• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

125+ Best HQ Trivia Questions and Answers

February 25, 2024 by Triviaquestions

Trivia questions and answers are one of the best ways of getting and increasing your knowledge or learning more about different things. You can find the number of areas for trivia questions and answers. Here we are going to discuss the HQ trivia question and answers. HQ Trivia is a great live game show that you can play on your tablet or phone as well by downloading its app. Once the downloaded game will start you have to give answers to all questions.

After starting the game you will see the host of the game on the screen that may crack some jokes and explain all the rules of this game. After this the question with three or four answers will appear on your screen, you have to read the question carefully and then choose one of the most appropriate answers. If you will choose the right answer you will move ahead and if all the questions will be right then you may win the money.

Step up to the challenge with our HQ Trivia Questions and Answers! Explore a variety of entertaining topics that are perfect for testing your knowledge. Whether you are playing solo or with friends these trivia questions will keep you engaged and entertained.

hq trivia questions

1. Where is the famous Louvre museum in the world?

Answer: Paris

2. What is the name of the primary ingredient that is used in gasoline?

Answer: Petroleum

3. Which is the most common part of the post-production of the film?

Answer: Editing

4. What was the name of the first American who went to space?

Answer: Alan Shephard.

5. What is the name of the river that goes through London?

Answer: Thames

6. Which is the longest river in the world?

Answer: Amazon

7. In which country Venice is situated?

Answer: Italy

8. what is the first letter on the typewriter?

Answer: Q

9. The Hoover Dam is formally known as?

Answer: Boulder Dam

10. Where the subtrahend can find?

Answer: In Math Problem

11. which is the largest ocean in the world?

Answer: Pacific

12. The ice cream originated from which country?

Answer: China

13. What is the name of the place where the American president lives?

Answer: White House

14. Which is the most popular state in the US?

Answer: California

15. Which is the smallest country in the world?

Answer: St. Kitts and Nevis

hq trivia questions and answers

Table of Contents

  • HQ Trivia Questions and Answers
  • HQ Trivia Questions and Answers Today
  • HQ Trivia Questions List
  • HQ Trivia Questions Tonight
  • HQ Trivia Questions Today
  • HQ Trivia Questions Archive
  • HQ Questions Tonight
  • HQ Questions Today

HQ Trivia Questions and Answers

16. Which is the hardest Rock?

Answer: Diamond

17. What is the weight of the liter of water?

Answer: 1kg

18. What was the nationality of Marco Polo?

Answer: Italian

19. Which pop album is the best-selling of all time?

Answer: Thriller by Michael Jackson.

20. Which is the capital of the capital of Ecuador?

Answer: Quito

21. What is the name of the largest Island in the world?

Answer: Greenland

22. What color is the Absynthe?

Answer: Green

Try this also: 140+ Google Trivia Questions and Answers

23. Sushi is traditionally wrapped in?

Answer: Edible seaweed

24. What is the flavor of Cointreau?

Answer: Orange

25. Tell the square root of the 256?

Answer: 16

26. Kangaroos are good in which activity other than jumping?

Answer: Boxing

26. Which two colors make purple?

Answer: Red and Blue

27. Who is the writer of Das Kapital?

Answer: Karl Marx

28. IN which year the Elvis’ first ever concert?

 

Answer: 1954

29. Princess Diana died in which year?

Answer: 1997

HQ Trivia Questions and Answers Today

30. what company the two founders were worked together before creating Hotmail?

Answer: Apple computers

31. Which animal was first cloned successfully?

Answer: Sea urchin

32. The largest two digits of prime numbers are?

Answer: 97

33. The largest bone in the human body is known as the?

Answer: The femur

34. Who is the writer of Satanic Verses?

Answer: Salman Rushdie

35. In Roman counting X means what?

Answer: 10

36. In which year William Shakespeare was born?

Answer: 1564

37. What is the name of the first wife of Henry VIll?

Answer: Catherine of Aragon.

38. In one century how many years are there?

Answer: 100

39. Another name for the devil triangle is?

Answer: Bermuda Triangle

40. What is the name of the Ocean that touches Florida?

Answer: Atlantic Ocean

41. How many states are there in America?

Answer: 50

42. What is the name of the person who was discovered in Australia

Answer: Captain James Cook

43. Which is the largest planet?

Answer: Jupiter

44. Who is the writer of Oliver Twist?

Answer: Charles Dickens

HQ Trivia Questions List

45. In which year the Margaret Thatcher became Prime Minister?

Answer: 1979

46. John Leach was famous for making which thing?

Answer: Poetry

47. How many values does the trumpet have?

Answer: Three

48. The term piano man is known as?

Answer: To be played softly.

49. What is the name of three primary colors?

Answer: Red, Blue and yellow

50. What color is the Himalayan poppy?

Answer: Blue

51. The capital of Spain is known as?

Answer: Madrid

52. Falchion is what type of weapon?

Answer: Sword

hq trivia questions today
Challenge your friend with these trivia questions

53. Which human nail grows faster?

Answer: Middle

54. What is the name of the currency that is used in Japan?

Answer: Yen

55. The Leaning Tower of Pisa is located in which country?

Answer: Italy

56. Which is the tallest animal in the world?

Answer: Giraffe

HQ Trivia Questions Tonight

57. What is the meaning of the xylophone?

Answer: Musical Instrument

58. The day after Christmas is commonly known as?

Answer: Boxing day

59. What was the name of the earliest 3D Film?

Answer: Power of love

60. Where the El Greco born?

Answer: Greece

61. Which language has the most words?

Answer: English

62. Who is the writer of Our Man in Havana?

Answer: Graham Greene.

63. Which is the third Zodiac sign?

Answer: Gemini

64. In decathlon how many events?

Answer: 10

65. Which color starts first in chess?

Answer: White

66. In which year the American Civil War was ended?

Answer: 1865

67. In the South Dakota movie which thing is illegal to show?

Answer: Police getting beaten

100+ 5th grade trivia questions and answers [For Students]

68. What is T-1000?

Answer: Prototype terminator

HQ Trivia Questions Today

69. What is the name of a fictional city which Batman calls home?

Answer: Gotham

70. Can an octopus change its color?

Answer: Yes

71. In which year World War 2 was ended?

Answer: 1945

72. Who is the writer of the movie Holiday?

Answer: Nancy Meyers

73. Who was the first James Bond Actor?

Answer: Sean Connery

74. Ottawa has known as the capital of which city?

Answer: Canada

75. What is the name of the first-ever actress in the world?

Answer: Florence Lawrence

76. On 2 Dice how many dots are there?

Answer: 42

77. What was nationality of Chopin?

Answer: Polish

78. Where you can find the smallest bone in your body?

Answer: Ear

79. In Roman counting, the C represents what?

Answer: 100

80. At which temperature the water can boil?

Answer: 100C

HQ Trivia Questions Archive

81. The group of dolphins is known as

Answer: Pod

82. Which chess piece you can’t move in a straight line?
Answer: Knight

 

83. How can bats fly in the dark?

Answer: Echolocation

84. Which is the oldest Vampire movie?

Answer: Nosferatu

85. Which is the short animated movie in the world?

Answer: Fresh guacamole

86. Which is the longest movie ever?

Answer: Ambiance

87. A modern piano has how many white keys?

Answer: 52

88. The real name of Jay-z is?

Answer: Shawn Corey Carter

89. What is the name of the company that made Corolla?

Answer: Toyota

90. The technical name of the lie detector is known as?

Answer: Polygraph

91. How many men are there who walked on the moon?

Answer: 5

92. The Most Academy Awards go to which person?

Answer: Walt Disney

HQ Questions Tonight

93. Real is the currency of which country?

Answer: Brazil

94. IS Diamond is harder than granite?

Answer: Yes

105+ General Trivia Questions and Answers [Updated]

95. Amsterdam is located in which country?

Answer: Netherlands

96. The female swan is known as?

Answer: Pen

97. How many toes does a dog have?

Answer: 18

98. Cuba is the largest island at which place?

Answer: Caribbean

99. Which country has won the world cup twice?

Answer: Italy

100. Where the Mount Everest located?

Answer: On the border between Nepal and Tibet

101. Pikeur cigars are made in which country?

Answer: Holland

102. Which is the longest river in the world?

Answer: Anile

103. The wooden carving is known by the name of?

Answer: Xylography.

104. What is Heliport?

Answer: The airport of Helicopter.

HQ Questions Today

105. Which is the biggest desert in the world?

Answer: Sahara Desert

106. Into which river the river Jordan flows out

Answer: Dead Sea

107. Which is the first musical instrument?

Answer: Flute

108. Israel’s military intelligence organization is known as?

Answer: Mossad

109. What is the name of the planet that feels the sun rises in the west?

Answer: Venus

110. The Japanese are calling their country what?

Answer: Nippon

111. Because of the destruction of blood vessels which type of virus becomes a cause of bleeding in the body?

Answer: Ebola virus.

Read more: 95+ pub night trivia questions with answers

112. What is the name of the country that is recognized as the ‘Economic Power House of Europe’?

Answer: Germany

113. At what date the International Customs Day celebrated?

Answer: 26th January

114. Triple Therapy drug cocktail is a medicine that is used for which disease?

Answer: AIDS

115. What is the name of a country that is known as the Hermit Kingdom?

Answer: Korea

116. What is the name of a mathematical engineer of America who is known as the Father of Information Technology?

Answer: Claude Shannon.

117. What is the name of the country that first conducted the modernized census?

Answer: America

118. Who said that “Baby is a book? The teacher should study each page of this book”?

Answer: Rousseau.

119. what is the name of a person who first time prepared an intelligence test?

Answer: Alfred Binet

  1. In Greek mythology, what is the name of the god of dreams?

Answer: Morpheus

  1. What is the chemical symbol for the element gold?

Answer: Au

  1. Which planet in our solar system has the longest day?

Answer: Venus

  1. What is the tallest mountain in Africa?

Answer: Mount Kilimanjaro

  1. What is the capital city of Australia?

Answer: Canberra

  1. Which animal can sleep for up to 22 hours a day?

Answer: Koala

  1. What is the national flower of Japan?

Answer: Cherry blossom

  1. Which Shakespeare play features the character Ophelia?

Answer: Hamlet

  1. Who is the author of the Harry Potter book series?

Answer: J.K. Rowling

  1. In which year did the Titanic sink?

Answer: 1912

Related Posts:

  • baby shower trivia questions
    80 Baby Shower Trivia Questions and Answers
  • couple trivia questions
    115+ Famous Couple Trivia Questions with Answers
  • Wizard101 Trivia Questions
    80+ wizard101 trivia questions and answers
  • trivia crack
    120+ Trivia Crack Questions and Answers
  • thanksgiving trivia questions
    75+ Thanksgiving Trivia Questions with Answers [Updated]
  • Friends trivia
    170+ Best Friends Trivia Questions [American Sitcom…
  • video game trivia
    80+ video game trivia questions and answers
  • soccer trivia questions
    115+ Soccer trivia questions with answers
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

612 shares
  • Share
  • Tweet

February 25, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

612 shares