Welcome to the logo trivia. In this trivia, we’re trying to give you information regarding the logo. What is the history of it, some famous logos of the past, and much more? The first portion includes the introduction of the logo, some story behind it, some basic tools used to design a logo, some famous designers of history, etc. Go through it, will help to increase your general knowledge.
Discover the world of logos with our Logo Trivia Questions and Answers! Test your knowledge on famous brands and their iconic logos. Challenge your friends or family to see who can recognize the most logos. Let’s have some fun and put our logo recognition skills to the test with these simple and engaging trivia questions!
In 2024 – 2025 too many companies are established such as NeuroLens, AgriFuture, solarSync, BioMend, Metaverse Connect, Base44, Distance Technologies, Adalid Sciences, QMill.
Table of Contents
Logo Trivia Questions

1. From which language the word ‘Logo’ derives from?
Answer: Greek language
2. Logo is an abbreviation of?
Answer: Logotype
3. Logo is defined as?
Answer: A graphics mark and symbol
4. What is the aim to use a logo?
Answer: To promote public identification, marketing, and recognition.
5. What is hot metal typesetting?
Answer: Logotype was a one-word cast as a single piece of type.
6. Example of hot metal typesetting?
Answer: “The” in ATF Garamond.
7. What is ligature?
Answer: Two or more letters joined, but not forming a word.
8. Many company’s logos is today often synonymous with their?
Answer: Trademark or brand.
9. What is Victorian decorative art?
Answer: An expansion of typographic styles and methods of representing businesses.
10. The first logo to be trademarked was?
Answer: The Bass red triangle.
11. This first logo was designed in?
Answer: 1876.
12. The current era of logo design began in the?
Answer: 1870s.
13. Ideogram is?
Answer: Sign, icon.
14. Emblem is?
Answer: Symbol.
15. Combination of sign and emblem?
Answer: Logo.
Logo trivia questions and answers
16. Branding can aim to help?
Answer: Cross-language marketing.
17. The first pioneer of designing?
Answer: Chermayeff & Geismar.
Read this also: 70+ Impossible Trivia Questions and Answers
18. What did Chermayeff & Geismar do?
Answer: Firm responsible for many iconic logos.
19. Famous logos of Chermayeff & Geismar?
Answer: Chase Bank, Mobil Oil, NBC, National Geographic.
19. Second pioneer of designing?
Answer: Paul Rand.
20. Who is Paul Rand?
Answer: One of the originators of the Swiss Style of graphic design.
21. What Paul designed?
Answer: He designed many posters and corporate identities, including the famouslogos for IBM, UPS, and ABC.
22. The third pioneer of corporate identity design is?
Answer: Saul Bass.
23. Bass was responsible for?
Answer: Several recognizable logos in North America, including both the Bell Telephone logo and successor AT&T Corporation globe.
24. Why development in the documentation of logo design is important?
Answer: Behayae the study of French trademarks by historian Edith Amiot and philosopher Jean Louis Azizollah.
25. What is the key element in logo design and what plays an important role in brand differentiation?
Answer: Color.
26. Why color is important in logo designing?
Answer: Because for visual detail detection.
27. Which color is considered important to brand recognition and logo design?
Answer: White.
28. In which state, red, white, and blue are often used in logos for companies?
Answer: United States.
29. Why these colors are used?
Answer: To project patriotic feelings.
30. Before a logo is designed, there must be a clear definition.
Answer: Concept and values of the brand as well as an understanding of the consumer or target group.
Logo trivia printable
31. In 1898, the French tire manufacturer Michelin introduced the?
Answer: The Michelin Man.
32. What is Michelin Man?
Answer: Cartoon figure presented in many contexts.
33. Large corporations such as MTV, Nickelodeon, Google, Morton Salt, and Saks Fifth Avenue had adopted which logos?
Answer: Dynamic logos.
34. 33% of the top 100 brands use which color in their logo?
Answer: Blue.
35. In 1957, which two most popular fonts for the logo were created?
Answer: Helvetica and Univers.
36. How many fonts in logo designs are advised for designers to use?
Answer: 2 fonts.
37. 7 types of logo designs exist in the world. Name them.
Answer: Abstract, Mascot, Combination mark, Emblem, Lettermark, Pictorial mark, Wordmark.
38. How many colors are generally used to create brand logo designs?
Answer: 2 to 3 colors.
39. In just how many milliseconds the visual elements of logo design are processed in the visual cortex of our brains?
Answer: 400 milliseconds.
40. How many principles of design in total exist when it comes to designing a logo?
Answer: 10 to 20 principles.
41. Baskin Robbins is depicted in its logo design by cleverly using numbers to create initials. That number is?
Answer: 31.
42. In 2000, which was a popular logo design trend?
Answer: Skeuomorphism.
43. For continuously 227 years, which has used the same capitalized font with a lion crest in their logo?
Answer: Twinings Tea.
44. How many types of lions have been spotted since 1917 in the MGM Studios mascot logo?
Answer: 7
45. Levi’s first used its logo design in?
Answer: 1886.
This portion of trivia includes questions related to history and some facts regarding logo design. We also mention some past logo prices in order to get the information from you. This will help you to differentiate between pasts prices of logos and today’s market price. How many of you know who created McDonald’s, Google, and Coca-Cola logos? Let’s read it and find the answer to these.
Logo trivia with answers

46. 1977 which logo was multicolored to sell that Macs had colored screen?
Answer: Apple logo.
47. In 2000, who hired illustrators to redesign its logo for holidays and events?
Answer: Google
48. How many months are needed to get your business logo trademarked by an authority?
Answer: 10 months or more.
49. Until the 1980s, which law refused to recognize a single color as a brand?
Answer: US law.
50. How many dollars are charged to submit the basic logo trademark application?
Answer: $325.
51. How many years is the shelf-life of a logo’s trademark?
Answer: 10 years.
Try this also: 110+ 80s Trivia Questions and Answers
52. In 2008, who was sued by Apple for using the icon of an apple in its logo?
Answer: Victoria School of Business and Technology.
53. Toyota crowdsourced its first logo in?
Answer: 1936.
54. Who received 600 regional, national, and international graphic design awards?
Answer: Jeff Fisher.
55. Who won 40 design awards?
Answer: Famous FedEx logo.
56. Who created the iconic Nike logo?
Answer: Carolyn Davidson.
57. The total cost of designing the 2008 minimal Pepsi logo was?
Answer: $ 1 million.
58. The First Twitter logo price was?
Answer: $15.
59. Twitter’s bird was taken from?
Answer: iStockphoto.
60. Recognized wordmark logo of Johnson & Johnson was first used in?
Answer: 1887.
Logo trivia cool math games
61. What should be the maximum size of a social media logo design?
Answer: 300px x 300px.
62. What is usually the size of a logo design artboard?
Answer: 500px by 500px.
63. What should be the minimum height of a logo for a website?
Answer: 20px to 30px.
64. What should be the file size of your logo if you’re posting it online?
Answer: 200KB.
65. What is the starting price of a good professional logo design?
Answer: $199.
66. The price of the cheapest logo design is?
Answer: $5
67. How much time is spent on creating a logo in the logo maker on average?
Answer: Only 5-15 minutes.
68. How many sketches are made for a single logo design on average?
Answer: 20 to 30 sketches.
69. What was the cost of the NeXT Computer logo designed by Paul Rand for Steve Jobs?
Answer: $100,000.
70. Out of 1,200 submissions, 20 entries won in which awards?
Answer: HOW Logo Design Awards in 2017.
Logo trivia board game
71. General Electric logo was first introduced in?
Answer: 1890’s.
72. Pepsi Globe logo resembled the Taegeuk symbol that is widely used in?
Answer: South Korea.
73. The First Apple logo was designed by?
Answer: Ronald Wayne.
74. McDonald’s hired a psychologist who suggested the golden arches “M” for the logo. Name?
Answer: Louis Cheskin.
75. The first multi-colored Google logo was designed by?
Answer: Sergey Brin.
Try this also: 65+ best trivia facts for kids and teenagers
76. Sergey designed a multicolored Google logo with the help of using it?
Answer: Free tool GIMP.
77. Coca-Cola wordmark has remained intact for over?
Answer: 130 years.
78. Which was the most controversial and hated logo of the decade?
Answer: Uber Logo (2016).
79. Uber logo was created by?
Answer: CEO Travis Kalanick.
80. The current Columbia Pictures logo was digitally created by the artist.
Answer: Michael Deas.
Here in this part of the trivia, we mention some famous logos and their creators. Some amazing information is also included in this part. Moreover, as you know there is a hidden meaning behind every logo, so in the last part, we are also adding some logos and their hidden meanings. Hopefully, you all like to read this.
Brand quiz 2019

81. Famous stallion in the Ferrari logo can be traced back to 1692 at the time?
Answer: Vittorio Amadeo II, Duke of Savoy.
82. First digital logo trend started in?
Answer: 1951.
83. 1960’s London-based design agency that re-introduced pictorial symbols in branding?
Answer: Wolff Olins.
84. Salvador Dali designed the logo for the Spanish lollipop company.
Answer: Chupa Chups.
85. Who designed the first BP logo that won a company competition?
Answer: AR Sanders.
86. Who designed the Toys for Tots train logo and its poster?
Answer: Walt Disney.
87. Most used logo in the country of New York since 1976?
Answer: I Love New York.
88. Who designed the I Love New York logo?
Answer: Milton Glaser.
89. Which was the brainchild of filmmaker Steven Spielberg?
Answer: Crescent and boy logo of Dreamworks.
90. Henri Nestle designed?
Answer: The Nestle logo.
Guess the brand logo
91. Microsoft logo depicts how many colors?
Answer: 4
92. Blue square represents?
Answer: Windows.
93. Red represents?
Answer: Office.
94. Green represents?
Answer: Xbox. In other words, fun.
95. Yellow represents?
Answer: The surface.
96. Which is the only brand that has an ever-changing logo?
Answer: Google.
97. Which logo is a symbol of progressive growth in the area?
Answer: IBM logo.
98. In the Korean language, Samsung refers to?
Answer: Three stars.
99. Homnda logo depicts?
Answer: Confidence and durability.
100. Petro China logo depicts?
Answer: Commitment of the company towards the context, along with energy.
Logo games
101. Does the Colgate logo have a combination of?
Answer: Red and white colour.
102. Does the red signify?
Answer: Dynamism.
Try this also: 75+ 90s Trivia Questions and Answers
103. White stand for?
Answer: Sincerity.
104. Does the Batman logo depict a bat with yellow wings representing?
Answer: Vigour.
105. Does the subway logo have two arrows on S and Y, visualizing?
Answer: Entry and exit.
106. Motorola logo’s color depicts?
Answer: Reliability, supremacy, and approachability.
107. Does the Lacoste logo come from the bet between?
Answer: Rene Lacoste and French Davis team captain.
108. Crocodile in the logo depicted?
Answer: Memory for Rene who was the hero of the sport.
109. The National Geographic logo is simple but strong. The rectangle in yellow depicts?
Answer: A door.
110. Door opening to a sea of knowledge in?
Answer: Science, nature, culture, and reality.
111. The use of yellow depicts?
Answer: Sun is knowledge and light.
112. Fire in the shape of a fox shows to engulf the world depiction?
Answer: Company’s global reach.
113. Nestle’s logo gives the meaning of its?
Answer: Founder’s name and represents his family as in the German language.
114. Amazon’s famous logo design shows?
Answer: Its strength to offer a vast range of products.
115. In the Panasonic logo, blue stands for?
Answer: A bright future and consistency.
116. The Mitsubishi logo design shows 3 diamonds, representing?
Answer: Reliability, success and integrity.
117. The Museum of London logo illustrates?
Answer: Geography of London.
118. The Rolex logo portrays the meaning.
Answer: ‘Exquisite’ in French.
119. Unilever logo has a big “U” in its logomark. Does this describe?
Answer: Pictures of the plethora of products under its umbrella.
120. Does the BBC logo depict?
Answer: It’s standing as bold and strong, amidst competitors by use of bold fonts.
- What company’s logo features a bitten apple?
Answer: Apple Inc
- Which fast-food chain uses a golden arches logo?
Answer: McDonald’s
- What brand’s logo consists of three parallel wavy lines?
Answer: Pepsi
- Which sports brand’s logo features a swoosh symbol?
Answer: Nike
- What social media platform’s logo is a white lowercase f on a blue background?
Answer: Facebook
- Which search engine’s logo includes colorful letters with a magnifying glass?
Answer: Google
- What car company’s logo is a circular badge with four interlocked rings?
Answer: Audi
- Which streaming service’s logo is a red Play button inside a white triangle?
Answer: YouTube
- What beverage company’s logo features a polar bear drinking from a bottle?
Answer: Coca-Cola
- Which tech company’s logo is a blue bird?
Answer: Twitter which is now X
Read more: 65+ Weird Trivia Questions and Answers
In the NeuroLens company logo, do you know what is inside the O?
Answer: A neural circuit or a wave line
What 2 elements merge together to create the AgriFuture company logo?
Answer: A green leaf and a robotic arm
In the SolarSync company logo, what symbol is used to symbolize “Sync?
Answer: 2 overlapping solar orbits forming a helix/sun loop
True or false: The logo of the BioMend company resembles a double helix or stylized DNA strand.
Answer: True
Which company logo has a curly brace { and a chat bubble?
Answer: Base44

A computer graduate who has 16 years of education and 5 years of working experience in the field. I am a professional writer also and can write amazing articles in the following categories: sports, movies, and animals.



![115+ General Trivia Questions and Answers [Updated] general trivia questions and answers](https://triviaquestions4u.com/wp-content/uploads/2019/04/general-trivia-questions-and-answers-1-300x169.jpg)



