• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

110+ Really hard trivia questions with answers [Updated]

February 20, 2024 by Triviaquestions

Are you fed up with basic general knowledge questions and answers, and now want to try some really hard trivia questions? Are you really want to improve your knowledge? Then you are on the right page. In this post, we have collected some really amazing information. Some hard questions for kids, teenagers, and adults. This post contains some animal trivia questions, movie questions and answers, history quizzes, and some fun trivia.

Looking for a challenge? Hard trivia questions offer a brain-busting test of your knowledge and intellectual prowess. These questions are designed to be tough, covering a range of topics from history and science to literature and pop culture, and are perfect for those who love a good mental workout.

Hard trivia questions are not for the faint of heart, but they offer many benefits for those who are up to the challenge. They help improve memory and cognitive skills, increase knowledge retention, and provide a great way to learn new and interesting facts about the world around us.

Whether you’re looking for a way to challenge yourself or impress your friends with your intellect, hard trivia questions are the perfect solution. With a wide variety of questions to choose from, there’s always something new to learn and discover.

Challenge yourself with our collection of Really Hard Trivia Questions with Answers.Explore a range of brainteasing questions that will put your knowledge to the test. Get ready to stretch your brain and see if you have what it takes to solve these tough trivia questions.

So, why not put your brain to the test and try some hard trivia questions today? Who knows, you may just surprise yourself with how much you know!

hard trivia questions

Challenge your friends with these hard trivia questions

Table of Contents

  • Hard trivia questions
  • Really hard questions with answers
  • Hard trivia questions for kids
  • Hard trivia questions multiple choice
  • Hard trivia questions about animals
  • Medium trivia questions
  • Miscellaneous trivia questions and answers

Hard trivia questions

1. Titanic movie got how many Oscar awards?

Answer: 11

2. Simpson’s house number was?

Answer: 742

3. The prison name of the Rock movie was?

Answer: Alcatraz

4. Mulan animated movie little dragon name was?

Answer: Mushu

5. Reservoir Dogs movie was directed by whom?

Answer: Quentin Tarantino

6. Seattle is the largest city in which city?

Answer: Washington

7. Barack Obama was born on which date?

Answer: 4 August 1961

8. Do you know the full name of Donald Trump?

Answer: Donald John Trump

9. Which bridge connects San Francisco Bay to the Pacific Ocean?

Answer: “Golden Gate Bridge”

10. Do you know Mark Zuckerberg’s birth date?

Answer: 14 May 1984

11. Which gas is well-known as laughing gas?

Answer: Nitrous oxide

12. The basic concept of Inertia was invented by whom?

hard-trivia-questions about-animals
Challenge your friends with these hard trivia questions

Answer: Galileo

13. “Wrought iron” is known as the purest iron in the world. Is it true?

Answer: Yes

14. At which is speed Earth revolving around the sun?

Answer: 30 km/s

15. A hydrograph is used to measure what?

Answer: Humidity

Really hard questions with answers

16. Who performs the character Peter Pan, in the Peter Pan movie?

Answer: Robin Williams

17. The piano movie was directed by whom?

Answer: Jane Campion

18. A famous movie “A Tripe to Moon” was directed by whom?

Answer: Georges Melies

19. Which company produced the movie “A Trip to Moon”?

Answer: Star Fim Company

20. Soya bean is the best source of protein is it true?

Answer: Yes

21. The great scientist “Hans Selye” discovered which concept?

Answer: “Energy Of The Sun”

22. On which date the movie “A Trip to Moon” was released?

Answer: 1 September 1902

23. Golden Gate Bridge construction start on which date?

Answer: 5 January 1933

24. Do you know the length and height of the Golden Gate Bridge?

Answer: Length 2737 and height is 227 m

25. Do you know the name of the capital of Minnesota?

Answer: Saint Paul

best trivia question for teens

26. Denali is located in which state of the USA?

Answer: Alaska

27. “The Great Train Robbery” movie was a silent short movie. Is it true?

Answer: Yes

28. Who was the director and writer of the movie “Great Train Robbery”.

Answer: Edwin S. Porter

29. Between which year America Revolution war was fought?

Answer: 1775 to 1783

30. How many articles exist in the US Constitution?

Answer: 7 articles

Hard trivia questions for kids

31. “Borah Peak” is located in which area in the USA?

Answer: Idaho

32. Do you know the total length of the Rocky Mountains Range?

Answer: 4800 Km

33. Mount Elbert is the highest point in which mountain range?

Answer: Rocky Mountains

34. The national flower of the USA?

Answer: Rose

35. Which movie director and writer was a cameraman before?

Answer: “Great Train Robbery”

36. Microsoft launched Windows 10 on which date?

Answer: July 29, 2015

37. The budget of the “Great Train Robbery” movie was?

Answer: $150

38. What was the duration of the short movie “Great Train Robbery”?

Answer: 12 minutes

39. In which year was the “Great Train Robbery” movie got listed in the United States National film registry?

Answer: In 1990

40. What was the release date of the movie “The Impossible Voyage”?

Answer: 29 October 1904

hard-trivia-questions for-kids

41. The movie “The Impossible Voyage” duration was?

Answer: 20 minutes

42. The movie “The Impossible Voyage” was released in the UK with a different name. do you know what was the name?

Answer: “Whirling the World”

Try this also: 75+ Useless Trivia Questions and Answers

43. The story of Kelly Gang was produced by which country?

Answer: Australia

44. Which movie considers to be the world’s largest narrative film?

Answer: “The Story of Kelly Gang”

45. What was the length of the reel of the movie “The Story of Kelly Gang”?

Answer: 1200 Meters

Hard trivia questions multiple choice

46. Who writes the movie, Ben Hur?

  1. Edwin S. Porter
  2. Gene Gauntier

Answer: Gene Gautier

47. Animated cartoon first time used in which movie?

  1. The impossible voyage
  2. Fantasmagories

Answer: Fantasmagories

48. In which movie are the basic graphic stunts used the first time?

  1. Dream of a Rarebit Fiend
  2. Ben Hur

Answer: Dream of a Rarebit Fiend

49. Which film studio is considered to be the 4th oldest studio in the world?

  1. Star Studio
  2. Nordisk Film

Answer: Nordisk Film

50. Who was the founder of Nordisk Film?

  1. Gene Gauntier
  2. Ole Olsen
  3. Paul John

Answer: Ole Olsen

51. Do you know the Intelligence Agency of the UK?

  1. MI6
  2. MI7
  3. MI5

Answer: MI5

52. What term is used for the airport of Helicopter?

  1. Corpport
  2. Heliport

Answer: Heliport

53. Which Indonesian president build the movement called “West Pacific Forum”?

  1. Joko Widodo
  2. Abdurrahman Wahid

Answer: Abdurrahman Wahid

54. Which organization is specially made to control environmental pollution?

  1. UNEP (United Nations Environment Programme)
  2. USEP (United States Environment Programme)
  3. UKEP (United Kingdom Environment Programme)

Answer: UNEP (United Nations Environment Programme)

Hard trivia questions about animals

55. What is the heaviest flying bird in the world?

Answer: Dalmatian Pelican

56. Do you know the name of the largest invertebrate in the world?

Answer: Colossal Squid

 

57. Bat is the only flying mammal in the world. Is it true?

Answer: Yes

58. Tell the name of the animal which has the largest brain

Answer: Sperm Whale

Read more: 60+ Very Informative and Interesting Massachusetts Trivia Questions

59. Which animal only eats eucalyptus leaves?

Answer: Koala

60. Which animal has the loudest sound?

Answer: Humpback Whales

61. Leech has how many brains?

Answer: 32

62. Joey is a baby name of which animal?

Answer: Kangaroo

63. Panda picture is located on which organization logo?

Answer: WWF

64. Which country has the highest population of the tiger?

Answer: India

65. Snake smell through which part of the body?

Answer: Tongue

66. Giraffes have how many stomachs?

Answer: 4

67. We can calculate Giraffe age through?

Answer: The color of the body spots

68. Spider body contains how many legs?

Answer: 8

69. The number of wings on the bee’s body is?

Answer: 4

70. Which land animal has the slowest walking speed?

Answer: Three-Toed Sloth

Medium trivia questions

71. The 3rd time Consecutive prime minister of Canada?

Answer: Jean Chretien

72. “Fianna Fail” is a political party of which country?

Answer: Ireland

73. Mossad is the MI organization of which country?

Answer: Israel

74. Who is the chairman of the political party “Pakistan Tehreek E Insaf”?

Answer: Imran Khan

75. What is the most valuable civilian award of the USA?

Answer: Presidential Medal of Freedom

76. Which tunnel is considered to be the longest tunnel in the world?

Answer: Laerdal tunnel located at Aurland Norway

77. What is the total width of the Laerdal tunnel?

Answer: 24510 km

78. What is the name of the longest tunnel and where it is located?

Answer: Yamate Tunnel located at Tokyo Japan

79. In how many years Yamate Tunnel completed?

Answer: In 5 years 2010 – 2015

80. Formosa was the old name of which country?

Answer: Taiwan

81. According to 2013 which country has high oil reservation?

Answer: Venezuela

82. New Zealand is famous for which bird?

Answer: Kiwi

83. Silverback is the name of which Gorilla?

Answer: Male Gorilla

84. Cricket World Cup 1999 champion country was?

Answer: Australia

85. What is the name of the American largest internet complex?

Answer: America On-line

really hard questions with answers

Miscellaneous trivia questions and answers

86. Which country is the largest producer of Cement?

Answer: Lafarge, France

87. what is the name of the largest moon in the solar system?

Answer: Ganymede

88. Which country is titled “Economic Power House Of Europe”?

Answer: Germany

89. Which town is considered to be the highest town in Europe?

Answer: Daos

90. The country of Korea is also known as what?

Answer: Hermit Kingdom

91. What is the full official name of North Korea?

Answer: “Democratic People’s Republic of Korea”

92. Kemal Mustafa is known as the father of modern Turkey. Is it true?

Answer: Yes

93. Who is well known as the father of IT?

Answer: Claude Shannon

94. What is the capital of Colombia?

Answer: Bogota

95. 8 March celebrate as?

Answer: Woman’s day

96. World Atmosphere celebrates on which date?

Answer: 23 March

97. Which is the purest form of water?

Answer: Rainwater

98. Qantas Airways is the airline of which country?

Answer: Australia

99. Do the first women walk into space?

Answer: Valentina Tereshkova

You may like this: 80+ Amazing Brain Blast Trivia Questions

100. Boxing date came on which date?

Answer: 26 December

101. In how many days a sloth can digest a meal?

Answer: Fourteen

102. Which animal’s baby is called a ‘kid’?

Answer: goat

103. How much weight an ant can hold?

Answer: 5,000 times heavier than their own weight

104. How many eyes does a caterpillar have?

Answer: twelve (six on each sides of head)

105. Who wrote ‘Salem’s Lot’?

Answer: Stephen King

  1. What is the capital city of Canada?

Answer: Ottawa

  1. Who wrote the famous novel 1984?

Answer: George Orwell

  1. What is the chemical symbol for the element iron?

Answer: Fe

  1. In Greek mythology, who is the king of the gods?

Answer: Zeus

  1. What is the largest mammal in the world?

Answer: Blue whale

  1. Who is credited with painting the Mona Lisa?

Answer: Leonardo da Vinci

  1. What is the largest planet in our solar system?

Answer: Jupiter

  1. What is the national flower of Japan?

Answer: Cherry blossom

  1. Who is the author of the Harry Potter book series?

Answer: J.K. Rowling

  1. What is the highest mountain in Africa?

Answer: Mount Kilimanjaro Top of Form

[acf field=”schema”]

Related Posts:

  • general trivia questions and answers
    115+ General Trivia Questions and Answers [Updated]
  • Trivia Question Of The Day
    70+ Trivia Questions of The Day
  • animal-trivia
    Trivia Questions And Answers
  • Random-Trivia-Questions-for-Adults
    50+ Random Trivia Questions for Adults to Improve…
  • harry potter trivia questions and answers
    70+ Harry Potter Trivia Questions and Answers [Updated]
  • baseball trivia questions
    100+ Fun & Challenging Baseball Trivia Questions…
  • Easy trivia questions about animals
    140+ Easy Trivia Questions About Animals 2024
  • trivia questions for adults
    75+ Best Trivia Questions for Adults
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

243 shares
  • Share
  • Tweet

February 20, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

243 shares