Android 4.3

109. The famous painter ‘Picasso’ belongs to which country?

Answer: Spain

110. For stop signs which geometrical shape is usually used?

Answer: Octagon

111. What part of the clock was missing until 1577?

Answer: The Minute Hand

112. An eggplant is a fruit or vegetable?

Answer: Fruit

  1. Which film won the Academy Award for Best Picture in 2017?

Answer: Moonlight

  1. Who won the 2017 Nobel Peace Prize?

Answer: International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN)

  1. Which country won the most gold medals at the 2017 Summer Universiade?

Answer: Russia

  1. What was the name of the hurricane that devastated parts of Texas and Louisiana in August 2017?

Answer: Hurricane Harvey

  1. Who won the 2017 UEFA Champions League?

Answer: Real Madrid

  1. Which country won the 2017 Eurovision Song Contest?

Answer: Portugal (with the song Amar pelos dois by Salvador Sobral)

  1. What was the name of the new iPhone model released by Apple in 2017?

Answer: iPhone X

  1. Who became the President of France in May 2017?

Answer: Emmanuel Macron

  1. What was the name of the cryptocurrency that experienced a significant surge in value in 2017?

Answer: Bitcoin

  1. Which team won the 2017 Super Bowl?

Answer: New England Patriots

That’s all for now, do you love these trivia quiz questions? Please let us know your thoughts in the comment section. Your feedbacks are most important to us. If you want a pdf document of this trivia you can download Trivia quiz questions and answers pdf. When pdf download on your side. You can also print these trivia quiz questions.

Related Posts:

  • tricky trivia questions
    80+ Tricky Trivia Questions with Answers
  • Trivia-Genius-Questions-with-Answers
    60+ Best Trivia Genius Questions with Answers
  • general trivia questions and answers
    115+ General Trivia Questions and Answers [Updated]
  • trivia questions for middle school
    85+ Trivia Questions for Middle School(just for kids)
  • daily trivia questions
    120+ Daily Trivia Questions List with Answers
  • 65+ trivia quesitons for high school students
    85+ Trivia Questions for High School [with answers]
  • general knowledge trivia questions
    80+ General Knowledge Trivia Questions with Answers…
  • good trivia questions
    135+ Good Trivia Questions and Answers List [Updated]
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

334 shares
  • Share
  • Tweet

February 17, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

334 shares