• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

130+ Interesting Trivia Questions with Answers

February 17, 2024 by Triviaquestions

Here are some interesting and knowledgeable trivia question with answers. Interesting trivia questions are the best way to gain knowledge. Knowledge about everything including animals, history culture food, sports, space, and all other categories.

Get ready for a journey of curiosity with our Interesting Trivia Questions with Answers! Explore cool facts and fun topics. Challenge your friends to join the fun and discover new things together. Let us explore fascinating trivia and have fun!This post includes 130+ questions with answers. So let’s read all the quiz questions.

Table of Contents

  • Interesting trivia questions
  • Interesting trivia questions and answers for adults
  • Interesting trivia questions reddit
  • Interesting trivia questions multiple choice
  • Interesting trivia questions for high school students
  • Interesting trivia questions about yourself
  • Interesting trivia questions about animals
  • Interesting trivia questions about China
  • Interesting trivia questions about food

Interesting trivia questions

interesting trivia questions

1. Which insect has the best eyesight?

Answer: Dragonfly

2. Who was the father of little LuLu a comic strip character?

Answer: George G. Moppet

3. According to Ernest Hemmingway which 4 things a man must do to demonstrate his manhood?

Answer: 1) Plant a tree 2) Fight with a bull 3) write a book 4) have a son

4. Rap started in which country?

Answer: The United States

5. Twister movie is about what?

Answer: Tornados

6. Through which part, do fish absorb oxygen from water?

Answer: They take oxygen through gills

7. Waikiki Beach is located in which country?

Answer: Hawaii

8. Bar codes introduced in USA supermarkets in which year?

Answer: On the mid of the 70s

9. What is the original name of Charlie Sheen?

Answer: Carlos Irwin Estevez

10. Which force prevents Earth’s atmosphere from drifting away into space?

Answer: Gravity

11. Groundhog Day in the US is considered to be what?

Answer: Winter’s midpoint

12. Yamagata Aritomo was the Prime Minister of which country?

Answer: Japan

13. Heisman trophy is a trophy of which sport?

Answer: Football

best-interesting-trivia-questions

Interesting trivia questions and answers for adults

14. In the movie “Superman” Clark Kent work for which newspaper agency?

Answer: The daily planet

15. In which war lose the life of most US soldiers?

Answer: US Civil War

16. The term “The war to end all wars” is used for what?

Answer: World War I

17. The battle of Yamen was held on which date?

Answer: March 19, 1279

18. Who was the youngest serviceman in the US military during World War II?

Answer: Calvin Graham, his age was 12

19. Stonewall was the nickname of who?

Answer: Thomas Jonathan

20. Prince Pingyang was the daughter of who?

Answer: Gaozu

21. Which war is sometime called the African world war?

Answer: Second Congo War

star wars trivia questions

22. How much percentage of civilian casualties were held in WWII?

Answer: 60%

23. “The Scream” was painted by whom?

Answer: Edvard Munch

24. In 1481 which painter invite to Rome to decorate the wall of the Sistine Chapel?

Answer: Sandro Botticelli

25. Vietnam Veterans Memorial designed by which famous artist?

Answer: Maya Lin

26. In impressionist painting, what is the main element to focus on?

Answer: Color

27. The oldest known artwork is how many years old?

Answer: Approximately 100000 years old

Interesting trivia questions reddit

28. “The young ladies of Avignon” was the painting of which famous artist?

Answer: Picasso

29. Picasso use which musical instrument mainly in his paintings?

Answer: Piano

30. According to the Louvre Museum experts how many years Leonardo da Vinci Took to paint the Mona Lisa’s Lips?

Answer: 12 years

31. In which year was the painting “Mona Liza” stolen from Louvre Museum?

interesting-trivia-questions-and-answers-for-adults

Answer: In 1911

32. What is Grisaille painting?

Answer: Monochrome painting technique executed entirely in the shade of grey or another neutral color

33. In Vermillion which color is used?

Answer: Red

34. In 1942 which dangerous weapon developed in the secret laboratory of Harvard University?

Answer: Napalm

35. What was the duration of “The French and Indian War”?

Answer: 9 years

36. Casualties in the Korean War were?

Answer: 2 million people died

37. Kargil war was fought between which countries?

Answer: Pakistan and India

Interesting trivia questions multiple choice

38. True or false: During the civil war, Andrew Johnson was the president of the US?

  1. True
  2. False

Answer: False, The President of the US was Abraham Lincoln

39. After the sunk of which ship did the United States join World War II?

  1. Titanic
  2. Lusitania
  3. Burraq

Answer: Lusitania

40. True or false question: Mary Edwards Walker was the first female surgeon in the US Army?

  1. True
  2. False

Answer: True

41. The Chinese civil war begins in which year?

  1. 1927
  2. 1926
  3. 1925

Answer: 1927

42. Which famous artist use tea bags to create a portrait of Queen Elizabeth II?

  1. William Marsh
  2. Micheal Shawn
  3. Andy Brown

Answer: Andy Brown

43. In which year James Franco sold a non-visible sculpture for $10,000? He named it “Fresh Air”.

  1. 2015
  2. 2019
  3. 2011

Answer: In 2011

44. Vincent Van Gogh sell how many paintings in his whole career?

  1. 1
  2. 100
  3. 300

Answer: Only 1

45. Frida Kahlo married which famous Mexican artist?

  1. Diego Rivera
  2. Picasa
  3. Andy Brown

Answer: Diego Rivera

46. Scientifically the trunk of the Elephant is called what?

  1. Wonla
  2. Chonla
  3. Probosics

Answer: Proboscis

daily trivia questions

Interesting trivia questions for high school students

47. In the movie “Pretty Woman” which actress performs the title role?

Answer: Julia Roberts

48. In which city does the cartoon family of the Simpsons live?

Answer: Springfield

49. What is the nickname of Miami?

Answer: Little Cuba

50. “The City of Brotherly Love” is the second name of which US City?

Answer: Philadelphia

51. Woodrow Wilson was the president of the US during which war?

Answer: World War I

52. Orly airport is located in which city?

Answer: Paris

53. Which pop music album consider to be the best-selling of all time?

Answer: Thriller by Michael Jackson

54. Who spends the shortest presidential tenor in US history?

Answer: William Henry Harrison served only 32 days in 1841

55. Sicily is the largest Island of which sea?

Answer: Mediterranean sea

56. The study of insects is called what?

Answer: Entomology

57. The prime number before 100 is what?

Answer: 97

58. 3rd sign of the zodiac is what?

Answer: Gemini

59. Lima is the capital of which country?

Answer: Peru

60. William F. Cody is well known by what name?

Answer: Buffalo Bill

61. What was the name of Jennifer Lawrence in the movie “The hunger games movies”?

Answer: Katniss Everdeen

62. The shortest element name in the periodic table?

Answer: Tin (SN)

63. The largest word in English can type only from the left-hand side of the keyboard.

Answer: Stewardesses

64. In air force “Laundry Bag” referred to what?

Answer: Parachute

65. According to the Bible which 2 men never died?

Answer: Enoch and Elijah

66. True or false question: The animal “Cat” name appeared 4 times in the Bible?

Answer: False, Cat name never appeared in Bible

67. “Prince of darkness” referred to who?

Answer: Miles Davis

68. The first letter of the Greek Alphabet is what?

Answer: Alpha

69. Which language is mostly spoken in Brazil?

Answer: Portuguese

70. Expensive is the opposite of what?

multiple choice trivia questions

Answer: Cheap

71. The writer of James Bond’s Book was who?

Answer: Ian Fleming

72. Treasure Island wrote by who?

Answer: Robert Louis Stevenson

73. The first letter of a typewriter is what?

Answer: Q

74. Esperanto is what type of language?

Answer: Artificial International Language

75. If we weigh 1 little piece of water, what will be the weight?

Answer: 1Kg

76. Helsinki the Capital city located in which country?

Answer: Finland

77. Nile flow in which continent?

Answer: Africa

Interesting trivia questions about yourself

78. Reggae music originated from which country?

Answer: Jamaica

79. The Arctic Ocean is the smallest Ocean in the world. Is it true?

Answer: Yes

Read this also: 110+ Trivia Quiz Questions with Answer [Updated]

80. On what Island Paul was shipwrecked?

Answer: Malta

81. Is Harry Potter invisible for the day using what tool?

Answer: Invisible Cloak

82. A magnet attracts which element?

Answer: Iron

83. How much time is the moon required to revolve around the Earth?

Answer: 1 month

84. Name of the largest museum in the world?

Answer: Louvre Museum Paris

85. Kilimanjaro is the highest mountain of which continent?

Answer: Africa

86. LEGO company was founded in which year?

Answer: In 1932

87. What is the lightest gas?

Answer: Helium

88. Who was the director of the 2011 famous movie “Midnight in Paris”?

Answer: Woody Allen

89. Roman Republic was Created in which BC?

Answer: 509BC

90. Iron curtain collapse occurred in which year?

Answer: In 1991

91. Name the first astrological sign in Zodiac?

Answer: Aries

92. In the tropical Zodiac which sign falls between January 21 and February 19?

Answer: Aquarius

93. Pisces symbol is what?

Answer: Fish

94. Virgo falls in between which date range in the tropical Zodiac?

Answer: Between August 23 and September 22

95. Sauropods are the type of what?

Answer: Dinosaur

Interesting trivia questions about animals

96. Turkish brown and Russian blue is a types of what?

Answer: They are the type of cats

97. Diplodocus is a name of what?

Answer: Dinosaur

98. Myrmecologists study what?

Answer: Study about Ants

Want some amazing Q&A? try these 100+ famous couple trivia questions with answers

99. Smallest mammal on the planet?

Answer: Bumblebee Bat

100. An animal with the highest blood pressure?

Answer: Giraffe

101. Karaqul is what type of animal?

Answer: It’s a type of sheep

102. Basenji is what type of dog?

Answer: Hunting dog

Interesting trivia questions about China

103. Apricot originates from which country?

Answer: People’s Republic of China

104. The most populated country in the world is what?

Answer: China

105. 50% population of the pig living in which country?

Answer: Republic of China

106. The capital of China is what?

Answer: Beijing

107. Official languages of China are what?

Answer: Chinese, Mandarin

Interesting trivia questions about food

108. True or false: More calories burn while sleeping?

Answer: True

109. Vitamin C is also known as what?

Answer: Ascorbic acid

110. What is the most consumed fruit in the world?

Answer: Bananas. 40 tons banana’s used every year

111. Which fruit contains the highest protein?

Answer: Avocado

112. Apple contains how much percentage of air?

Answer: 25%

113. How much percentage of the US population are vegetarians?

Answer: 1%

114. Which sea creatures are used in wars?

Answer: Dolphins

115. What was the profession of the man who invented cotton candy?

Answer: Dentist

116. Which is the hottest planet on Earth?

Answer: The Death Valley

117. What percent of your sense of taste is lost during the flight?

Answer: 30 percent

118. What is there on top of the building of the U.S. Supreme Court?

Answer: A Basketball Court

119. Which animal’s urine glows in darkness?

Answer: Cat

120. Which animal has the largest brain?

Answer: Sperm Whale

121.  Which country had the highest currency rate in 2021?

Answer: Kuwaiti Dinar

  1. What is the only fruit that bears its seeds on the outside?

Answer: Strawberry

  1. What is the most consumed manufactured drink in the world?

Answer: Tea

  1. What is the national dish of Spain, consisting of rice, saffron, and various meats and vegetables?

Answer: Paella

  1. Which country is believed to be the birthplace of pizza?

Answer: Italy

  1. What is the only fruit that is native to North America?

Answer: Blueberry

  1. What is the main ingredient in guacamole?

Answer: Avocado

  1. What is the hottest chili pepper in the world, according to the Scoville scale?

Answer: Carolina Reaper

  1. What is the national soup of Vietnam, made with broth, rice noodles, herbs, and either beef or chicken?

Answer: Pho

  1. Which nut is used to make marzipan?

Answer: Almonds

  1. What is the most expensive spice in the world by weight?

Answer: Saffron

Related Posts:

  • trivia-facts-for-kids
    75+ best trivia facts for kids and teenagers
  • elephant trivia questions
    75+ Elephant Trivia Questions and Answers 2024 [Updated]
  • baby shower trivia questions
    80 Baby Shower Trivia Questions and Answers
  • Birds Trivia Questions
    90+ Birds Trivia Questions and Answers 2024
  • Beatles trivia question
    85+ Beatles Trivia Questions and Answers
  • science trivia questions
    150 Best Science Trivia Questions (Easy, Medium & Hard)
  • trivia questions about animals
    250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions…
  • trivia questions for adults
    75+ Best Trivia Questions for Adults
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

131 shares
  • Share
  • Tweet

February 17, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

131 shares