• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

90+ florida trivia questions and answers

April 15, 2020 by triviaquestions4u

His nickname is “Sunshine state” the State of Florida plays a very important role in the US economy. The geological location of Florida is very unique from the other states. It’s bordered with the Gulf of Mexico by the west, Alabama on northwest and Georgia located in the north. The Atlantic Ocean is located in the east of Florida while Straits of Florida in the south.

The state capital is Tallahassee and it was established in 1823. The Florida state is considered to be the 3rd most populous state of the United States. And it covered a total area of 65,755 sq mi.

Florida contributes a very important role in the US economy, it considers to be the 4th largest economy in the US with $1.0 Trillion of worth. As per the calculation of 2017 Florida’s per capita personal income was $47,684. The states prepared goods and export worldwide which worth $55 billion. Want to know more about Florida history, some fun facts about Florida? Or do you love multiple choice? Try 100+ Florida trivia questions.

Table of Contents

  • Florida Trivia Questions
  • Fun Florida Trivia Questions
  • Central Florida Trivia Questions
  • Florida Facts
  • History of Florida Facts
  • Fun Facts about Florida
  • Florida Trivia Questions and Answers
  • Florida Trivia Multiple Choices

Florida Trivia Questions

Florida Trivia Questions

1. What is Florida?

Answer: It is the southernmost contiguous state in the United States

2. How Florida is connected to the West?

Answer: By the Gulf of Mexico

3. How Florida is connected to the Northwest?

Answer: By Alabama

4. How it is connected to the North?

Answer: By Georgia

5. How it is connected to the East?

Answer: By the Atlantic Ocean

6. How it is linked with the South?

Answer: By the Straits of Florida

7. What is the capital of this state?

Answer: Tallahassee

8. When did Tallahassee establish?

Answer: In 1832 by the second session of the territorial legislature

9. Which state of the US is the 22nd most extensive?

Answer: Florida

10. How many extensive Florida is?

Answer: 65,755 sq mi or 170,300 km2

11. Florida is 3rd most populous state of US. Is this is true?

Answer: Yes

12. What is the population of Florida?

Answer: 21,477,737

13. How many densely populated Florida is?

Answer: 384.3/sq mi or 148.4/km2

14. Which one is the most populous municipality in the state?

Answer: Jacksonville

15. What is Miami metropolitan area?

Answer: It is the most populous urban area

16. When did it is admitted to the union?

Answer: March 3, 1845

17. What is the official language of Florida?

Answer: English

18. If it were a country, what would be the rank of Florida with respect to its economy?

Answer: It would be the 16th largest economy

19. In 2018, which is the 58th most populous state?

Answer: Florida

20. What Florida’s per capita personal income is?

Answer: $47,684

Link_Image

Fun Florida Trivia Questions

21. What is the state’s flower?

Answer: Orange blossom

22. What is the state’s tree?

Answer: Sabal palm

23. What is the state’s fruit?

Answer: Orange

24. What is the state’s bird?

Answer: Northern mockingbird

25. What is the state’s reptile?

Answer: Eastern box turtle

26. What is the state’s fish?

Answer: Florida largemouth bass (fresh water)

27. What is the state’s insect?

Answer: Zebra longwing (state butterfly)

28. What is the state’s motto?

Answer: In God We Trust

29. What is the state’s nickname?

Answer: Sunshine State

30. What is the state’s song?

Answer: Old Folks at Home

31. What is the time zone of Florida?

Answer: GMT-4

32. What is the highest point of Florida?

Answer: Britton Hill

33. What is the total area of this state?

Answer: 170,304 km2

34. What is the state’s rock?

Answer: Agatized coral

35. What is the longest river of Florida?

Answer: St. Johns River

36. Who is the Governor of Florida?

Answer: Ron DeSantis (R)

37. Who is the lieutenant Governor of Florida?

Answer: Jeanette Nunez (R)

38. What is the state’s gemstone?

Answer: Moonstone

39. What is the state’s soil?

Answer: Myakka

40. Who is the U.S senators?

Answer: 14 Republications. 13 Democrats

Central Florida Trivia Questions

The largest city of Florida is Jacksonville, and the largest metro pollution area is Miami. According to 2019 calculation total population is around 21,477,737. The official language of Florida is English, but most of the people can also speak Spanish. The USPS abbreviation of Florida is FL and Trad abbreviation is Fla. The official website address of Florida myflorida.com.

Florida Trivia Questions

41. What is Central Florida?

Answer: It is a region of the Southern US state of Florida

42. What is Central Florida with respect to Florida?

Answer: It is one of Florida’s three directional regions, along

with North Florida and South Florida

43. Which Countries include under Central Florida?

Answer: Brevard, Citrus, Hardee, Hernando, Hillsborough, Indian River, Lake, Manatee, Marion, Orange, Osceola, Pasco, Pinellas, Polk, Seminole, Sumter, and Volusia

44. What is the largest city in Central Florida?

Answer: Tampa

45. What is the population of Central Florida according to 2010?

Answer: 8,211,912

46. What are the major rivers of Central Florida?

Answer: St. Johns River, Ocklawaha River, the Halifax River and the Econlockhatchee River

47. What are the major lakes of Central Florida?

Answer: Lake Apopka, Lake Tohopekaliga, Lake Louisa, Lake Monroe, Lake Jessup and the Butler Chain of Lakes

48. Which is the busiest ports in Florida?

Answer: Port Canaveral

49. Who is said to be the ‘Thunderstorms capital of the USA’ or ‘Lightning Alley’?

Answer: Central Florida

50. What are two theme Parks in Orlando featuring animals?

Answer: Disney’s Animal Kingdom and SeaWorld Orlando

51. What are three major zoos of Central Florida?

Answer: Central Florida Zoo and Botanical Garden, the Brevard Zoo, and the Busch Gardens Tampa Bay

52. What is the old Florida-style citrus stands found on the Back roads of Central Florida?

Answer: Ferris Groves Store in Floral City

Florida Facts

53. Which is the oldest European settlement in North America?

Answer: Saint Augustine

54. Which amusement park destination attracts more visitors than any other in US?

Answer: Orlando

55. What is known as one of the most dived shipwrecks in the world?

Answer: The Benwood, on French Reef in the Florida Keys

56. What is the oldest college in Florida?

Answer: Rollins College

57. Which is the only metropolitan area in the US whose Borders encompass two national parks?

Answer: Greater Miami

58. Which is the largest lake in Florida?

Answer: Okeechobee

59. In which year, the Florida legislature designated alligator (Alligator Mississippiensis)?

Answer: In 1987

60. Which city installed the first bank automated teller machine?

Answer: Miami

61. What is Old Kings Road?

Answer: The first graded road built in Florida was Old Kings Road. It was named for King George of England

62. What is the busiest military port in the country?

Answer: Jacksonville

History of Florida Facts

The first area of the continental United States was settled by Europeans. The first team from Europe came and landed on the peninsula on 2, April 1513. Initially they named it as La Florida. Do you want to know the complete history of Florida in quiz form? Then continue reading.

63. Which was the first region of the continental United States to be visited and settled by Europeans?

Answer: Florida

64. The earliest known European explorers came with which Spanish?

Answer: Spanish conquistador Juan Ponce de Leon

65. When did Ponce de Leon land on the peninsula?

Answer: April 2, 1513

66. What he named in recognition of the verdant landscape and why?

Answer: He named it La Florida in recognition of the verdant landscape and because it was the Easter season

67. What is Pascua Florida?

Answer: Festival of flowers

68. In which year, did Conquistador Hernando de Soto skirted the coast of Florida?

Answer: In May, 1539

69. Who to defend Florida’s capital city from attacks?

Answer: Fort Matanzas in 1742

70. What Spain built in 1672?

Answer: Castillo de San Marcos

71. The British divided the Florida provinces (Las Floridas) into?

Answer: East Florida and West Florida

72. Which president was authorized to take possessions of East Florida and West Florida for the US?

Answer: James Monroe

Fun Facts about Florida

Florida Trivia Questions

73. Why it is said to be a sunshine state?

Answer: On average, Florida has 300 days of sunshine per year

74. Which state has the most golf courses?

Answer: Florida

75. How many golf courses in Florida?

Answer: More than 1,300 golf courses

76. Why thousands of people move from Florida. Reason?

Answer: Because Florida is widely known for its hot weather, sunny days and very mild winters

77. Which animal fossil is not found in the Florida?

Answer: Dinosaur

78. In which year, Florida’s official flag is adopted?

Answer: In 1900

79. What Florida’s flag represent?

Answer: It has a red cross of St. Andrew on a white field. The center features the Florida state seal, which shows the sun, palm trees, a steamboat land water and a Native American woman scattering flowers

80. Florida is the flattest state in America. Is it true?

Answer: Yes

81. What is the highest natural point of Florida?

Answer: Britton Hill

82. How many feet of Britton Hill is?

Answer: 345 feet above sea level

Florida Trivia Questions and Answers

83. Name the state that has 2 rivers both with the same name?

Answer: Florida

84. Name the 2 rivers having same name?

Answer: Withlacoochee

85. What is Titusville?

Answer: It is known as Space City, USA

86. Where Titusville located?

Answer: It is located on the west shore of the Indian River directly across from the John F. Kennedy Space Center

87. Which is the first and only museum in the US dedicated to the preservation, diffusion and promotion of Hispanic and Latin American Art?

Answer: The Florida Museum of Hispanic and Latin American Art in Coral Gables

88. Who is known as the Shark Tooth Capital of the world?

Answer: Venice

89. What is the Annual Mug Race?

Answer: It is the longest river sailboat race in the world

90. How many miles this event runs?

Answer: 42 miles from Palatka to Jacksonville along the St. Johns River

91. Which is the largest battle fought in Florida during American Civil War?

Answer: The Olustee Battlefield State Historic Site

92. What is known as the Dive Capital of the World?

Answer: Key Largo

 

Florida Trivia Multiple Choices

93. What is the capital of Florida?

A. Hartford                                           B. Tallahassee

C. Sacramento                                     D. Juneau

Answer: B. Tallahassee

94. Area of Florida?

A. 135,767 km2                                           B. 190, 743 km2

C. 150, 830 km2                                        D. 170, 304 km2

Answer: D. 170, 304 km2

95. What is the most popular food in Florida?

A. Shrimp                                             B. Swordfish

C. Oranges                                           D. Dungeness crab

Answer: C. Oranges

96. Which is known as the Sunshine state of US.

A. Georgia                                             B. Delaware

C. Florida                                              D. America

Answer: C. Florida

97. Florida was admitted to the union in ………….

A. March 3, 1845                                 B. August 7, 1852

C. November 9, 1845                          D. June 3, 1849

Answer: A. March 3, 1845

98. What is the longest river of Florida?

A. Yukon River                                     B. Klamath River

C. St. Johns River                                D. None of these

Answer: C. St. Johns River

99. How many National Hockey League teams does Florida have?

A. 5                                                          B. 3

C. 6                                                          D. 2

Answer: D. 2

100. What is Florida’s largest city in area?

A. Miami                                                B. Ft. Lauderdale

C. Jacksonville                                     D. Juneau

Answer: C. Jacksonville

101. What nation established Fort Caroline in 1564 in what is now Jacksonville?

A. France                                               B. Germany

C. Spain                                                 D. England

Answer: A. France

102. What is Florida’s state motto?

A. Liberty, Equality, Fraternity         B. D’un ocean a l’autre

C. In God We Trust                              D. The crossroads of America

Answer: C. In God We Trust

Related Posts:

  • alabama_trivia_
    70+ Alabama Trivia questions And Answers
  • 55+ Ohio Trivia Questions with Answers
    65+ Ohio Trivia Questions
  • Iowa Trivia Questions
    50+ Iowa Trivia Questions With Answer
  • Pennsylvania Trivia questions and answers
    65+ Pennsylvania Trivia Questions And Answers
  • easy trivia questions and answers general knowledge
    180+ Very easy trivia questions [Updated]
  • World of Beer Trivia
    80+ World Of Beer Trivia Questions and Answers
  • trivia questions for middle school
    85+ Trivia Questions for Middle School(just for kids)
  • College Football Trivia
    100+ college football trivia questions and answers
shehzadonepa
triviaquestions4u

A computer graduate who has 16 years of education and 5 years of working experience in the field. I am a professional writer also and can write amazing articles in the following categories: sports, movies, and animals.

Sharing is caring!

19 shares
  • Share
  • Tweet

April 15, 2020 by triviaquestions4u

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

19 shares