• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

180+ Very easy trivia questions [Updated]

February 20, 2024 by Triviaquestions

Are you in love with trivia? And initially, you want to start with easy trivia questions. You are right, questions and answer quizzes are a great way to check and improve knowledge. Through these questions, we can know how much information we are. In this post, we trying to cover all easy questions related to movies, animals, places, IT, and some other categories.

Most questions are related to kids, as we know in the initial stage we need to know the basic knowledge of everything. Some multiple-choice questions are also included in this post. General knowledge questions are very important for kids, through which they can know about the history of any category.

Get ready for some fun and easy trivia with our collection of Very Easy Trivia Questions,it is Perfect for beginners or anyone looking for a laidback challenge. Test your knowledge on a variety of simple topics and have a great time with friends and family.

easy trivia questions and answers general knowledge

1. What is the key point that Florida attracts tourism?

Answer: Group of 1700 tiny islands

2. In which year was Walt Disney World Resort created? And in which state it is located?

Answer: Located in Florida, created in 1971

3. Which 2 states have a border with Florida?

Answer: Georgia and Alabama

4. Who was the first person to swim from Cuba to Florida without a shark cage?

Answer: Diana Nyad

5. How much time took Diana Nyad to swim from Cuba to Florida?

Answer: 52 hours 54 minutes and 18.6 seconds

6. What was the name of the first communication satellite of NASA?

Answer: Echo 1

7. On which date did Echo 1 first time launch?

Answer: August 12, 1960

8. Which tree is considered to be the most dangerous in the world?

Answer: The Manchineel tree

9. What is the name of the most powerful rocket?

Answer: Falcon heavy

10. What was the Falcon heavy launch date?

Answer: 6 February 2018

11. Between which years was Florida ruled by the British?

Answer: Between 1763 – 1783

12. In which year did Florida become the part of USA?

Answer: In 1821

13. Which area is known as “The lightning capital of the united states”?

Answer: Central Florida

14. There is no personal income tax in Florida, is that true?

Answer: Yes

15. What is the distance between Cuba and Florida?

Answer: 100 miles

16. Which American state is the world’s largest citrus fruit producer?

Answer: Florida

17. The first passenger airline schedule between which cities?

Answer: St Petersburg to Tampa

18. On which date the first flight took place?

Answer: 1 January 1914

19. Who was the first pilot of a passenger airline?

Answer: Tony Jannus

20. Who was the first passenger of the airline?

Answer: Abram C.Pheil

21. How many golf courses are there in Florida?

Answer: Over 1250

22. Who invented mechanical refrigeration and in which year?

Answer: Dr. John Gorrie in 1851

23. Which is the smallest planet in the universe?

Answer: Mercury

24. Mercury is the closest planet to the sun, is it true?

Answer: Yes

easy trivia questions and answers general knowledge

Table of Contents

  • Easy trivia questions for kids
  • Easy trivia questions and answers general knowledge
  • Easy trivia questions multiple choice
  • Easy trivia questions about animals
  • Easy trivia questions and answers 2017
  • Quiz questions for 5 year olds
  • Fun kid movie trivia questions and answers

Easy trivia questions for kids

25. Which planet has the highest temperature fluctuation rate?

Answer: Mercury

Read more: 50+ Wine And Beer Trivia Questions and Answers  

26. In how many days does mercury complete 1 orbital rotation?

Answer: 87.97 days

27. Which 2 spacecraft visited Mercury?

Answer: Mariner 10 and Messenger

28. In which year did Mariner 10 fly to Mercury?

Answer: In 1975

29. In which year Messenger entered orbit around Mercury?

Answer: In March, 18 2011

30. In which year Messenger was launched?

Answer: In 2004

31. In which year did Messenger complete its primary mission?

Answer: In 2012

32. Approximately how many images were collected by Messenger during his mission to Mercury?

Answer: Approximately 100000

33. On which date did the Messenger crash into Mercury?

Answer: April, 30 2015

34. Mercury consists of mostly which type of materials?

Answer: 70% metallic and 30% silicate

35. Second heaviest planet in the solar system is Mercury. Do you know the density?

Answer: 5.427 g/cm3

36. What is the density of the earth?

Answer: 5.515 g/cm3

37. Venus completes 1 orbital rotation in how many days?

Answer: 224.7 earth days

38. What is the average orbital speed of Venus?

Answer: 35.02 km/s

39. At Venus sun rises from the west and sets in the east. Is it true?

Answer: Yes

Try this also: 70+ Trivia Boards Games Questions And Answers

40. Which planet is the second brightest object in the night sky?

Answer: Venus

41. What is the surface gravity of Venus?

Answer: 8.87 m/s2

42. What is the surface area of Venus?

Answer: 4.6023 x 10 power 8 km2

43. Which planet is sometimes called the “sister planet” of the Earth?

Answer: Venus

44. Venus is the hottest planet in the solar system. What is the average temperature?

Answer: 462 c ; 863F

45. Venus is surrounded by a reflective layer of which acid?

Answer: Sulfuric Acid

46. When robotic spacecraft Mariner 2 launched?

Answer: In 1962

47. What is the meaning of Mariner R Mission?

Answer: Mission Mariner1 and Mariner2 combine called Mariner R mission

 

48. Why is Campeche surrounded by a wall? What was the reason behind the wall?

Answer: Protection from pirate attacks

49. How many years took to complete the Campeche Wall?

Answer: 18 months

Easy trivia questions and answers general knowledge

50. What is the height of the Campeche wall?

Answer: 26 feet

51. Which were the 3 famous tribes of Campeche?

Answer: Yucatecos, Chontales & Quejaches

52. When Mexico got Independence from Spain?

Answer: In 1821

53. When did Campeche free himself from Yucatan?

Answer: August 7, 1857

54. When Campeche recognize as a separate state?

Answer: In 1862

You may like this also: 55+ Presidential Trivia Questions And Answers

55. In 1902 which president ordered to give some portion of Campeche to create the province of Quintana Roo?

Answer: Porfirio Diaz

56. What is the main source of income of Campeche?

Answer: Oil

57. What is the total area of Campeche?

Answer: 19,619 square miles

58. What is the total population of Campeche?

Answer: 754,730 (according to 2005 Census)

59. What is the name second smallest state of Mexico?

Answer: Baja California sur

60. What is the name of the largest city in Mexico?

Answer: La Paz

61. On which date Baja California Sur became a state?

Answer: 8 October 1974

62. What is the total area of Baja California Sur?

Answer: 73,909 km2

63. Baja California Sur is divided into how many municipalities?

Answer: 5

64. The world wide web commonly known as?

Answer: Web

65. URL Stands for?

Answer: Uniform Resource Locators

66. through which software do users access resources of the web?

Answer: Through web browser

67. Who invented www and in which year?

Answer: Tim Berners-Lee in 1989

68. Web pages are made using which language?

Answer: HTML(Hypertext Markup Language)

69. In the webpage how do we navigate to other pages?

Answer: By using hyperlinks

70. What is the main functionality of a web server?

Answer: Response to the request of a user made through web browser

71. When first time Europe and North America connect through direct IP?

Answer: In 1988

72. Which computer does Berners-Lee use as a first web server?

Answer: NeXT computer

73. What was the name of the first graphic browser?

Answer: Mosaic

74. Which team develop the first graphic browser Mosaic?

Answer: National Center For Super Computing Applications (NCSA)

75. Http stands for?

Answer: Hypertext Transfer Protocol.

76. What are the static pages?

Answer: Static pages mean the same data for all users. Not involved in any programming language.

77. What are dynamic pages?

Answer: Dynamic pages involve programming languages(PHP, ASP etc.) and databases (MySQL, Sql Server DB, etc.). and different users can see different content according to permission

78. Example of server-side programming language?

Answer: PHP, asp.net etc.

79. Example of a client-side scripting language?

Answer: JavaScript

80. JavaScript was initially developed in which year?

Answer: In 1995

81. What is the name of the standard version of JavaScript?

Answer: ECMA script

easy trivia questions for you

Easy trivia questions multiple choice

82. Domain name follow the rule and procedure of which system?

DNS (Domain Name System)

DSS (Domain Security System)

DNF (Domain Name Function)

Answer: DNS (Domain Name System)

83. Generally, the domain represents which address?

Browser address

IP address

Answer: IP Address

84. Who administered the domain?

Hosting provider

Domain name registrars

Answer: Domain name registrars

85. What is the rank of Wikipedia in Alexa?

8

5

2

Answer: 5

86. Wiki is

Non-profitable organization

Profitable organization

Answer: Non-profitable organization

87. Who controls the Wikipedia website?

Wiki video foundation

Wikimedia Foundation

Answer: Wikimedia Foundation

88. Wikipedia is available in how many languages?

300

303

100

Answer: 303

89. Who created Wikipedia?

Jimmy Wales & Larry Sanger

John Wales & Becker’s

Answer: Jimmy Wales & Larry Sanger

90. In which year Wikipedia has been launched?

1 January 2002

January 15, 2001

February 28, 2000

Answer: January 15, 2001

91. On which date were Wikipedia.org and Wikipedia.com registered as domain names?

January 12, 2001, and January 13, 2001

December 1, 2001, and January 2, 2001

Answer: January 12, 2001, and January 13, 2001

92. Where is Google’s headquarters located?

Menlo Park California

Washington

Answer: Menlo Park California

93. Google was founded on which date?

Oct 4, 1998

Sept 4, 1998

Answer: Sept 4, 1998

94. Who were the founders of Google?

Larry Page & Sergey Brin

Smith & Becker’s.

Answer: Larry page & Sergey Brin

95. What was the initial name of Google?

Googol

hoogle

Answer: Googol

96. Google first time ran on which domain?

Stanford University domain (google.stanford.edu)

personal domain

googol.com

Answer: Stanford University domain (google.stanford.edu)

97. When Google domain name registered?

On September 15, 1997

In Oct 20, 1995

Answer: In September 15, 1997

98. When Google became a proper incorporate company?

On September 4, 1998

In November 10, 1990

Answer: In September 4, 1998

99. The first office of Google was based on?

A garage

Library

Shop

Answer: A garage

100. Who was the first employee of Google company?

Silverstein

Smith

Jhon

Answer: Silverstein

101. Google was initially funded by Andy Bechtolsheim. How much money did he give?

$1000000

$100000

$20000

Answer: $100000

102. In which year Brin and Page decided to sell Google to Excite?

Early 1999

1995

2000

Answer: Early 1999

103. At what price, did Brin and Page agree to sell Google to Excite?

$3 Million

$2 Million

$1 Million

Answer: $1 Million

104. When Google moved its office to Palo Alto California

1995

1990

1999

Answer: In 1999

105. When does Google start selling advertisements associated with keywords?

2002

2000

2005

Answer: In 2000

Easy trivia questions about animals

106. How many species of frog exist in the world?

Answer: Approximately 5000

107. The frog can observe water through their skin. He didn’t need to drink water. Is this true?

Answer: Yes

108. In which country frog is a symbol of life and fertility?

Answer: In Egypt

109. Finch exists all over the world, except which country?

Answer: Australia

110. Finch is popular due to which feature?

Answer: Beautiful songs

111. What will be the minimum and maximum size of Finch?

Answer: Length range = 3 – 6 inches, Weight 0.35 – 1.2 ounces

112. What are the favorite foods of Finch?

Answer: Finches are plant eaters, some species love to eat seeds buds and fruits.

113. Normally in which area is Toucan found?

Answer: South America

114. What are the favorite foods of Toucan?

Answer: Fruits, small snakes, worms, frogs, etc.

hq trivia questions and answers

115. What makes Toucan unique from all other birds?

Answer: Their large and beautiful colored beak.

116. What is the average size of a Toucan beak?

Answer: 8 inches

117. On which thing toucan beak made?

Answer: Protein Keratin

118. What is the color combination of the Toucan body?

Answer: Black and white (only beak colors are different)

119. Through which part of the body does Toucan adjust blood flow?

Answer: Through beak

120. How many types of Toucans exist in the world?

Answer: Around 40

121. Woodpeckers exist all over the world except in which country?

Answer: Australia

122. Woodpeckers use their beak for which purpose?

Answer: To search insects inside wood (act as a chisel)

123. What is the average size of a woodpecker’s tongue?

Answer: 4 inches

124. How many times a day woodpecker tap?

Answer: Between 8000 – 12000

125. Which type of woodpecker’s only found in a mature pine forest?

Answer: Red-Cockaded Woodpecker

Easy trivia questions and answers 2017

126. North America was treated as a total solar eclipse on which date?

Answer: August 21, 2017

127. Malala Yousufzai became 20 years old in which year?

Answer: In 2017

128. On which date Donald Trump became officially the president of the US?

Answer: January 20, 2017

129. In which country the handball world championship (men) 2017 was held?

Answer: France

Read more: 70+ Highly Informative Trivia Quiz about Andy Griffith

130. What was the start and end date of a handball world championship (men) in 2017?

Answer: The start date was January 11, 2017, and ended on January 29, 2017

131. According to IMDB which was the top-rated Hollywood movie in 2017?

Answer: COCO

132. What was the season number of the 2017 NFL?

Answer: 98th season

133. What was the start and end date of the regular season of NFL 2017?

Answer: September 7, 2017, to December 31, 2017

Quiz questions for 5 year olds

 

134. What you required most when you are thirsty?

Answer: Water

135. What school bus color is?

Answer: Yellow

136. Who is the founder of Facebook?

Answer: Mark Zuckerberg

137. What was the name of the airplane inventor?

Answer: The Wright brothers

138. Which country initiates the Olympic games?

Answer: Greece

139. Who was William Shakespeare?

Answer: English famous poet

140. Galileo invent which tool?

Answer: Telescope

141. On which medium does sound travel faster? Water or air?

Answer: Water

142. How many planets exist in the solar system?

Answer: 8

143. Which singer has been titled as king of pop music?

Answer: Michael Jackson

144. Which is the most viewed video on YouTube?

Answer: Gangnam style song

145. What is the name of the largest building in the world?

Answer: Burj Al Khalifa located in Dubai

146. The smallest country in the world is?

Answer: Vatican

147. The largest animal on the land?

Answer: African Elephant

148. Through which part of the body human can walk?

Answer: Through feet

149. Through which part of the body human can hear?

Answer: Ear

150. Through which part of the body human can see?

Answer: Eyes

Fun kid movie trivia questions and answers

151. In how many years has the Kung Fu Panda movie been completed?

Answer: 4 years

152. Kung Fu Panda was released in which year?

Answer: In 2008

153. Which animation company produces Kung Fu Panda movies?

Answer: DreamWorks Animations

154. Who were the directors of Kung Fu Panda?

Answer: John Stevenson and Mark Osborne

155. Who was the producer of Kung Fu Panda?

Answer: Mellissa Cobb

156. What was the name of the main character panda in Kung Fu Panda?

Answer: Po

157. Who wrote the story of Kung Fu Panda Movie?

Answer: Ethan Reiff and Cyrus Voris

158. Who was the villain of Kung Fu Panda Movie?

Answer: Tai Lung

159. Rio released in which year?

Answer: In 2011

160. Who directed the movie RIO?

Answer: Carlos Saldanha

161. Which studio did the animation of RIO?

Answer: Blue sky studio

162. What was the name of the main character of the RIO Movie?

Answer: Blu

163. What is the name of the 5 most common tools used for gardening?

Answer: Garden Hand Trowel, Wheelbarrow, Garden Gloves, Digging Shovel, Leaf blower

164. Which country gifted the Statue of Liberty to the U.S.?

Answer: France

165.  To which sport Christiano Renaldo is associated?

Answer: Soccer/Football

166. Which element is ‘Na’ in a periodic table?

Answer: Sodium

167. Which state of the U.S. is famous for peaches?

Answer: Georgia

Try this also: 65+ World Of Beer Trivia Questions and Answers

168. How many feet are there in a mile?

Answer: 5,280

169. Who is the author of The Harry Potter series?

Answer: J. K. Rowling

170. How many players are there on a baseball team?

Answer: 9

171. Which is the most spoken language in the world?

Answer: Chinese

  1. What is the name of the clownfish in the movie Finding Nemo?

Answer: Nemo

  1. What is the name of the princess in the movie Frozen?

Answer: Elsa

  1. Who is the main character in the movie Toy Story?

Answer: Woody

  1. What kind of creature is Toothless in the movie How to Train Your Dragon?

Answer: Dragon

  1. What is the name of the young lion in the movie The Lion King?

Answer: Simba

  1. What is the name of the little girl who loves monsters in the movie Monsters, Inc.?

Answer: Boo

  1. In the movie Despicable Me, what are the small, yellow creatures called?

Answer: Minions

  1. Who is the superhero known for his spider-like abilities in the movie Spider-Man?

Answer: Spider-Man (Peter Parker

  1. What is the name of the blue fish with short-term memory loss in the movie Finding Nemo?

Answer: Dory

  1. What kind of animal is Timon in the movie The Lion King?

Answer: Meerkat

Top of Form

[acf field=”schema”]

Related Posts:

  • Easy trivia questions about animals
    140+ Easy Trivia Questions About Animals 2024
  • Our Professional Writers
    Our Professional Writers
  • Literature Trivia Questions
    85+ Literature Trivia Questions and Answers [Most Famous]
  • animal-trivia
    Trivia Questions And Answers
  • trivia questions for adults
    75+ Best Trivia Questions for Adults
  • Easy-Random-Trivia-Questions
    60+ Exciting Easy Random Trivia Questions and Answers
  • general trivia questions and answers
    115+ General Trivia Questions and Answers [Updated]
  • baby shower trivia questions
    80 Baby Shower Trivia Questions and Answers
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

214 shares
  • Share
  • Tweet

February 20, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

214 shares