• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Best Trivia Questions & Answers for 2025 | Free Fun Quizzes Online

  • Home
  • All Trivia
  • Animals
  • Food
  • Fun
  • General
  • History
  • Music
  • science
  • Sports
  • United States

155+ Bible Trivia Questions [Jesus history]

March 30, 2024 by Triviaquestions

Trivia questions can be written on any topic you would like to be hands-on with and enhance your knowledge. It is one of the great ways to communicate with people having distinct backgrounds as people have different knowledge according to their era and environment. As it can be found on any topic such as music, sports, poetry, history, games, and so on, it is also popular among kids. Today, we are going to discuss Bible trivia questions, old and new Testaments both. Bible is one of the four holy books, which was bestowed upon our prophet Isa (AS). We are here to share, discuss, and increase our knowledge of the Bible by quoting certain trivia questions.

There are a lot of people who love trivia questions because the reason is it is fun and informative at the same time. With these questions, we can learn so many things in a short time. So here are some Bible Trivia Questions that may help gain some insight about the bible.

bible trivia questions

1. Where was prophet Isa (Jesus) born?

Answer: Bethlehem

2. What is the count of total books in the New Testament?

Answer: 27

3. John Baptist, ate what kind of insects in the desert?

Answer: Locusts

4. Name those apostles, who were commanded to obey Jesus?

Answer: Peter and Andrew

5. For how many people did Jesus feed with five loaves of bread and two Fish?

Answer: About 5000 men

6. Which apostle disowned him three times after Jesus was arrested?

Answer: Peter

7. When Jesus was there at the Temple as a baby, who recognized him as the Messiah?

Answer: Simeon

8. Who asked the procurator for Jesus’s body after capital punishment?

Answer: Joseph of Arimathea

9. Where was Paul shipwrecked?

Answer: Malta

10. Name the shortest book in the New Testament?

Answer: 11. 2 John

11. What is the name of the book “Book of Revelation”?

Answer: John

12. Matthew was a?

Answer: Tax collector

13. When he encountered a great and blinding light, to which city Saul was traveling?

Answer: Damascus

14. Who came to the injured man in the parable of the Good Samaritan?

Answer: Priest

15. How would this verse be finished, “You will be required to have faith in every battle, as your ______ to stop the fiery marks alarmed at you by Satan.”

Answer: Shield

16. According to Paul, Whose example should Christians must be the command in Chapter 5 of Ephesians?

Answer: Christ’s

17. After Jesus fed more than 5,000 people with two fish and five loaves of bread, how many baskets were remaining?

Answer: 12

18. From what tribe does Paul belong?

Answer: Benjamin

19. Who will be occupied according to the beatitudes?

Answer: Those who are hungry and thirsty for righteousness.

Table of Contents

  • Hard Bible quiz questions and answer
  • Printable bible questions
  • Bible trivia questions and answers multiple choice
  • Bible trivia questions with scripture reference
  • Bible quiz with answers for youth pdf
  • Bible answers for 1000 trivia questions
  • True or false bible questions

Hard Bible quiz questions and answer

20. Whose vision was restitute by Ananias in Damascus?

Answer: Saul of Tarsus

21. To whom did Jesus say, “You get behind me, Satan”?

Answer: Peter

22. What finalist words did Jesus record in the New Testament?

Answer: Sure, I come quickly.

Read more: 80+ Exciting Wedding Trivia Questions and Answers

23. What is the name of the place where Jacob slept and dreamt of Jacob’s Ladder?

Answer: Bethel

24. “My house and I would serve the Lord”, who said this phrase?

Answer: Joshua

25. When he turned the water into wine, Jesus Christ was at what village?

Answer: Cana of Galilee

26. How is the name “Emmanuel” construed?

Answer: God is with us

27. For betraying Jesus, how much was Judas paid?

Answer: 30 pieces of silver

image-bible-trivia-jeopardy-3

28. For how many years, Israelites were in thralldom with Egypt?

Answer: 430

29. What were the names of Jesus’s four brothers mentioned in the Bible?

Answer: James, Joseph, Simon, and Judas.

30. Who was the father of Joh, the Baptist?

Answer: Zacharias

31. Who was the King of Israel, when David flocked Goliath?

Answer: Saul

32. How James, John’s brother, was killed?

Answer: With a sword

33. How old Abraham was when his son Isaac was born?

Answer: 100

34. Name three Israelite kings.

Answer: Saul, David, Solomon

35. Who built the ark?

Answer: Noah

36. Where did Jesus grow up?

Answer: Nazareth

37. Who lived in Ur and moved to a country he did not know?

Answer: Abraham

38. What happened first? The murder of Abel or the great flood?

Answer: Murder of Abel

39. What was the name of the blind beggar at the gate of Jericho?

Answer: Bartimaeus

Printable bible questions

40. For which event in February 1964, did Evangelist Billy Graham break his strict rule against watching TV on Sunday?

Answer: The very first appearance of Beatles on The Ed Sullivan Show.

41. According to the Bible, what substance was used to calk Noah’s chest, and to seal the basket in which the infant Moses was set afloat on the Nile?

Answer: Pitch, or natural asphalt.

42. At what age, Moses has died?

Answer: In accordance with the Bible, Moses was 120 years old. (Deuteronomy 34:7).

Try this also: 60+ Christmas Trivia Quizzes [Most Popular]

43. How tall was Goliath, the Philistine giant slain by David with a stone hurled from a sling?

Answer: “Six cubits and a span,

44. What biblical Cuneiform king cast Daniel into the lion’s habitation for praying to God in the rebelliousness of a royal decree?

Answer: Darius the Mede (Book of Daniel, Chapter6).

45. What is the farsighted name in the Bible?

Answer: Maher-shalal-hash-baz (Isaiah 8:1).

image-bible-trivia-questions1
If you want to print the questions, right-click, save the image and then print

46. Which of the four Horsemen of the Apocalypse rides a red horse, according to the Bible?

Answer: War (Book of Revelation).

47. How many books of the Bible are nominated for women?

Answer: Two – Ruth and Esther.

48. What language did Jesus believe to be spoken?

Answer: Aramaic, an antediluvian language, which was in use on the North Arabian Peninsula at the time of Christ. A modernistic version of the language is spoken today in Syria and among Assyrians in Azerbaijan.

49. In the Bible, for what “price” did Esau sell his birthright to his younger twin brother, Jacob?

Answer: Pottage of lentils (Genesis 25:29-34).

50. For revealing the secret of Samson’s strength, what did the lords of the Philistines offer Delilah?

Answer: They promised the sum of 1100 pieces of silver each, according to the Bible (Judges 16:5).

51. Who was Jezebel’s husband according to the Old Testament of the Bible?

Answer: Ahab, King of Israel (I Kings 16:28-31).

 

52. What was the bird, named for the apostle Peter?

Answer: The petrel, from a bantam form of Petrus.

53. What was the first town in the United States to have been given a biblical name?

Answer: Salem, Massachusetts.

54. In the Bible, who did the sun and moon stand still before?

Answer: Joshua.

Who was that only woman, whose age is mentioned in the Bible?

Answer: Sarah. 

55. Which of the Michelle Pfeiffer movie got encouragement from the Coolio song Gangsta’s Paradise?

Answer: Dangerous Minds.

56. The name of God is not mentioned in only one book of the Bible. Which one?

Answer: The Book of Esther.

57. What kind of wood was used to make Noah’s Ark?

Answer: Gopher wood, according to Genesis 6:14.

58. Who was the only Englishman for becoming a Pope?

Answer: The only Englishman was Nicholas Break-spear, who was Adrian IV from 1154 to 1159.

Bible trivia questions and answers multiple choice

59. The Gospel of Mark begins with?

  1. birth of John Baptist
  2. birth of Jesus
  3. When Gabriel came to Mary
  4. Baptism of Jesus by John

Answer: Baptism of Jesus by John

60. John Waho was the forerunner of Jesus, claims forgiveness of sins, and performs?

  1. Circumcisions
  2. Baptisms
  3. Weddings
  4. Miracles

Answer: Baptisms

61. When Jesus is baptized, the Spirit of God descends on him in the shape of?

  1. A dove
  2. Flames
  3. Angels
  4. A sunbeam

Answer: A dove

62. Who was David’s great-grandmother?

  1. Elizabeth
  2. Ruth
  3. Sarah
  4. Deborah

Answer: Ruth

63. All of the following recognize Jesus in Mark except?

  1. The demons
  2. John the Baptist
  3. The Gentile soldier at the cross
  4. The reader of the Gospel

Answer: John The Baptist

64. Which was created on the fourth day?

  1. Adam and Eve
  2. light
  3. seas, land, and vegetation
  4. sun, moon, stars

Answer: Sun, moon, starts

65. This phrase “Jesus’ Passion” talks about

  1. Jesus’ birth
  2. violent actions in the Temple
  3. love for humanity
  4. suffering

Answer: Jesus’ suffering

66. How many books are there in the Newer Testament?

  1. 27
  2. 36
  3. 39
  4. 21

Answer: 27

67. Who lived to the age of 969?

  1. Abraham
  2. Moses
  3. George Burns
  4. Methuselah

Answer: Methuselah

You may like this also: 60+ Catholic Trivia Questions and Answers

68. As per Mark, the messiah should

  1. Suffer and die
  2. Preach and baptize
  3. Be the high priest
  4. Have control in Israel

Answer: Suffer and die

69. Which book follows Ezra?

  1. Exodus
  2. Hebrews
  3. Jude
  4. Nehemiah

Answer: Nehemiah

70. Who was Abraham’s son?

  1. Isaac
  2. Haran
  3. Abram
  4. Lot

Answer: Isaac

71. Under Noah’s settlement, “Dedan” was the son of______________.

  1. Raamah
  2. Dodanim
  3. Shem
  4. Obama

Answer: Raamah

72. In first-century annihilative Judaism, the term “Son of Man” pertained to?

  1. God’s son
  2. A cosmic figure
  3. The King
  4. The high priest

Answer: A cosmic figure

73. At Jesus’ trial in Mark, the Sanhedrin charges him with?

  1. Theft
  2. Blasphemy
  3. Being empowered by Satan
  4. Not observing Sabbath laws

Answer: Blasphemy

image-hard-bible-trivia-questions2

Bible trivia questions with scripture reference

74. What is the Greatest Commandment?

Answer: “Love God most high, with your heart, with your soul, and with your mind”. (Matthew 22:37,38)

75. What is the Golden Rule?

Answer: “Do unto others as you would have them do unto you.” (Matthew 7:12)

76. What is the Great Commission?

Answer: “Therefore, go and make followers of all nations, christening them in the name of the Father, the Son, the Holy Spirit, and teach them to follow everything I have commanded you. And surely I will stand by you always, to the very end of the age.” (Matthew 28:19,20)

77. What was the test of a prophet, to know that he was truly from God?

Answer: He had to be 100% accurate in his prophecies. The punishment of a delusive prophet was death by stoning. (Deuteronomy 18:20-22)

78. To whom did God give the 10 Commandments?

Answer: Moses. (Exodus 20)

79. Which two people did not die?

Answer: Genesis says that, Enoch who was Noah’s great-grandfather, “walked to God and got vanished, because God took him away.” The other was the Old Testament prophet Elijah, who was taken up to heaven in a windstorm with equipage and horses of fire. (2 Kings 2:11)

80. What is the root of all kinds of evil?

Answer: The love of money. (1 Timothy 6:10)

81. What is the beginning of wisdom?

Answer: The fear of the God. (Psalm 111:10)

82. Who delivered the Sermon on the Mount?

Answer: The Lord Jesus. (Matthew 5-7)

83. How did sickness and death enter the world?

Answer: Romans 5:12 says, that sin entered into the world through one man, and death through a sin. The fall of man is put down in Genesis 3, where God’s perfect creation was spoiled by Adam’s sin.

84. Who was that Roman governor, who sentenced Christ to death?

Answer: Pontius Pilate. (Matthew 27:26)

85. Name, some of the prophets?

Answer: Isaiah, Jeremiah, Ezekiel, and Daniel.

86. What was the group of people on which the Old Testament was about?

Answer: The Israelites, who became the nation of Israel. They were descendants of Abraham through Isaac.

87. What happened when the Lord Jesus was in the desert for 40 days?

Answer: He was enticed by the devil. (Matthew 4:1) Hebrews 4:15 tells us that He was allured in every way, just as we are—yet was without sin.

88. How many people were on Noah’s Ark?

Answer: 8, Noah, his wife, his three sons Shem, Ham, and Japheth, and their wives. (Genesis 7:13, 1 Peter 2:5)

Bible quiz with answers for youth pdf

89. Name three Israelite kings.

Answer: Saul, David, Solomon

90. Who lived in Ur and moved to a country he did not know?

Answer: Abraham

91. What happened first? The murder of Abel or the great flood?

Answer: Murder of Abel

92. Who built the ark?

Answer: Noah

93. Where did Jesus grow up?

Answer: Nazaret

94. Who was that blind beggar at the gate of Jericho?

Answer: Bartimaeus

95. Was Goliath a Philistine or an Egyptian?

Answer: Philistine

96. How many years of famine did Joseph prophesize to the Pharaohs?

Answer: seven

97. Which books come before and after the gospel according to Luke?

Answer: The gospels according to Mark and John

98. What was Jacob’s brother called?

Answer: Esau

99. What happened first? The hegira of Egypt or the fall of Jericho?

Answer: Exodus

100. What was Jacob’s youngest son called?

Answer: Benjamin

101. From where do we first hear about a shepherd?

Answer: Abel, 1. Moses 4,2

102. Who said: “My house and I, would serve the Lord!”?

Answer: Joshua

103. Which commander had leprosy?

Answer: Naemann

104. “For how long are you going to falter between two opinions”, who said this phrase?”

Answer: Elijah on Mount Carmel

105. Which two birds did Noah send out of the ark as messengers?

Answer: Raven and dove

106. Which towns were destroyed by fire and brimstone?

Answer: Sodom and Gomorrah

107. What were the names of Jesus’ disciples whose names start with J”?

Answer: Jacob, John, and Judas

108. How many people were saved on the ark?

Answer: 8

Bible answers for 1000 trivia questions

109. What is salvation according to Bible?

Answer: Salvation is getting rid of sin and its penalty.

110. Who is the Author of Salvation?

Answer: (Hebrews 5:9).

111. Upon whom has salvation been offered?

Answer: “Look upon me, and get yourself saved, all the ends of the earth: for I am God” (Isaiah 45:22).

112. What are some of the most prominent conditions of salvation?

Answer: Faith (John 13:3), repentance (Luke 13:3), obedience (Hebrews 5:9).

113. How could a man be safe?

Answer: “By the grace of God, you are safe through faith; and that nothing is from of yourselves, it is the gift of God” (Ephesians 2:8).

114. What is Faith?

Answer: “A Faith is the core of things hoped for, the evidence of things not seen (Hebrews 11:1).

115. How do we become Faithful?

Answer: “Faith is bestowed upon you by hearing, and hearing by the word of God” (Romans 10:17).

116. What is faith according to God?

Answer: “It is impossible to please God without faith” Hebrews 11:6).

117. What does faith do for its individual?

Answer: It fetches salvation (Ephesians 2:8), guidance (2 Corinthians 5:7), continued life (Galatians 2:20), stability (Acts 16:5), answer to prayer (Matthew 9:22), purity (Acts 15:9), justification (Ro-mans 5:1), sanctification (Acts 26:18), power (Hebrews 11:33), victory (1 John 5:4).

118. What kind of faith brings about these results?

Answer: A faith, which is correct. (Galatians 5:6).

119. What are some necessary rudiments in repentance?

Answer: Conviction (Acts 2:37), forsaking sin (Acts 19:19), restitution (Luke 19:8), contrition (Luke 22:62), confession (Luke 15:18).

120. Who should be repentant?

Answer: “Those people, who have sinned and are short of the mercy of God” (Romans 3:23). 

Try this also: 50+ easter trivia questions and answers

121. Who are those people who fail to repent of their sins?

Answer: “Except you repent, you shall all similarly pass away” (Luke 13:3,5).

122. Does God command that men should repent?

Answer: “He is not willing that any of you should perish, but that all of you should come to repentance” (2 Peter 3:9).

123. What directs you to repentance?

Answer: “The mercy of God lead you to repentance” (Romans 2:4).

True or false bible questions

124. Jesus Christ was born in Nazareth. (T/F)

Answer: True

125. Noah had three sons, Ham, Shem, and Japheth. (T/F)

Answer: True

126. Moses escaped to Midian because he had killed an Egyptian. (T/F)

Answer: False

127. Jesus changes the state of water into wine at one of the weddings in Damascus. (T/F)

Answer: True

128. God sent Jonah to Nineveh. (T/F)

Answer: True

129. Jesus healed Lazarus of his blindness. (T/F)

Answer: False

130. In the fable of the Good Israelite, the tax collector passed onto the other side. (T/F)

Answer: False

131. Abraham’s first son has a name, Isaac. (T/F)

Answer: True

132. Paul was turned on the road to Damascus. (T/F)

Answer: True

133. Five bums and two fish were cooked to feed the 5,000. (T/F)

Answer: False

134. Moses led the children of Israel over the river Jordan into the Promised Land. (T/F)

Answer: False

135. Cain was killed by his brother Abel. (T/F)

Answer: True

136. Saul was the first king of Israel. (T/F)

Answer: True

137. The pure inside of the heart are blessed, because they shall see God. (T/F)

Answer: True

138. Jesus was called by John the Baptist. (T/F)

Answer: True

139. Mary (mother of Jesus) went to the wedding in Cana. (T/F)

Answer: True

140. The Prodigal Son was hired to work as a shepherd. (T/F)

Answer: True

141. Who are the three sons listed in the Bible?

Answer: Cain, Abel, Saith

142. How many disciples did Jesus choose?

Answer: TTwelve

143. What is the shortest verse in the Bible?

Answer: Jesus Wept

144. What is the first commandment Moses received from God?

Answer: You shall have no other God before me

145. What is the second commandment?

Answer: You shall not make idols

146. Which book in the Bible did Jesus write himself?

Answer: None

147. Who was the captain of Pharaoh’s guard?

Answer: Potiphar

  1. Jesus was born in Bethlehem.

Answer: True

  1. Moses received the Ten Commandments on Mount Sinai.

Answer: True

  1. Noah’s Ark landed on Mount Everest.

Answer: False

  1. David defeated Goliath with a slingshot.

Answer: True

  1. The book of Genesis is the first book in the New Testament.

Answer: False

  1. The last book of the New Testament is Revelation.

Answer: True

  1. Jonah was swallowed by a whale.

Answer: True

  1. Jesus had 12 disciples.

Answer: True

  1. The first miracle Jesus performed was turning water into wine.

Answer: True

  1. The Garden of Eden was located in Mesopotamia

Answer: False

Friends, do you love all these trivia questions are not? please write your thoughts in the comment section. any comment or suggestion will be appreciated! thanks

Related Posts:

  • online trivia questions
    75+ Online Trivia Questions and Answers [Updated]
  • easter trivia questions
    60+ easter trivia questions and answers
  • Easy trivia questions about animals
    140+ Easy Trivia Questions About Animals 2024
  • christmas trivia questions
    120+ Christmas Trivia questions with answers [Religious]
  • Hanukka Trivia
    100+ Very Informative and Interesting Hanukkah…
  • couple trivia questions
    115+ Famous Couple Trivia Questions with Answers
  • Random-Trivia-Questions-for-Kids
    60+ Random Trivia Questions for Kids with Answers
  • trivia board games
    80+ Trivia Board Games Questions And Answers
kashif
Triviaquestions

A software engineer having over 10 years of experience in web development and a passionate blogger who loves to write on different topics. My expertise is in moves, religious articles, sports, animals, and more.

Sharing is caring!

163 shares
  • Share
  • Tweet

March 30, 2024 by Triviaquestions

Primary Sidebar

FacebookPinterestTwitter

Trivia Categories

movie trivia questions2
funny trivia questions category3
history trivia questions
religious trivia questions
sports trivia questions category
general trivia questions category2
animal trivia questions category9
music trivia questioins category2
science trivia questions category
food trivia burger
United States states

Footer

About TriviaQuestions4U

Welcome to TriviaQuestions4U, The ultimate destination for fun, challenging, and engaging trivia questions from a wide range of topics, Whether you’re hosting quiz night, looking for educational content, or simply love testing your knowledge, we provide well-researched trivia questions and answers for all age and interest. We covered all topics including Bible, pop culture, history, sports, science, movies, and much more. Our aim is to provide quality content that entertains, educates, and bring people together. Explore our free downloadable trivia resources and join our growing community today.

Recent posts

  • 150+ Hard Trivia Questions: Test Your Brain with Challenging & Fun Quizzes
  • 200+ Easy Trivia Questions and Answers Everyone Can Try [2025 Edition]
  • 200+ Fun Movie Trivia Questions and Answers for Every Film Buff [2025 Edition]
  • 230+ General Knowledge Trivia Questions and Answers for All Ages
  • 210+ Music Trivia Questions and Answers [2025 Edition] – Fun, Challenging & Ready to Play
  • Ultimate History Trivia Challenge: 250+ Fun and Fascinating Questions With Answers

Stay Updated with Our Trivia Newsletter!

Copyright © 2025 triviaquestions4u.com All Right Reserved | About Us | Privacy Policy | Contact Us

163 shares