• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

60+ Most Interesting Colorado Trivia Questions You Must Read

June 18, 2021 by Ambreen Zahra

Colorado is the 38th state of the U.S admitted to the Union on August 1, 1876. The state is nicknamed ‘The Centennial State’. Moreover, Denver is the capital and most populous city of the state. Did you know that the residents of the state are called ‘Coloradans’ and their official language is English? Furthermore, you will be surprised to know that Colorado is the state to turn down the Olympics due to the cost, pollution, and population expected to boom in the state. Learn more amazing facts about the state in the given 60+ Colorado trivia questions.

Colorado Trivia Questions

Colorado Trivia Questions

1. What is the nickname of the U.S state Colorado?

Answer: The Centennial State

2. What is the motto of the state?

Answer: Nothing without Providence

3. Which is the capital city of the state?

Answer: Denver

4. What do the residents of the state called?

Answer: Coloradans

5. Which state is to the north of the state?

Answer: Wyoming

6. Which is the most populous city in Colorado?

Answer: Denver

7. When the state admitted to the Union?

Answer: August 1, 1876

8. What was the rank of Colorado joining the Union?

Answer: 38th

9. What is the total area of the state?

Answer: 269,837 square kilometer

10. What percent of the area is covered with water?

Answer: 0.36 percent

11. What is the rank of the state depending on the total area?

Answer: 8th

12. What is the highest peak point in Colorado?

Answer: Mount Elbert

13. How much is the height of Mount Elbert?

Answer: 14,440 ft.

14. What is the lowest point of the state?

Answer: Arikaree River

15. What is the rank of the state based on population?

Answer: 21st

Colorado Trivia Facts

16. What is the official language of the state?

Answer: English

17. What is the state bird?

Answer: Lark Bunting

18. What is Colorado’s state flower?

Answer: Rocky Mountain Columbine

19. What does the word ‘Colorado’ mean?

Answer: Colored Red

20. Which is the only place in the U.S where the corners of four states meet?

Answer: Colorado

Colorado Trivia Questions

21. How much land in Colorado is owned by the U.S federal government?

Answer: 1/3rd

22. How many state wildlife areas are there in Colorado?

Answer: 222

23. Which is the longest continuous street in America?

Answer: Colfax Avenue, Denver

24. Which is the only state to turn down the Olympics?

Answer: Colorado

25. Which Olympic Games were planned to held in Colorado?

Answer: The 1976 Winter Olympics

26. What percent of the state voters choose not to host the Olympics?

Answer: 62 percent

27. Why the state refused to host the Olympics?

Answer: Because of the cost, pollution and population boom expected to have in the state.

28. Where is the world’s largest flattop mountain?

Answer: In Grand-Mesa

29. Which is the tallest building in Colorado?

Answer: The Republic Plaza, Denver

30. How many stories are there in the building?

Answer: 57

Colorado History Trivia

31. Which is the world’s largest Rodeo hosted by Denver every year?

Answer: The Western Stock show

32. How many living recipients of Medal of Honors does Pueblo have?

Answer: Four

33. When the world’s first Rodeo held?

Answer: On July 4, 1869

34. Where the world’s first Rodeo held?

Answer: In Deer Trail

35. What is Colorado’s state gemstone?

Answer: Aquamarine

36. What is the state tree of Colorado?

Answer: Colorado blue spruce

37. Where is the world’s largest natural hot spring swimming pool?

Answer: In Colorado

38. Which is the highest paved road in Colorado?

Answer: The Mount Evans Scenic Byway

39. Which is the highest incorporated city in the United State?

Answer: Leadville, Colorado

40. Which is the tallest sand dune in America?

Answer: The Star Dune

Colorado Trivia Questions

41. Where it is located?

Answer: In the San Luis Valley of Colorado.

42. Which city of Colorado is known as ‘the sweet melon capital of the world’?

Answer: Rocky Ford

43. How many cities of Colorado are located at the Front Range of the Rockies?

Answer: Ten

44. What percent of the total population of the state lives at the Front Range?

Answer: 70 percent

45. What is the anthem of the state?

Answer: ‘Where the Columbines Grow’ and ‘Rocky Mountain High’

Colorado Rockies Trivia

46. Which is the largest metro in the state?

Answer: Denver Metropolitan area

47. What is Colorado’s state mammal?

Answer: Rocky Mountain Bighorn Sheep

48. What is the state fish?

Answer: Greenback Cutthroat Trout

49. What is Colorado’s state grass?

Answer: Blue Grama Grass

50. What is the major source of water in Colorado?

Answer: Snow

51. The word ‘Colorado’ is from which language?

Answer: Spanish

52. How many gambling towns are there in Colorado?

Answer: Three

53. What are the gambling towns in Colorado?

Answer: Central City, Cripple Creek, and Black Hawk

54. In which year gambling became legal in these areas?

Answer: 1991

55. Which city of Colorado is famous for its peaches?

Answer: Palisade

56. Where the great corn festival happens every year?

Answer: Olathe

57. From which Colorado’s city the best green chilies come?

Answer: Pueblo

58. What annual sports event happens in Grand Junction?

Answer: Junior College World Series

59. Where is Colorado’s geographic center?

Answer: Park Count

60. Where the Jolly Rancher Candy Company originated?

Answer: In Golden, Colorado

Also, read these 170+ Texas trivia questions and answers [All About Texas].

Related Posts:

  • 55+ Ohio Trivia Questions with Answers
    65+ Ohio Trivia Questions
  • Iowa Trivia Questions
    50+ Iowa Trivia Questions With Answer
  • alabama_trivia_
    70+ Alabama Trivia questions And Answers
  • trivia questions about usa
    60+ Best trivia questions about the USA
  • thumbnail
    80+ Travel Trivia Questions and Answers [Updated]
  • Pennsylvania Trivia questions and answers
    65+ Pennsylvania Trivia Questions And Answers
  • trivia questions on geography
    85+ Geography trivia questions [Updated]
  • trivia questions for middle school
    85+ Trivia Questions for Middle School(just for kids)
ambreen
Ambreen Zahra

A Master in Economics having over 8 years of field experience. I am also a pro blogger loves to write articles for different blogs post related to kids, Christmas, harry potter, movies, and animals.

Sharing is caring!

53 shares
  • Share
  • Tweet

June 18, 2021 by Ambreen Zahra

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers
  • 250+ Fun & Fascinating Animal Trivia Questions That Will Test Your Knowledge
  • 250+ Sports Trivia Questions & Answers for Fans of All Ages
  • 220+ 5th Grade Trivia Questions And Answers [For Students]
  • 269+ Funny Trivia Questions and Answers for All Ages [Feel Wow]

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

53 shares