• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

60+ Best trivia questions about the USA

February 27, 2024 by Triviaquestions

Due to the popularity of the USA among all over the world, nearly every people want to know about the USA, there are too many histories and quiz questions exist on the internet about America, By keeping the requirement of the readers in mind, we crafted this post especially for our readers. In which we included new questions for you. Most of the information given in this post is unique and totally new for you.

Crafting trivia questions about the USA is not an easy task for our writers. They did a lot of research while crafting this quiz questions about the USA. If you found this article useful and want the second version of this article. Then please do let us know in the comment section. We will create more quiz questions about America for you in the future.

Do you think you know the United States ? Well let us have a look and find out your knowledge regarding the United States with our trivia questions about the United States. try to answer these questions related to history culture and landscapes and have fun.

trivia questions about usa

Table of Contents

  • Trivia questions about the USA
  • The United States geography trivia questions and answers
  • The USA trivia
  • Funny American quiz questions
  • American history trivia questions and answers printable
  • Trivia questions about the United States

Trivia questions about the USA

1. The US fought the war of 1812 against which country?

Answer: Great Britain

2. California became the state on which year?

Answer: 1850

3. Who was the first US president live in the white house?

Answer: John Adams

4. Do you know the meaning of colors of the American flag?

Answer: Red means hardiness and valor, white means purity and innocence, the blue color represents vigilance, perseverance, and justice

5. 3 US presidents death anniversaries are 4th Do you know remember the name of those 3 presidents?

Answer: Thomas Jefferson, John Adams, and James Monroe

6. The community of Seward Alaska celebrate the fourth of July in a different way, what do they do?

Answer: They participate in a 6 miles foot race to the top of Mount Marathon

The United States geography trivia questions and answers

7. In the USA on 8 places the flag must be flown 24 hours a day and 7 days a week, do you know the places?

Answer:

  1. Washington Monument
  2. United States Marine Corp Memorial
  3. The white house
  4. The flag house square
  5. Fort McHenry National Monument and Historic Shrine
  6. On the green of the town of Lexington
  7. United States customs ports of entry
  8. The ground of the National Memorial Arch

8. In Washington which peninsula contain the Olympic Mountains?

Answer: Olympic Peninsula

common trivia questions

9. In which US state Denali Mountains are exist?

Answer: Alaska

10. Statue of liberty exist in which city of the USA?

Answer: New York

11. In 1803 US purchase Louisiana territory from which city?

Answer: France

12. Which land bridge connect Siberia to Alaska?

Answer: Beringia

The USA trivia

13. The first US president appeared on TV was?

Answer: Franklin Delano Roosevelt

14. Springfield is the capital of which state?

Answer: Illinois

15. Down-Easters is the nickname of the people belong from which state?

Answer: Maine

16. Swamp Fox was another name of which American Revolutionary war general?

Answer: Francis Marion

17. The war of the American Revolution ended after which treaty?

Answer: The treaty of Paris

18. True or false: In revolutionary was the battle of Saratoga was the American major victory?

Answer: Yes

19. In US founding fathers called to which leaders?

Answer: Leaders of the American Revolution

united states geography trivia questions and answers

20. In 1790 what was the population of the US?

Answer: Only 4 million

Funny American quiz questions

21. During WWI the US declared war on Germany in which year?

Answer: In 1917

22. In which year the women’s obtained the rights to vote?

Answer: In 1920

23. What has happened in the Wall Street crash of 1929?

Answer: On 24 October 1929 the stock market crash and that day were also known as Black Thursday.

24. On which year Japanese attack on Pearl Harbor?

Answer: In 1941

25. The Soviet Union dissolved on which date?

Answer: 26 December 1991

26. Congress first celebrate Independence Day as a holiday in which year?

Answer: In 1870

27. In which year the political party Whig formed?

Answer: In 1834

American history trivia questions and answers printable

28. Which act gave the settler’s 160 acres of land for 5 years?

Answer: Homestead Act

29. “Speak softly and carry a big stick” is the famous phrase of which president?

Answer: Theodore Roosevelt

usa trivia
Save the image and then you can print these trivia questions about the USA

30. The main focus of the “Know-Nothing” party was on which issue?

Answer: Immigration

31. The USA first subway line was open in which city and in which year?

Answer: In 1897, in the city of Boston

32. Women rights movement leading by which famous lady?

Answer: Susan B. Anthony

33. The very first Olympics in the USA hosted by which city?

Answer: St. Louis

34. The oldest higher learning institute in the USA?

Answer: Harvard University

35. In the US constitution, what is the first amendment?

Answer: Freedom of speech

36. President John F. Kennedy die in which city?

Answer: Dallas

37. What was the name of Franklin Roosevelt’s wife?

Answer: Anna Eleanor Roosevelt

38. On May 4, 1970, which college 4 students were killed during anti-war demonstrations?

Answer: Kent State University Ohio

Trivia questions about the United States

39. In the USA first earth day was celebrated on which date?

Answer: 22 April 1970

40. Who was the first American president who resigned?

Answer: Richard Nixon’s

trivia questions about Canada

41. In which Olympics games and in which year Terrorists murder 11 Israeli athletes and coaches?

Answer: In 1972, the Munich Olympics

42. While complaining for president which governor from Southern State shot and paralyzed in 1972?

Answer: George Wallace, Alabam

43. In 1978 what was the reason behind the evacuation of Niagara Falls, NY residents?

Answer: Due to dangerous Toxic chemicals

44. On March 28, 1979, which nuclear power plant had a radioactive leak?

Answer: Three Mile Island, Pennsylvania

45. The US supreme court legalized abortion on which date?

Answer: 22 January 1973

Try this also: 65+ Memorial Day Facts Trivia Questions and Answers

46. Who was the author of 1930’s newspaper column titled “My Day”?

Answer: Eleanor Roosevelt

47. Santa Maria is the name of what?

Answer: The name of one of Columbus’s ships

48. What was the reason behind the migration of England pilgrims to America?

Answer: Seeking freedom for their religion

49. America recognized as a country in which year?

Answer: 1777

50. John Lennon was murdered on which year?

Answer: 1980

Read more: 50+ Black History Trivia Questions and Answers

51. English Language become the national language of America on which year?

Answer: 1795

  1. What is the capital of the United States?

Answer: Washington, D.C.

  1. Who was the first President of the United States?

Answer: George Washington.

  1. What is the national bird of the United States?

Answer: Bald eagle.

  1. Which state is known as the Sunshine State?

Answer: Florida.

  1. What is the tallest mountain in the United States?

Answer: Mount Denali (formerly known as Mount McKinley) in Alaska.

  1. What is the nickname of New York City?

Answer: The Big Apple.

  1. Which document outlines the basic rights of citizens in the United States?

Answer: The Constitution.

  1. What is the national motto of the United States?

Answer: In God We Trust.

  1. Which river is the longest river in the United States?

Answer: The Missouri River.

  1. What is the highest court in the United States?

Answer: The Supreme Court.

if you want to print or want a pdf file then you can do from here: American general knowledge quiz questions and answers pdf

Related Posts:

  • disney trivia quiz
    70+ Disney trivia quiz questions about movies 2024
  • random trivia generator
    50+ random trivia generator [Questions]
  • Disney trivia facts
    95+ Disney Trivia Facts about Princess, Disney World…
  • baby shower trivia questions
    80 Baby Shower Trivia Questions and Answers
  • Batman trivia
    90+ Batman Trivia Questions and Answers
  • Weird Trivia Questions
    75+ Weird Trivia Questions and Answers
  • canadian trivia questions
    65+ Best Canadian Trivia Questions with Answers
  • Literature Trivia Questions
    85+ Literature Trivia Questions and Answers [Most Famous]
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

141 shares
  • Share
  • Tweet

February 27, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 150+ Hard Trivia Questions: Test Your Brain with Challenging & Fun Quizzes
  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

141 shares