• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

55+ Indiana Trivia Questions

May 31, 2022 by Ambreen Zahra

Indiana is a U.S. state in the Midwestern United States. It is the 38th-largest by area and the seventeenth most populous of the 50 United States. Its capital and largest city is Indianapolis. Indiana was admitted to the United States as the nineteenth state on December 11, 1816. It is lined by Lake Michigan toward the northwest, Michigan toward the north, Ohio toward the east, the Ohio River and Kentucky toward the south and southeast, and the Wabash River and Illinois toward the west.

Various indigenous peoples inhabited Indiana for thousands of years, some of whom the U.S. government removed somewhere in the range of 1800 and 1836. Here we have gathered some informative Indiana trivia questions for you to enjoy and get some information.

YOU MAY ALSO LIKE: 50+ Delaware Trivia questions

Indiana Trivia Questions

1 Hoosier Hill is the highest point of Indiana. What county of Indiana is it located in?

Answer: Wayne County

2 What town was named in honor of the Indianapolis Motor Speedway, which has attracted thousands of tourists to multiple car and motorcycle races?

Answer: Speedway

3 A major body of water is shared by Crawford County, Dubois County, and Orange County in Indiana. What is it?

Answer: Patoka Lake

4 The amusement park “Holiday World” is located near what Indiana town?

Answer: Santa Claus

5 Indiana’s third largest city is located on the Ohio River. Which city is the county seat of Vanderburgh County?

Answer: Evansville

6 The Scottish Rite Cathedral is one of the largest Masonic buildings in the world. What city of Indiana is it located in?

Answer: Indianapolis

7 What is Indiana’s state bird?

Answer: Cardinal

8 Indiana leads the US in the production of ________.

Answer: Musical instruments

9 The name Indiana was first used in the 1760s and applied to a private tract of land in another state. Which state was it?

Answer: Pennsylvania

10 Lake Michigan is one of the five Great Lakes of North America. Which of these is a port city of Indiana located on it?

Answer: Gary

11 This town’s name may remind a tourist of Christmas. Which town in Indiana was originally named “Santa Fe” but was renamed by the United States post office?

Answer: Santa Claus

ALSO CHECK: 50+ Minnesota trivia questions

Indiana State Trivia

12 Due to its location on the Blue River, what town is situated in both Crawford County and Harrison County?

Answer: Milltown

13 Which of these items was manufactured in Batesville, Indiana in 2006?

Answer: Caskets

14 In the eastern part of the state there is a city that is home to Ball State University and the home of cartoonist Jim Davis and the setting for ‘Garfield’. Name this college town.

Answer: Muncie

15 what is not an Indiana invention?

Answer: John Colgan’s ‘sweetened chewing gum’

16 What city is located on the Ohio River, which was named “La Belle Riviere” by early French explorers?

Answer: Evansville

17 What river is the city of South Bend, Indiana located on?

Answer: St. Joseph River

18 Indiana is home to many cultures, and this town is known for its Amish community. Which town is located on the north border of Indiana?

Answer: Nappanee

19 A body of water separates Crawford County from Kentucky. Which one?

Answer: Ohio River

20 Which of the following is not a real town name in Indiana?

Answer: Turkey Paw

21 Which city is the county seat of Monroe County and home to the main campus of Indiana University?

Answer: Bloomington

22 What singer appeared at the Lyric Theatre in Indianapolis on February 2, 1940, with the Tommy Dorsey Orchestra?

Answer: Frank Sinatra

23 What is Indiana’s state flower?

Answer: Peony

ALSO CHECK: 55+ Maryland trivia questions

Indiana trivia quiz

24 From 1981 until 2008 an average of 75,000 folks gathered in Chesterton, Indiana, to celebrate this movie.

Answer: “The Wizard of Oz”

26 Which criminal is buried in Crown Hill Cemetery, Indianapolis, Indiana?

Answer: John Dillinger

27 Welcome to Indianapolis, the capital city of Hoosier State. It was not, however, the first capital city of this state. Which of these cities was replaced by Indianapolis as the capital in 1825?

Answer: Corydon

31 This city is located in Lake County and is part of the Chicagoland area. What city am I referring to?

Answer: Hammond

32 What is the state rock?

Answer: Limestone

33 In Fairmount, Indiana, you can see the world’s largest collection of memorabilia of this dead celebrity.

Answer: James Dean

34 What world-famous sporting event takes place annually in Indiana?

Answer: The Indy 500

35 Which venue in Indiana did Elvis Presley perform his last concert in, in 1977?

Answer: Market Square Arena

36 Which city is located in the northwestern part of the Hoosier State and is known for the steel industry?

Answer: Gary

37 What nickname do jealous neighbors give the residents of Crawford County?

Answer: Bug-Eaters

38 Speaking of Terre Haute, what was created there?

Answer: The Coca Cola Bottle

39 Located along the St. Joseph River, which city is the county seat of St. Joseph County?

Answer: South Bend

40 The first race was held on May 30. What year was it held?

Answer: 1911

41 What is Indiana’s official state river?

Answer: Wabash

ALSO CHECK: 65+ Utah trivia questions

Indiana facts trivia

42 Out of Indiana’s 24 state parks which one is the largest?

Answer: Brown County

43 What is the name given to the culture of mound-builder peoples that inhabited Indiana about 2,500 years ago?

Answer: The Adena

44 Known for its history as a safe house for slaves fleeing for freedom, where in Indiana is the Levi Coffin House located?

Answer: Fountain City

45 This city has long been one of the largest in Indiana. Which town gained its name from its location on the St. Joseph River?

Answer: South Bend

46 Which counties are NOT a neighbor of Crawford County?

Answer: Jennings County, Indiana

47 Which is not a county in Indiana?

Answer: Blue

48 Which city is the county seat of Vigo County and located along the Illinois border?

Answer: Terre Haute

49 What Interstate Highway runs through Crawford County?

Answer: I-64

50 In New Harmony, Indiana, you can see footprints allegedly made by ________.

Answer: The angel Gabriel

51 which is not a Native American tribe that inhabited Indiana?

Answer: Cherokee

52 What city of Indiana used to be called “Bethlehem” until 1874?

Answer: Carmel

53 This town has been home to the world’s largest ball of paint, as well as a gospel hymn singer and writer

Answer: Alexandria

54 A beautiful box canyon that boasts waterfalls and rare conifer trees is located near Mifflin, Indiana. What is the name given to this box canyon?

Answer: Hemlock Cliffs

55 What doll was created in Indiana?

Answer: Raggedy Ann

56 Which city is the county seat of Madison County and located just northeast of Indianapolis?

Answer: Anderson

57 Which town has the same name as a Portuguese-speaking country, and is located on the west side of Indiana?

Answer: Brazil

58 At which location in Indiana can you see the Walk of Legends?

Answer: State fairgrounds

59 Which was the first permanent European settlement in Indiana?

Answer: Vincennes

YOU MAY ALSO LIKE: 55+ Arkansas Trivia Questions

Related Posts:

  • 55+ Ohio Trivia Questions with Answers
    65+ Ohio Trivia Questions
  • Iowa Trivia Questions
    50+ Iowa Trivia Questions With Answer
  • Pennsylvania Trivia questions and answers
    65+ Pennsylvania Trivia Questions And Answers
  • alabama_trivia_
    70+ Alabama Trivia questions And Answers
  • football trivia questions
    95+ Best Football Trivia Questions of All Time (Updated)
  • trivia questions on geography
    85+ Geography trivia questions [Updated]
  • trivia questions about usa
    60+ Best trivia questions about the USA
  • College Football Trivia
    100+ college football trivia questions and answers
ambreen
Ambreen Zahra

A Master in Economics having over 8 years of field experience. I am also a pro blogger loves to write articles for different blogs post related to kids, Christmas, harry potter, movies, and animals.

Sharing is caring!

  • Share
  • Tweet

May 31, 2022 by Ambreen Zahra

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us