• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

60+ Super bowl trivia questions for football lovers

April 3, 2024 by Triviaquestions

These Super Bowl trivia questions are for those who love this event. After Thanksgiving Super Bowl is the event in which more food is served. Due to the high audience and high popularity of the event, the advertisement during the match is also very expensive and in 2015 the cost of a 30-second commercial ad was $4.5 million. That’s why the year Super Bowl event has the most famous and expensive ad in the world.

In fact, the Super Bowl sports event is one of the most-watched programs on American Television and the second most-watched event worldwide. Super Bowl is basically an American football event which played every year to decide the championship of the National Football League (NFL). The championship trophy is called Vince Lombardi Trophy and it is played between the best team from National Football Conference and the best team from the American Football Conference.

Super Bowl Lovers, are you ready to read out about your favorite game, players, and fun facts about football? These Super Bowl Trivia Questions for football lovers are a treat for the ones who love the game.

This post contains some easy super bowl trivia questions and also contains some facts which will be going to amaze you. We’ll also try to cover the latest 2022, and 2020 events trivia questions in this post. I am sure these free super bowl trivia questions going to increase your sports knowledge.

Table of Contents

  • Super Bowl trivia
  • Super Bowl Trivia 2019
  • Super Bowl history trivia questions
  • Easy super bowl trivia
  • Super Bowl Trivia 2020
  • Super Bowl trivia questions and answers printable 2020
  • Super Bowl commercial trivia questions and answers

Super Bowl trivia

suuper bowl trivia questions

1. Between which teams the Super Bowl event will hold?

Answer: The best team in the National Football Conference VS Best team in American Football Conference

2. Can you define what the super bowl is?

Answer: The American football event player each year to decide the championship of the NFL

3. Mostly in which month the Super Bowl event will held?

Answer: In February

4. The first Super Bowl event was held in which year?

Answer: In 1967

5. Which team won the first Super Bowl event trophy?

Answer: Green Bay Packers

6. Which 2 teams won 6 Super Bowls each and stay on the top of the list?

Answer: The Pittsburgh and the New England Patriots

7. Who won the title of MVP in the first Super Bowl event?

Answer: Bart Starr

8. The first wildcard team to emerge victorious at the Super Bowl was?

Answer: Oakland Raiders

9. True or false: Timmy Smith holds the highest amount of rushing yards in a single Super Bowl?

You may like this: 105+ Soccer trivia questions with answers

Answer: True

10. Which player plays most Super Bowl games?

Answer: Tom Brady

Super Bowl Trivia 2019

11. On which date the Super Bowl 2019 was held?

Answer: On February 3, 2019

12. Which team won the title of Super Bowl in 2019?

Answer: New England Patriots

13. Who was the runner-up team in the event of Super Bowl 2019?

Answer: Los Angeles Rams

14. In which stadium the Super Bowl match between New England Patriots and VS Los Angeles Rams was held in 2019?

Answer: Mercedes-Benz Stadium Atlanta

15. Which player has the career most fumbles in a Super Bowl?

Answer: Roger Staubach

16. What is the name of the only player who won the MVP award from a losing team?

Answer: Chuck Howley

17. First field goal kicked by whom in the history of the Super Bowl?

Answer: Mike Mercer

18. What was the cost of the ticket to Super Bowl I?

Answer: $12

19. The first black coach to Won the Super Bowl XLI, Do you remember his name?

Answer: Tony Dungy

20. What is the number of teams who never played Super Bowl?

Answer: Total 4 teams

Super Bowl history trivia questions

21. What is the duration of the quickest goal in the history of the Super Bowl?

Answer: 7 seconds

22. More turnovers records in Super Bowl has which team?

Answer: Dallas Cowboys

23. New England Patriots team found in which year?

Answer: In 1959

24. The famous American Football team Dallas Cowboys found in which year?

Read more: 75+ Best Hockey Trivia Questions with Answers [Updated]

Answer: In 1960

25. In which Super Bowl the cheerleaders were missing?

Answer: Super Bowl XLV

26. Which was the first to win 5 Super Bowls wins?

Answer: San Francisco 49ers

27. In which year did the tradition of Super Bowl Sunday begin?

Answer: In 2004

28. During a Super Bowl match, how many balls does each team get?

Answer: Total 108 each

29. In the 1993 Super Bowl event which Pop singer performed more ratings than the actual event?

Answer: Michael Jackson

30. Who sang the national anthem in Super Bowl XVIII?

Answer: Barry Manilow

Easy super bowl trivia

31. Do you know the actual weight of the Lombardi Trophy?

Answer: 7 pounds

32. Who makes the famous Super Bowl event trophy?

Answer: Tiffany

33. Super Bowl mostly has been hosted by which cities?

Answer: Miami and New Orleans

34. Most Super Bowl rings in history record held by which famous player?

Answer: Tom Brady

35. The coldest Super Bowl was held in which city?

Answer: New Orleans

Super Bowl Trivia 2020

36. Super Bowl 2020 was held on which date?

Answer: On February 2, 2020

37. In which stadium the Super Bowl LIV was played?

Answer: Hard Rock Stadium Miami

38. Who was the Referee of the Super Bowl 2020?

Answer: Bill Vinovich

39. Who sang the national anthem for the 2020 Super Bowl?

Answer: Demi Lovato

40. Which team won the Super Bowl 2020?

Answer: Kansas City Chiefs

Super Bowl trivia questions and answers printable 2020

If you are looking for the super bowl trivia questions and answers printable 2020 version then you can copy the whole article in a document file, then after saving you can print the whole page.

41. What was the total attendance for Super Bowl 2020?

Answer: Approximately 62417

42. Who did the coin toss in Super Bowl 2020 match?

Answer: Colonel Charles E. McGee

43. Who got the award of MVP in the Super Bowl 2020 match?

Answer: Patrick Mahomes

44. Who performs the halftime show during the Super Bowl 2020?

Answer: Jennifer Lopez and Shakira featuring Bad Bunny and J Balvin

45. Which team was the runner-up of Super Bowl 2020?

Answer: San Francisco 49ers

Super Bowl commercial trivia questions and answers

46. True or false: The movie “Space Jam” was inspired by a commercial for Michael Jordan and Bugs Bunny.

Answer: True

47. During which year, did the famous company Apple Macintosh ad appear in Super Bowl?

Answer: In 1984

Try this also: 90+ college football trivia questions and answers

48. Do you remember how many frogs were exist in Budweiser lily pad ads?

Answer: Total 3 frogs

49. In which year the commercial ad for the Super Bowl cost reached $1 Million?

Answer: In 1995

50. In 2013 why was the commercial ad of SodaStream’s company rejected?

Answer: Because they mentioned the competitors by name

  1. Which company aired the famous 1984 commercial during Super Bowl XVIII?

Answer: Apple

  1. In 1995, what commercial featured a group of frogs croaking the brand name?

Answer: Budweiser (Budweiser Frogs)

  1. What snack brand featured a humorous Doritos commercial in 2011, featuring a pug bribing a man with chips?

Answer: Doritos

  1. Which car company aired the The Force commercial during Super Bowl XLV in 2011?

Answer: Volkswagen

  1. Which soft drink company aired the Mean Joe Greene commercial during Super Bowl XIV in 1980?

Answer: Coca-Cola

  1. In 2008, what beverage company aired a commercial with comedian Will Ferrell and an animated bear during Super Bowl XLII?

Answer: Coca-Cola (Coca-Cola Classic)

  1. What snack brand aired the commercial featuring a Puppy Monkey Baby during Super Bowl 50 in 2016?

Answer: Mountain Dew

  1. What candy company aired the Mr. Peanut commercial during Super Bowl XLVI in 2012?

Answer: Planters (Kraft Heinz)

  1. In 1993, what brand aired the commercial where basketball legends Michael Jordan and Larry Bird played a game of H-O-R-S-E for a Big Mac and fries?

Answer: McDonald’s

  1. Which fast-food chain aired the Whassup? commercial during Super Bowl XXXIV in 2000?

Answer: Budweiser

Related Posts:

  • football trivia questions
    95+ Best Football Trivia Questions of All Time (Updated)
  • soccer trivia questions
    115+ Soccer trivia questions with answers
  • Current Events Trivia
    90+ Current Events Trivia Questions and Answers [Updated]
  • College Football Trivia
    100+ college football trivia questions and answers
  • dragon ball z trivia
    50+ Dragon ball z trivia questions [fun facts]
  • sports trivia questions and answers
    250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans…
  • thanksgiving trivia questions
    75+ Thanksgiving Trivia Questions with Answers [Updated]
  • baseball trivia questions
    100+ Fun & Challenging Baseball Trivia Questions…
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

April 3, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 150+ Hard Trivia Questions: Test Your Brain with Challenging & Fun Quizzes
  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us