• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

120+ free trivia questions with answers

February 24, 2024 by Triviaquestions

Multiple choice questions and answers are one of the best ways to increase knowledge, you are here to increase your knowledge. And you are in the right places. Yes, this article contains a lot of free trivia questions and answers especially prepared for you. All questions and answers find after a lot of research.

This post contains some questions for adults, you’ll some very easy questions also, which are especially designed for middle school students, some fun trivia questions, some drug-related questions, and some multiple choice. You can say this post is a set of all categories.

Enjoy some free fun with our collection of Trivia Questions with Answers. A wide range of topics to challenge your knowledge in a fun and engaging way are gathered here. Whether you are playing solo or with friends these trivia questions are sure to entertain.

Table of Contents

  • Free trivia questions
  • Free trivia questions and answers
  • Free trivia questions multiple choice
  • Free trivia questions and answers for seniors
  • Free trivia questions for middle school
  • Free trivia questions for adult
  • Free trivia questions and answers to print
  • Free trivia questions and answers to general knowledge
  • Online free trivia questions and answers
  • Fun free trivia questions
  • Free trivia questions about drugs

Free trivia questions

free trivia questions

1. The famous tabular chemical element “periodic table” was invented by whom?

Answer: Dmitri Mendeleev

2. What percentage of Nitrogen exists in earth’s atmosphere?

Answer: 78.08%

3. Milo milk is mostly consumed in Malaysia, is Malaysia the producer of Milo?

Answer: No

4. How much above the Langkawi Cable Car from sea level?

Answer: 708 meters

5. Which 2 sports are very famous in Ireland and considered to be a national sport?

Answer: Hurling and Gaelic football

6. No snakes found in Ireland. Is it true?

Answer: Yes

7. Computer disks, electric switches, etc are prepared using which polymer?

Answer: Bakelite

8. What is the feature of thermoplastic?

Answer: Can recycle

9. Cadmium causes which disease?

Answer: Itai Itai

10. Bangladesh formed in which year?

Answer: In 1971

free--trivia-questions-and-answers

Free trivia questions and answers

11. The word “Hook” is mostly used in which two famous sports?

Answer: Cricket and Boxing

12. From which tool we can measure Altitude?

Answer: Altimeter tool

13. In Oology what do we study?

Answer: Bird eggs

14. The first Scientist to see the cell under the microscope was?

Answer: Robert Hooke

15. What Karl Landsteiner discovered?

Answer: 4 blood groups

16. Parthenocarpic fruits don’t need what?

Answer: They don’t need fertilization

17. Oryza Sativa is the botanical name of what?

Answer: Rice

18. Obligate Parasite is a fungus that can only survive on other living organisms. Is it true?

Answer: Yes

19. Which instrument is used to measure the intensity of an earthquake?

Answer: Seismograph

20. Chile Salt Peter chemical name is what?

Answer: Sodium Nitrate

tv-questions-and-answers-with-multiple-choice-questions

Free trivia questions multiple choice

21. Monosodium glutamate is a chemical name of what?

  1. Name of Chinese salt
  2. Name of Mexican salt

Answer: Name of Chinese salt

22. Graphite is the purest form of what?

  1. Helium
  2. Carbon
  3. Nitrogen

Answer: Carbon

23. Smoking and tobacco are prohibited in Malaysia when the government outlawed tobacco advertising.

  1. 2008
  2. 2006
  3. 2003

Answer: 2003

24. The Petronas Twin Towers was the tallest building in the world in which years?

  1. 1999 – 2007
  2. 2000 – 2003
  3. 1998 – 2004

Answer: 1998 – 2004

25. Alpha-Tocopherol is a chemical name of which Vitamin?

  1. Vitamin A
  2. Vitamin D
  3. Vitamin E

Answer: Vitamin E

26. Access to Calcium Oxalate leads to which disease?

  1. Brain tumor
  2. Kidney stones
  3. Cancer

Answer: Kidney stones

27. Charles Goodyear invented what?

  1. Vulcanized rubber
  2. Generator
  3. Caro sin Oil

Answer: Vulcanized rubber

28. Singapore nicknamed as what?

  1. Garden City
  2. Asian Butterfly
  3. Flower City

Answer: Garden City

29. Politically Ireland is divided into how many parts?

  1. Divided into 2 parts of Northern Ireland, and the Republic of Ireland
  2. 4 parts
  3. 8 parts

Answer: Divided into 2 parts of Northern Ireland, and the Republic of Ireland

30. Which is the oldest bar in the whole of Europe?

  1. Top Bar
  2. Maxon bar
  3. Seans Bar

Answer: Seans Bar

Free trivia questions and answers for seniors

free--trivia-questions-and-answers-general-knowledge

31. The combination of Hydrogen and Carbon makes which compound?

Answer: Hydrocarbon

32. Formalin liquid is used to preserve what?

Answer: Specimens of plants and animals

33. Agrostology is a study of what?

Answer: Study of grasses

34. What is the functionality of the Generator?

Answer: To convert mechanical energy into electrical energy

35. For bulletproof glasses which polymer will be used?

Answer: Lexan

36. Which type of species can live on water and land?

Answer: Amphibians

37. Which element plays an important role in a nuclear bomb?

Answer: Uranium

38. The combination of protons and neutrons is called what?

Answer: Nucleons

39. The green color of plants is due to which pigment?

Answer: Chlorophyll

40. How many percentages of plasma are located in the blood?

Answer: 55%

Free trivia questions for middle school

41. Human skin color can be determined using which pigment?

Answer: Melanin

42. The right side of the brain control which side of the body?

Answer: Left side

43. Which type of Volcanic rock floats in water?

Answer: Pumice

44. Mars is also called what?

Answer: Red Planet

45. What is the softest mineral found on earth?

Answer: Talc

46. Calcium is necessary for which part of our body?

Answer: Bones

47. The element Mercury is also called as what?

Answer: Quicksilver

48. What is the functionality of blood plasma in a body?

Answer: Carries proteins and cells throughout the body

best trivia questions

49. Who discovered Pluto and in which year?

Answer: In 1930 discovered by Clyde Tombaugh

50. Saturn has how many moons?

Answer: 53 moons

Free trivia questions for adult

51. Invertebrates are which type of animals?

Answer: Animals that have no bones

52. Which are the 2 famous animals that can see behind without moving their heads?

Answer: Rabbit and Parrot

53. What is the main feature of mammals?

Answer: They can feed milk to their babies

54. What is the functionality of Bone Marrow in the body?

Answer: Produce red blood cells

55. Which animal can store water in its body?

Answer: Camel

56. Baby blue whales approximately drink how many liters of milk daily?

Answer: 190 liters

57. Age limit to be a bone marrow donor?

Answer: Between 18 to 60

58. An average human body has how many red blood cells?

Answer: 4.7 to 6.1 million cells

59. Marie Curie and her daughter Irene-Joliot Curie won the Nobel Prize for which field?

Answer: Chemistry

60. Safety elevators invented by whom?

Answer: Elisha Otis

Free trivia questions and answers to print

Please save this image and print these free trivia questions

61. On which date did Yuri Gagarin orbit the Earth in space?

Answer: April 12, 1961

62. Which ocean have the highest amount of fresh water?

Answer: Atlantic Ocean

63. Iceberg is the largest floating thing in the ocean, is it true?

Answer: Yes

64. Before which, was a chemical used to give anesthesia to patients?

Answer: Diethyl ether

65. In 1921 which famous scientist won Nobel Prize for his great work in theoretical physics?

Answer: Albert Einstein

66. Sharks didn’t have any bones in their body. Is it true?

Answer: Yes

67. Which skeleton protects the human brain?

Answer: Skull

68. What is the pH level in pure water?

Answer: 7

69. True false questions: Under the leadership of Lee Kuan Yew Singapore shift from a third-world country to a first-world country.

Answer: True

70. Who found colonial Singapore in 1819?

Answer: Sir Stamford Raffles

Free trivia questions and answers to general knowledge

71. Nitrogen fall on which number in the periodic table?

Answer: 7th

72. In which year, there was continue to rain for 40 days in Ireland?

Answer: In 2007

73. True or false questions: Guinness beer is most famous in Nigeria than in Ireland?

Answer: Yes

try this also: 100+ 5th grade trivia questions and answers [For Students]

74. Which is the only country in the European Union where the postcode system is not found?

Answer: Ireland

75. Malaysian country’s official religious symbol is what?

Answer: Crescent moon

76. What is Wawasan 2020?

Answer: It is a Malaysian ideal, introduced by Prime Minister Mahathir Mohammad. A vision to achieve a self-sufficient industrialized nation.

77. What was Singapore previously called?

Answer: Temasek

78. Who was the first Prime Minister of Singapore?

Answer: Lee Kuan Yew

79. During which era Singapore was occupied by Japan?

Answer: During world war II

80. In which year Singapore gained independence from the British Empire?

Answer: In 1963

Online free trivia questions and answers

81. When Singapore separated from Malaysia due to ideological differences?

Answer: In 1965

82. Which country has the third foreign exchange market?

Answer: Singapore

83. Second biggest container port exists in which country?

Answer: Singapore

84. The word ha Halloween derived from which Irish festival?

Answer: Samhain

85. What is the Longest place name in Ireland?

Answer: Muckanaghederdauhaulia

86. St Valentine buried in which Church?

Answer: Dublin Church

Love easy questions and answers? try these 160+ easy trivia questions

87. How many percent of Irish people are natural redheads?

Answer: 9%

88. In 2018 which airline got the title “World Best Airline”?

Answer: Singapore Airline

89. Singapore has how many official languages?

Answer: 4 official languages (English, Malay, Mandarin Chinese & Tamil)

90. Which party continuously winning the election since 1959 in Singapore?

Answer: People’s Action Party

Fun free trivia questions

91. Most of the Irish people belong to which religion?

Answer: Roman Catholics

92. Who designed the white house?

Answer: Irishman James Hoban

93. Which country is considered to be 3rd largest tea-drinking nation?

Answer: Ireland

94. True or false question: Most of the Local Irish people live abroad.

Answer: Yes

95. The Patron Saint of Ireland was born in which region?

Answer: Somewhere in Great Britain

96. Malaysia is abundant in petroleum, which state produced the largest amount of refined oil per day?

Answer: Melaka

97. How many percent of Irish people wear glasses or contact lenses?

Answer: 57%

98. What called the national symbol of Ireland?

Answer: Shamrock

99. Which is the smallest city in Ireland?

Answer: Louth

100. Which is the longest river in Ireland?

Answer: Shannon

101. What is the total population of Ireland?

Answer: 4757976

Free trivia questions about drugs

Are you a teenager? you need to read this post: 75+ best questions and answers for teens

102. Which type of drug is more common in teenagers?

Answer: Marijuana, Vicodin, Adderall, OxyContin, etc.

103. What is the meaning of Schedule 1 category drugs?

Answer: The most dangerous drugs for a human being

104. According to drugabuse.gov how many American use illicit drugs in 2013? And what is the age range?

Answer: 24.6 million, with the age of 12+

105. According to the 2013 report on drugabuse.gov, how many American use Marijuana drug?

Answer: 19.8 million current uses

106. What is the total percentage of a smoker in America?

Answer: 21.3 % population

107. Which age people are highly engaged in drugs?

Answer: Between 18-20

108. Which country invented Crystal meth?

Answer: Japan

109. In Australia, on average how many people die per day due to alcohol-related illnesses?

Answer: 15 Australians

110. Which drug is considered to be the most dangerous and most common?

Answer: Alcohol

  1. What is the active ingredient in marijuana?

Answer: THC (Tetrahydrocannabinol)

  1. What type of drug is cocaine?

Answer: Stimulant

  1. Which drug is derived from the opium poppy plant?

Answer: Heroin

  1. What is the most widely used illicit drug in the world?

Answer: Cannabis (Marijuana)

  1. What is the street name for the drug methamphetamine?

Answer: Meth, Crystal, Ice

  1. Which class of drugs includes LSD, mushrooms, and ecstasy?

Answer: Hallucinogens

  1. What is the active ingredient in tobacco smoke that causes addiction?

Answer: Nicotine

  1. What is the main psychoactive ingredient in magic mushrooms?

Answer: Psilocybin

  1. What is the medical term for the prescription painkiller OxyContin?

Answer: Oxycodone

  1. Which drug is commonly known as roofies and is used as a date rape drug?

Answer: Rohypnol

Related Posts:

  • trivia questions for middle school
    85+ Trivia Questions for Middle School(just for kids)
  • trivia questions for adults
    75+ Best Trivia Questions for Adults
  • general trivia questions and answers
    115+ General Trivia Questions and Answers [Updated]
  • Multiple choice trivia questions
    80+ Multiple Choice Trivia Questions and Answer
  • general knowledge trivia questions
    80+ General Knowledge Trivia Questions with Answers…
  • list of trivia questions
    95+ List of Trivia Questions and Answers [Updated]
  • animal-trivia
    Trivia Questions And Answers
  • twilight trivia questions
    100+ Twilight trivia questions and answers…
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

193 shares
  • Share
  • Tweet

February 24, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

193 shares