• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

90+ Batman Trivia Questions and Answers

March 5, 2024 by triviaquestions4u

Batman is a superhero; Bob Kane creates Batman in 1939. In the DC Universe continuity, Batman is the alias of Bruce Wayne, a wealthy American playboy. In 1939 batman appears in an American comic book published by DC Comics. DC has featured Batman in many comic books, including comics published under its imprints such as Vertigo and Black Label. The given trivia is about Batman’s history, it consists of the starting of Batman’s history, very informative dates, brief information about the different movies of Batman, and many more very interesting facts about Batman.

Get ready to mesmerize into the world of Gotham with our Batman Trivia! Test your knowledge with simple questions about the Caped Crusader, his allies, and his villains. Challenge your friends to see who the ultimate Batman fan is. Let’s swing into action and enjoy these easy trivia questions!

These Batman Trivia Questions and answers are unique and important. Let’s read the questions with answers and enjoy.

Batman trivia

Table of Contents

  • Batman trivia
  • Batman trivia question and answer
  • Batman trivia facts
  • Batman movie trivia
  • Obscure batman trivia
  • Batman fan trivia
  • Batman plays buzz trivia
  • Batman TV show trivia

Batman trivia

1) Who is Batman?

Answer: Superhero

2) In which American book Batman appears

Answer: American comic book

3) Who is the publisher of American comic books?

Answer: Dc comics

4) Who create Batman

Answer: Bob Kane

5) Who is the writer of Batman?

Answer: Bill’s finger

6) In which year comic book gain popularity

Answer: 1938

7) American comic book also known as

Answer: Floppy comic

8) Batman is the alias of

Answer: Bruce Wayne

9) What was the first story of Batman?

Answer: The Case of the Chemical Syndicate

10) Who is the greatest comic book superhero?

Answer: Batman

11) In which year Kane conceived Batman

Answer: 1939

Try this also: 110+ marvel trivia questions and answers [Marvel Studio A-Z]

Batman trivia question and answer

12) Which comic was the longest-running comic book in the United States?

Answer: Detective comic

13) Batman is written in which style

Answer: Pulps style

14) Batman stories gradually become more science fiction in

Answer: In the 1950s

15) Who are the regular writers of Batman and comics in 2006?

Answer: Grant Morrison and Paul Dini

16) Who will be the main character in Batman?

Answer: Grayson

17) The third volume of Batman was written by

Answer: Tom king

18) Batman’s secret identity is

Answer: Burse Wayne

19) Who served as the second Batman after Wayne’s Death?

Answer: Dick Grayson

20) What is the first story of Batman?

Answer: The case of the chemical syndicate

Batman trivia facts

21) Batman and Robin together are called..

Answer: Dynamic Duo

22)  From where Bruce Wayne’s Name Comes from

Answer: Two Real Heroes

23) What is the name of Batman’s online screen?

Answer: JonDoe297

24) Which concept was introduced by Batman in a TV series

Answer: Batcaver

25) Is there a real course about Batman science at any university?

Answer: Yes in the university of Victoria in Canada

26) Batman’s first appearance was in

Answer: 1939

Read more: 90+ rick and morty trivia questions and answers [Unique]

27) Who was the superhero partner of Batman?

Answer: Sidekick robin

28) From where Batman is the greatest power came from

Answer: Assortment of super vehicles

29) What is batmobile?

Answer: Car loaded with gadget

30) Who catches the bad people?

Answer: Batmobile

31) Which are the three main gadgets of Batman

Answer: Batmobile, bat cycle.bat boat and batplane

32) Batman costume acts like

Answer: Armor

Batman movie trivia

Batman trivia

33) The two most famous villains of Batman are

Answer: Joker and penguin

34) Who was Batman’s arch-enemy?

Answer: Joker

35) Batman and Robin together called

Answer: Dynamic duo

Try this also: 60+ Game of Thrones Trivia (All Time Famous Season)

36) In which year Batman begins superhero film start

Answer: 2005

37) Who direct the film batman begins superhero film

Answer: Christopher Nolan

38) The film batman begins superhero film was based on

Answer: DC comics’ character batman

39) In how many theaters the film Batman begins was opened in 2005

Answer: 3858 theaters

40) Who produce the film batman forever?

Answer: Tim burton

41) Batman Forever was released on

Answer: June 16, 1995

42) Batman forever grossed over

Answer: $336million

43) How much did the film batman begins gross in its opening weekend

Answer: $48million

Obscure batman trivia

44) batman’s first supporting character was

Answer: Commissioner James Gordon

45) What was the informal term for the Batman allies?

Answer: Bat-family

46) Name the team of fictional superheroes appearing in an American comic book

Answer: Justice League

47) The justice league was conceived by

Answer: Gardner Fox

48) What was the name comic book of the justice league team?

Answer: Justice League of America

49) In which year the justice league team received their own comic book

Answer: November 1960

50) DC Comics released the second volume of justice league in

Answer: July 2016

51) Green arrow was created by

Answer: Mort Weisinger

52) What was the real name of the green arrow?

Answer: Oliver Jonas queen

Try this also: 70+ Best Horror Movie Trivia (Updated)

53) What was the co-feature of the green arrow?

Answer: Green Lantern

54) In green lantern speedy was addicted to

Answer: Heroin

 

Batman fan trivia

55) What the Batman fans called

Answer: Batmaniacs

56) In which year was the title of green arrow/green lantern re launched

Answer: 1976

57) In which year the Earth-two green arrow died

Answer: 1985

58) Which superhero film was released in 2013

Answer: Man of steel

59) Who is the writer of The Man of Steel?

Answer: David S Goyer

60) Man of Steel is the reboot of which superhero film

Answer: Superman film

61) Man of Steel was released in theaters on

Answer: June 14, 2013

62) Name the three comic book writers

Answer: Grant Morrison, Mark Wade, Geoff Johns, and Brad Meltzer

63) In which year did Warner Bros. suggest a reboot of the film series

Answer: 2008

64) The principal photograph of a man of steel shot at

Answer: Industrial park

65) In which areas the Man of Steel released

Answer: Chicago area, California, and Burnaby’s Mammoth Studios

Batman plays buzz trivia

Batman trivia

66) Batman family enemies are a collection of

Answer: Fictional supervillains

67) In which year did Batman appear in detective comics

Answer: 1939

68) The international masked criminal is known as

Answer: Bane

69) Bane’s strength came from

Answer: Venom

70) Which color of mask did roman sionis use to wear

Answer: Black mask

71) Jeremiah Arkham follows the death of

Answer: Roman sionis

72) Who was Selina Kyle?

Answer: Jewel thief

73) Who transformed into the monstrous Clayface II

Answer: Matt Hagen

74) Preston Payne suffered from

Answer: Hypopituitarism

75) claything was the son of

Answer: Preston Payne

Want to know about Superhero trivia?: 75+ Superhero Trivia Questions and Answers

Batman TV show trivia

76) Which was defended by Batman and Robin

Answer: Gotham city

77) How many times Batman was aired in a week

Answer: Twice

78) Crime film in the broadest sense is a

Answer: Film genre

79) Crime film usually involves various aspects of

Answer: Crime

80) Other genres of crime film was

Answer: Drama, gangster film, and comedy

81) Who identifies Crime Film as one of eleven super-genres in his screenwriters’ taxonomy?

Answer: Screenwriter and scholar Eric R. Williams

82) Williams identifies drama in a broader category called

Answer: Film type

83) What would be an example of a film that is a drama (film type) crime film (super-genre) that is also a noir (pathway) mystery (macro-genre?)

Answer: Chinatown

84) Who played the role of Batman in the 1960s TV series?

Answer: Adam West

85) What was the name of Batman’s faithful sidekick?

Answer: Robin

86) What is the real name of Batman’s alter ego?

Answer: Bruce Wayne

87) Who portrayed the character of Robin in the 1960s TV series?

Answer: Burt Ward

88) What was the name of Batman’s butler?

Answer: Alfred Pennyworth

89) Who was Batman’s main adversary in the TV series?

Answer: The Joker

90) What was the name of the iconic car driven by Batman?

Answer: The Batmobile

91) What was the name of the police commissioner in Gotham City?

Answer: Commissioner Gordon

92) Which actress played the role of Catwoman in the TV series?

Answer: Julie Newmar

93) What was the name of the villainous duo known for their themed crimes?

Answer: The Riddler and The Penguin

Related Posts:

  • comic book trivia questions
    60+ comic book trivia questions [Superheroes]
  • Batman Trivia
    90+ Challenging Batman Trivia Questions and Answers…
  • Superhero trivia
    85+ Superhero Trivia Questions and Answers
  • harry potter trivia questions and answers
    70+ Harry Potter Trivia Questions and Answers [Updated]
  • Lord of the rings trivia
    55+ Lord Of The Rings Trivia Questions and Answers
  • Breaking-Bad
    70+ Wonderful Breaking Bad Trivia Questions and Answers
  • horror-movies-trivia
    75+ Best Horror Movie Trivia (Updated)
  • Oscar trivia question
    70+ Oscar Trivia Questions And Answers
shehzadonepa
triviaquestions4u

A computer graduate who has 16 years of education and 5 years of working experience in the field. I am a professional writer also and can write amazing articles in the following categories: sports, movies, and animals.

Sharing is caring!

79 shares
  • Share
  • Tweet

March 5, 2024 by triviaquestions4u

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers
  • Ultimate Food Trivia: 150+ Questions and Answers for Food Lovers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

79 shares